De acum poți edita video direct în browserul web, în Cloud – WeVideo

Am mai prezentat aici diverse produse care au migrat ca servicii în Cloud, de la editări sunet, foto, la gaming. E evident ca asta e viitorul și e bine ca se întâmplă asta, pentru ca vedeți, în ultima vreme, hardware-ul e din ce în ce mai scump și mai greu de produs/gasit de cumpărat. Nu e ca si cum, acolo, undeva în cloud, n-ar fi vorba tot de hardware, dar măcar nu mai e problema noastră cum fac acei furnizori de servicii rost de el. Si ne interesează mai putin spre deloc cât costa el, noi ne rezumam la a analiza cât costa serviciile de închiriere ale soluției (hardware + software) pe care respectivii furnizorii le pun la dispoziție.

Solutii geniale de editare în cloud

Am prezentat aici pe blog o soluție geniala de editare imagini, soluție disponibilă în browser, vezi articol aici (Photopea). Am prezentat deasemenea Geforce Now și Google Stadia,  soluții foarte bune pentru gaming în Cloud.

Era o chestiune de timp pana sa avem o soluție de editare video în browser. Acum este disponibilă, se numește WeVideo, disponibilă aici.

Daca la Photopea (editorul de imagini) am rămas foarte plăcut surprins, aici nu mai sunt la fel de entuziasmat. Photopea e complet gratuită pentru majoritatea funcțiilor pe care le oferă, și chiar merge foarte bine. WeVideo are o varianta free, dar e practic inutilizabilă, e mai mult pentru a testa funcționalitățile. In varianta free, practic poți face export la doar 5 minute de video editat pe luna, iar rezoluție maxima cu care poți lucra e 480p. O comparatie între variantele disponibile e aici, iar din ce văd eu, varianta convenabila ca funcționalități incluse e cea Professional, care iei da acces nelimitat la export și poți lucra cu fisisere 4K. Varianta asta costa 17.99 USD/luna. 

Pretul nu e tocmai atractiv, în varianta asta nu prea pote înlocui un soft dedicat de editare video, gen Adobe Premiere Pro sau Davinci Resolve. Dar nu asta m-a interesat când m-am apucat sa scriu acest articol, ci faptul ca, iata, se deschide calea către astfel de produse. Cu siguranță ca vor apărea și altele mult mai avantajoase, și, de ce nu, chiar gratuite. Scopul unui astfel de produs nu este acela de a înlocui total unul din softurile de mai sus de editare stand-alone, dar el poate fi util pentru situația în care nu ai acces la PC-ul pe care ai acele aplicații, iar editarea video din browser iei poate salva ziua, pentru ca poate fi făcută de oriunde și pe orice PC, fie el și foarte putin performant.

WeVideo, editare video în cloud

 Abonează-te la Blogman.ro pe WhatsApp


Urmareste-ma pe Google News


 

 

2 comentarii la „De acum poți edita video direct în browserul web, în Cloud – WeVideo”

Lasă un comentariu