Google Stadia e oficial in Romania. Ce este, ce alternative sunt, avantaje si dezavantaje

Google Stadia este varianta celor de la Google pentru Gaming in Cloud, e un serviciu similar cu ce ofera deja Nvidia Geforce Now pe care am prezentat-o aici.

Ce este Google Stadia?

Pe scurt, jocul nu mai ruleaza acum pe PC-ul tau de acasa, nu mai ai nevoie de o placa video si de procesoare performante ca sa joci cele mai complexe jocuri. Ai doar nevoie de un PC/Laptop/TV+Chromecast si de o conexiune buna la internet ca sa poti primi imaginea in timp real a cea ce joci pe un server la distanta (in cazul asta in Datacenterul celor de la Google).
Lista cu jocuri incluse in Google Stadia o gasiti aici.
Spre deosebire de Nvidia Geforce Now, pentru Google Stadia poti cumpara un controller dedicat (asemenator cu cel de pe Playstation 4, dar mai slab calitatativ) si te poti folosi de Google Chromecast sa joci pe TV cu ajutorul acestui controller.

google stadia
Google Stadia

Cat costa Google Stadia?

Poate sa fie gratuit daca nu te intereseaza rezolutii mai mari de Full HD si daca nu vrei sa ai niste jocuri incluse intr-un abonament lunar. In situatia asta, tot va fi nevoie sa cumperi jocurile pe care vrei sa le joci si vei face asta din platforma Google Stadia. Daca platesti un abonament lunar de 45 lei, vei putea teoretic sa joci in 4K si vei avea o lista de jocuri incluse in acest abonament.

google stadia
Controller Google Stadia

Alternativa la Google Stadia

Alternativa cea mai cunoscuta momentan este Nvidia Geforce Now. Este un serviciu similar, doar ca in cadrul serviciului Nvidia de Gaming in Cloud poti sa te conectezi cu conturile de Steam sau alte conturi de furnizori de jocuri si in felul asta poti juca acele jocuri pe care deja le ai cumparate, lucru care nu se poate in Google Stadia. Conform mai multor pareri ale celor care au incercat ambele platforme, se pare ca Nvidia functioneaza ceva mai bine in acest moment, calitatea imaginii e mai buna si serviciul este livrat mai fluent utilizatorului. Posibil sa fie ceva de moment, vom vedea.

Alternative clasice la Gloud Gaming

Avantajul Cloud Gaming este acela ca-ti permite sa joci ultimele jocuri fara sa investesti bani in avans intr-un PC sau consola de top. In toate situatiile vei plati pentru jocuri, exceptie cazurile in care anumite jocuri sunt incluse in abonament. Un alt avantaj major al Gaming-ului in Cloud: nu mai depinzi de locul si echipamentul pe care te joci, poti face asta de oricunde ai un echipament cu un browser Web.

PC-ul clasic de Gaming ramane alternativa cea mai performanta in categoria Gaming. In functie de cati bani investesti, poti obtine cea mai completa si mai buna experienta de gaming. Are avantajul ca poate fi upgradat in timp, dar inevitabil, trebuie sa investesti masiv o data la 3-5 ani ca sa te mentii in top.

Consolele dedicate de Gaming (Playstation si Xbox) reprezinta varianta de mijloc, o suma de bani relativ mica in comparatie cu un PC de Gaming bun. Iti ofera o experienta de gaming buna spre foarte buna. Esti limitat de controlere, spre deosebire de PC unde poti folosi tastatura si mouse (mai bine in Shootere). Si la console poti cumpara abonamente care sa includa acces la jocuri sau acces la multiplayer. Xbox GamePass Ultimate, de exemplu, iti da acces la peste 100 jocuri gratis pe consola, dar si pe PC si reprezinta una din cele mai bune optiuni in momentul de fata.


 Abonează-te la Blogman.ro pe WhatsApp


Urmareste-ma pe Google News


 

 

3 comentarii la „Google Stadia e oficial in Romania. Ce este, ce alternative sunt, avantaje si dezavantaje”

Lasă un comentariu