O lista cu aplicatii utile pentru creatorii de continut.

Atasez mai jos un grup de aplicatii și utilitare utile pe care le folosesc sau am vrut sa le folosesc pentru crearea de content (si nu numai). Sper sa fie util pentru cat mai multi dintre cei care le vor descoperi aici. Orice sugestie in plus e binevenita!

Create Studio
Whiteboard animation. Este aplicatia preferata de mine pentru ca are cel mai redus cost din cele de acest fel. In Plus, interfata de editare se aseamana mult cu a unui editor video, cea ce o face mult mai intuitiva.
Explaindio
Whiteboard animation. Am lucrat pana de curand cu aceasta animatie, era cea care imi oferea toate optiunile dorite. De curand am trecut la CreateStudio. Ce am facut cu Explaindio puteti verifica pe canalul meu de Youtube (link catre un video). Daca tot ajungeti acolo, dati si un Subscribe 🙂
Doodly
Whiteboard animation. E una din cele mai ieftine alternative din zona asta de Whiteboard animation, dar n-am regasit toate optiunile de care aveam eu nevoie.
VideoScribe
Whiteboard animation. Mi-a placut mult ideea propusa de ei conform careia ai un spatiu (o planasa) imensa, nelimitata, iar animatiile se succed pe acest spatiu. E un efect foarte bun. N-am folosit pentru ca e scump fata de celelalte si nu m-a convins. Mai are un minus, exportul video la final dureaza foarte mult, exagerat de mult.
Diacritice.ro
Adauga diacritice la un text in romana. E util daca nu esti obisnuit sa scri cu diacritice, dai un copy-paste si programul face asta pentru tine. Sunt unele cuvine care au combnatii diverse de diacritice, asa ca e nevoie sa le verifici, dar nu e ceva exagerat, le verifici repede.
Photopea
Editeaza imagini online. E unul din site-urile pe care le folosesc destul de mult in ultima vreme. E foarte util pentru ajustari minore la imagini. Mi se pare impresionant faptul ca ai un asemenea instrument util intr-un banal browser.
Apple Motion
Creare animatii sau prezentari, similar Adobe AfterEffects. E cea mai buna alternativa la AfterEffects, e chiar mai ieftin decat programul Adobe. Problema e ca merge doar pe Apple.
FinalCut Pro
Editor video pentru Apple. E cel mai utilizat editor video de catre utilizatorii Apple. Personal nu-l folosesc pentru ca m-am invatat cu Davinci Resolve.
Adobe Suite
Suita de aplicatii de la Adobe, video audio, animatii, grafica. Toti creatorii de continut stiu despre Adobe Premiere Pro sau Photoshop, sau AfterEffects. Sunt aplicatii foarte bune, foarte complexe, poti face cam orice cu ajutorul lor. Problema e ca sunt foarte scumpe si au inceput sa apara diverse alternative gratuite la fel de bune (vezi Davinci Resolve pentru editare video).
Gimp
Editare imagini, similar Photoshop. Ofera foarte multe optiuni, foarte complex, aproape de nivelul Photoshop. E gratuit!
Davinci Resolve
Editor video free. E editorul pe care il folosesc acum pe MacBook Pro. Au deja varianta compatibila cu M1. E foarte bun si e gratuit.
Inkscape
Creare grafica vectoriala, free. Foarte bun. Il folosesc cu o tableta grafica Wacom, cu putina imaginatie ies niste lucruri foarte misto din combinatia asta.
Pattern Monster
Creare, download sau integrare online de pattern pentru background website sau documente. E un tool pe care l-am descoperit recent, e foarte util pentru cei care creaza website-uri sau documente de prezentare, etc. Poti descarca un patern dupa ce l-ai editat cum vrei, sau poti sa iei codul de inserat in cod si asta e.
OBS Studio
Record PC Screen sau live streaming. Un utilitar foarte util pentru cine face LiveStreaming, cu optiuni pentru mai multe surse audio si video.
Streamlabs OBS
Un OBS ceva mai nou, nu merge pe Linux.
Audacity
Editor audio, free, foarte bun.
Adobe XD
Creare elemente grafice, imi place mult, dar mi se pare cam scump daca nu te ocupi in special de partea asta de creator de grafica, webdesign. Inca caut alternativa la el.
Artlist.io
Muzica si efecte sonore pentru creare de continut. E pe bani, dar daca vrei ceva de efect nu vei gasi gratis.
Wevideo
Editor video online, free. Am scris despre el aici. E dovada faptului ca aplicatii foarte complexe pot migra usor ca serviicii in cloud, accesibile printr-un simplu Web Browser.
Voicemaker
Free text to speech software. Util in anumite situatii chiar si pentru unii creatori de continut. Stiu canale de YouTube care folosesc astfel de transcrieri audio pentru a reda povesti sau articole. Avantajul e ca sunetul e foarte clar si pe intelesul tuturor. Dezavantajul: poate fi plictisitor dupa o vreme pentru ca lipseste intonatia specifica unei voci reale.
Descript
Video, audio, transcriere audio

Daca aveti si alte sugestii de aplicatii utile in domeniul creatorilor de content, le puteti lasa in comentarii.

applicati utile creatorii
Aplicatii pentru creatorii de continut

 Abonează-te la Blogman.ro pe WhatsApp


Urmareste-ma pe Google News


 

 

2 comentarii la „O lista cu aplicatii utile pentru creatorii de continut.”

Lasă un comentariu