Ultimul Eveniment Apple: iPad Air, iPad Pro, FinalCut Camera App si Pencil Pro

Evenimentele Apple sunt mereu pline de emoție și anticipație. Aici a reusit sa ajunga Apple si asta se datoreaza unui marketing inteligent si sustinut de-a lungul timpului. Ultimul eveniment al iPad-ului nu a fost o excepție, oferind o serie de noutăți și actualizări in gama asta de produse unde Apple este lider incontestabil.

Cu o prezentare plină de entuziasm și o atenție minuțioasă la detalii, Apple și-a dezvăluit noile inovații, începând cu noul iPad Air. Cu toate că a fost în linia așteptărilor, noul model impresionează prin îmbunătățiri incrementale, cu procesorul M2 sau cu o versiune cu un ecran mai mare și mai rapid, și o cameră landscape imbunatatita.
 • Dimensiuni și culori: Noul iPad Air vine în două dimensiuni pentru prima dată: un model de 11 inci și un model 13 inci. Acesta este disponibil în patru culori: mov, albastru, starlight și gri spațial.
 • Ecran: Ambele modele au ecrane Liquid Retina. Aceasta este o tehnologie de afișare de înaltă calitate, care oferă imagini clare și culori vibrante.
 • Procesor: iPad Air 2024 este echipat cu cipul M2, care oferă performanțe excelente. Acest cip este puternic și este optimizat pentru procese de inteligență artificială.
 • Accesorii: Există o tastatură inteligentă numită Magic Keyboard, care face ca utilizarea iPad-ului să fie similară cu cea a unui laptop. De asemenea, e compatibila cu versiunile existente de Apple Pencil pentru desen și notițe.
 • Disponibilitate: Precomenzile au început imediat după evenimentul de lansare, iar produsele vor fi livrate începând cu 15 mai
ipad air 2024

Însă adevărata senzație a evenimentului a fost noul iPad Pro, descris ca fiind cel mai subțire produs Apple până acum (5.1mm pentru iPad Pro de 13 inch). Cu o serie de îmbunătățiri tehnologice, precum panouri OLED tandem pentru calitate HDR și un procesor M4 puternic, iPad Pro promite o experiență superioară pentru utilizatorii care își doresc performanță de vârf.

 • Dimensiuni și culori: Noul iPad Pro vine în două dimensiuni: un model de 11 inci și un model 13 inci. Acesta este disponibil în două culori: argintiu și negru spațial.
 • Design subțire: iPad Pro a fost complet redesenat și este acum cel mai subțire produs Apple vreodată. Modelul de 13 inci are o grosime de doar 5,1 mm, mai subțire decât iPad Air. Modelul de 11 inci are o grosime de 5,3 mm.
 • Ecran Ultra Retina XDR: Ambele modele de iPad Pro au același tip de ecran: Ultra Retina XDR. Acesta oferă o calitate superioară a imaginii, cu luminozitate ridicată și contrast excelent.
 • Performanță: iPad Pro 2024 este echipat cu cipul M4, care oferă performanțe excelente. Acest cip este optimizat pentru sarcini de inteligență artificială și vine în configurații de stocare de la 256 GB până la 2 TB.
 • Prețuri și disponibilitate: Precomenzile au început imediat după evenimentul de lansare, iar produsele vor fi livrate începând cu 15 mai. Prețurile variază în funcție de dimensiunea și configurația aleasă, începând de la 999 dolari pentru modelul de 11 inci și 1.299 dolari pentru modelul de 13 inci.
ipad pro 2024
procesor apple m4


Actualizările nu s-au limitat doar la hardware. Apple a adus și îmbunătățiri software, cu mențiuni speciale pentru Final Cut Pro și Logic Pro. Deși unele actualizări au fost întâmpinate cu entuziasm, cum ar fi posibilitatea de a conecta mai multe camere la Final Cut Pro și introducerea unei noi funcții de control al camerei pentru iPad, altele au lăsat loc de dorit.

Final Cut Camera este o aplicație utilă pentru profesioniștii din domeniul video care doresc să înregistreze imagini de înaltă calitate și să le integreze în fluxul lor de lucru de editare. Este o aplicație nouă lansată de Apple în 2024, proiectată pentru a oferi funcționalități avansate de înregistrare video pe iPhone și iPad. Iată câteva detalii despre această aplicație:

 1. Funcționalitatea principală:
  • Înregistrare video profesională: Final Cut Camera permite utilizatorilor să înregistreze videoclipuri folosind controale manuale avansate. Aceasta este o aplicație dedicată pentru capturarea de imagini video de înaltă calitate.
 2. Compatibilitate cu Final Cut Pro pentru iPad:
  • Final Cut Camera a fost creată pentru a funcționa în tandem cu Final Cut Pro pentru iPad 2. Utilizatorii pot utiliza aplicația pentru a înregistra imagini video și apoi să le importe direct în Final Cut Pro pentru a le edita.
 3. Live Multicam:
  • Final Cut Camera permite conectarea și previzualizarea simultană a până la patru camere video. Aceasta este o caracteristică utilă pentru producții multicam, cum ar fi filmări de evenimente live sau interviuri.
 4. Control wireless și regie la distanță:
  • Utilizatorii pot controla fiecare unghi video de la distanță folosind Final Cut Camera. Aceasta oferă funcționalități puternice pentru regie și ajustări precise.
 5. Standalone sau integrare cu Final Cut Pro:
  • Final Cut Camera poate fi utilizată ca o aplicație independentă pentru înregistrarea video pe iPhone și iPad.
  • De asemenea, utilizatorii pot importa înregistrările direct în Final Cut Pro pentru a le edita și a le integra în proiectele lor.
 6. Disponibilitate:
  • Final Cut Camera va fi lansată în primăvara anului 2024 pentru iPhone și iPad, cu o dată exactă încă nedeterminată

Apple Pencil Pro este cel mai nou PEN produs de Apple pentru utilizarea cu tabletele iPad Pro lansate in 2024. Iată câteva detalii despre acesta:

 1. Gesturi noi și feedback haptic:
  • Squeezing Gesture: Un nou senzor în Apple Pencil Pro permite utilizatorilor să strângă accesoriul pentru a afișa o paletă de instrumente, permițând schimbarea rapidă a instrumentelor, grosimii liniei și culorilor.
  • Giroscop: Apple Pencil Pro este echipat cu un giroscop nou, care permite utilizatorilor să rotească stiloul pentru un control precis al instrumentelor de desen și pensule.
  • Feedback haptic: Stiloul oferă un feedback ușor prin vibrații atunci când utilizatorii strâng, fac dublu-clic sau se aliniază la o formă inteligentă.
 2. Compatibilitate cu aplicația Find My:
  • Apple Pencil Pro este primul Apple Pencil care suportă aplicația Find My, ajutând utilizatorii să găsească stiloul în cazul în care este pierdut.
 3. Conectare și încărcare magnetică:
  • Stiloul se conectează și comunica wireless prin Bluetooth.
  • Este compatibil cu iPad Pro și iPad Air lansate în 2024, care au o nouă interfață magnetică pentru atașarea și încărcarea stiloului pe lateral.
 4. Preț și disponibilitate:
  • În Statele Unite, Apple Pencil Pro are un preț de 129 de dolari.
  • Disponibil din 15 mai.
Apple pencil Pro

 Abonează-te la Blogman.ro pe WhatsApp


Urmareste-ma pe Google News


 

 

Lasă un comentariu