Motivul pentru care a picat piața de crypto în acest weekend

Chiar la momentul la care scriu acest articol, se întâmplă lucruri importante în lumea monedelor virtuale. Piața de crypto pare ca se duce la vale, asta după ce toată săptămâna au fost scăderi importante. Mai mult ca niciodată, azi monedele virtuale importante au ajuns la minimuri istorice.

Responsabile pentru aceste evenimente sunt o serie de anunțuri care s-au succedat în ultima săptămână. 

Primul a fost anunțul lui Elon Musk care a anunțat ca Tesla nu mai accepta Bitcoin ca moneda de plata pentru achiziția de mașini. Asta după ce, cu câteva săptămâni înainte, tot el anunțase ca Bitcoin este viitorul și lansa o unda de optimism în cea ce privește investiitile în aceste monede virtuale.

Al 2-lea eveniment a fost anunțul Chinei cu intenție de avertisment pentru cei care investesc, tranzacționează și plătesc in monede virtuale.

Al 3-lea, și cel mai dur eveniment, s-a întâmplat azi. Este anunțul făcut de Huobi (o platforma foarte mare de tranzacționare și investiții in cripto din China), care a anunțat ca este nevoită sa suspende o parte din servicii in anumite regiuni (n-au spus explicit ce regiuni). Hot Huobi, a anuntat ca opreste suportul in centrele lor de colocare pentru servicii de mining cripto, dar nu și serviciile lor proprii de mining. Huobi este cea mai mare platforma de mining de Bitcoin cu un total de 4% din totalul de hash pe moneda Bitcoin.

La momentul articolului, Bitcoin este la 32900 USD după ce acum câteva săptămâni ajunse la un maxim de 65000 sud
Ethereum, a 2-a cea mai importanta moneda e și mai rău afectată, ajunsa acum la 1940 USD, după ce acum câteva săptămâni a atins 4300 USD.
Cardano este și el la aproape 1 USD după ce ajunsese chiar la peste 2.5 USD
Binance – 231 USD, după ce ajunsese la peste 600 USD.

Ce va urma?

Greu de spus. Imposibil. Avertismentele celor care au spus mereu ca nu e bine sa investești mai mult decât iei poți permite sa pierzi au alta valoare acum. 

E posibil ca piața de Crypto sa se duca din nou in sus, la fel de bine cum e posibil sa se duca la minime istorice. Totul pare ca se întâmplă pe fondul unor anunțuri sceptice făcute de puteri economice importante ale lumii cu privire la monedele virtuale. Sa nu uitam ca și SUA a anunțat ca cere sa i se raporteze toate tranzacțiile cripto ce depășesc 10k USD.

Crypto-monedele si tehnologia din spatele lor reprezintă o revoluție in felul cum vom tranzacționa in viitor, și nu numai asta e avantajul lor. Problema e ca cea ce se întâmplă momentan cu piața asta de crypto nu are nici o legătură cu motivul pentru care tehnologia asta a apărut. Momentan valoarea lor este influențată de speculanți care văd in asta doar o cale rapida și ușoară de a se imbogati. Sunt tare curios cum se va ieși din bula asta, dau dacă se va ieși vreodată. Nu e normal ce se întâmplă. Sunt într-adevăr niște băieți deștepți care s-au imbogatit din aceasta tranzacționare. Cei care decontează in buzunarele lor sunt cei mai naivi și mai slab informați dintre cei care au crezut ca pot fi bogați peste noapte. Cei care compara fenomenul cu Caritasul din anii 90 de la noi, au o oarecare dreptate. Desi in spatele acestor monede exista o baza solida, o tehnologie inovatoare, la momentul asta valoarea monedelor nu reflecta la modul concret acea tehnologie.

Bitcoins crypto Huobi scadere valoare

 Abonează-te la Blogman.ro pe WhatsApp


Urmareste-ma pe Google News


 

 

Un comentariu la „Motivul pentru care a picat piața de crypto în acest weekend”

Lasă un comentariu