Despre asigurarea RCA atunci cand vinzi sau cumperi o masina. Sunt confuz…

Mi se pare ca regulile in cea ce priveste asigurarea RCA atunci cand vinzi sau cumperi o masina sunt cel putin ciudate. Sau poate imi scapa mie anumite aspecte, desi am tot cautat detalii pe acest subiect.

Sa le luam pe rand:

Daca vinzi o masina azi:
-Esti obligat sa faci contract de vanzare-cumparare: e normal, nici nu, nici cumparatorul nu are interes sa nu faca, contractul e cel care stabileste proprietatea si certifica schimbul intre persoane fizice
– Esti obligat sa scoti masina de la taxe si impozite in aceasi zi. Foarte important: in aceasi zi. Sunt putini care stiu asta, dar legea s-a schimbat de cateva luni si acum esti obligat sa faci asta. De fapt, data din contractul de vanzare cumparare trebuie sa fie aceasi cu data de pe documentul scoaterii de la taxe si impozite.
– Esti obligat, nu prin lege, dar de contractul cu asiguratorul RCA sa-i anunti cat mai repede ca ai vandut masina.
– Esti obligat sa completezi in talon la sectiunea „instrainat catre” numele cumparatorului si data. Practic, orice se intampla de atunci cu masina, cade in sarcina cumparatorului. Exceptie: RCA, dar vorbim mai jos despre asta.

Daca cumperi o masina:
– Esti obligat prin lege sa o inmatriculezi in maxim 30 zile de la data inscrisa in contractul de vanzare-cumparare. Daca nu faci asta, esti pasibil de amenda si retinerea talonului si al numerelor, daca esti oprit de politie in trafic.
– Esti obligat sa o treci in sarcina ta la taxe si impozite pe numele tau, acolo unde locuiesti.
– Nu esti obligat sa cumperi Rovinieta, daca fostul proprietar avea deja una valabila si care nu expira in mai putin de 30 zile. Aceasta e valabila, indiferent de proprietar, pe baza seriei de sasiu a masinii.

Ok, dar care e treaba cu Asigurarea RCA?

In primul rand, noul cumparator nu poate face asigurare pe numele lui pana nu trece masina pe numele lui la taxe si impozite. Nu poate face asta, e nevoie de stampila de la taxe si impozite pe fisa de inmatriculare, altfel nu poti. Legal, poate face asta pana in a 30-a zi de cand a cumparat masina. In timpul asta, singura varianta sa circule cu masina, e sa o faca in baza asigurarii pe care vechiul proprietar o avea. Dar, am zis mai sus. Fostul proprietar, are obligatia sa anunte asiguratorul ca a vandut masina. Nu stiu exact ce inseamna asta, n-am gasit informatia: asigurarea ramane valabila? se anuleaza?
Mai exista si varianta in care fostul proprietar are dreptul sa ceara rambursarea banilor de la asiguratorul RCA proportional cu durata pentru care asigurarea se anuleaza. In acest caz, asigurarea nu mai ramane valabila. Daca cumparatorul si vanzatorul nu s-au inteles, cumparatorul se poate trezi in situatia in care circula fara asigurare.
Vanzatorul nu are nici un inters sa-l lase pe cumparator sa circule cu masina in baza asigurarii pe numele lui. Orice se intampla in timpul asta, cade (din punct de vedere Bonus Malus) in sarcina lui. De ce ai face asta? Asigurarea RCA e legata intr-o mica masura de seria de sasiu a masinii, dar intr-o mai mare masura de persoana pe numele careia s-a intocmit.

Iata o situatie confuza, cu posibiliti de a genera probleme. Nu exista o lege care sa clarifice aceste aspecte. Sau exista? Eu n-am gasit. Poate ma lamuresc altii care detin mai multe informatii. Poate cineva care lucreaza in domeniu…

73 de comentarii la „Despre asigurarea RCA atunci cand vinzi sau cumperi o masina. Sunt confuz…”

 1. Salut am o intrebare.am 2masini am asigurarea doar pe o masina pot trece asigurarea pe cealalta masina?vreau sa vand Cea pe care am asigurare.e posibil transferul de pe una pe alta sau trebuie sa fac asigurare noua??

  Răspunde
  • Salut! Nu se poate face transferul. Dupa ce vinzi masina, trebuie sa o scoti din evidentele fiscale de pe numele tau. Cu acea scoatere din evidenta fiscala, asigurarea RCA, o cerere tip (aici depinde de firma de asigurari) si specificarea unui cont bancar sau unei adrese fiscale, se poate recupera de la asigurator partea din prima de asigurare ramasa de la data scoaterii masinii din evidenta fiscala pana la data expirarii rca-ului.
   Pentru cealalta masina se emite RCA.

 2. Intrebare – daca fostul proprietar denunta RCA-ul actual valabil, fara sa informeze cumparatorul (noul proprietar)… cine informeaza cumparatorul ca numai are RCA valabil? N-ar trebui asiguratorul sa anunte noul proprietar ca s-a denuntat polita pe vehiculul pe care tocmai l-a cumparat? Asta desigur in perioada aceea de 30 de zile, inainte ca noul proprietar sa devina efectiv titular.

  Răspunde
 3. Nu se anunta noul proprietar, deoacere nu are rost. Daca ai anuntat asiguratorul ca ti-ai vandut masina si ai recuperat diferenta de prima de asigurare, ai facut tot ce trebuia. In mod normal, daca verifici dand clic pe linkul de mai jos, nu mai apari (pentru masina vanduta) cu RCAul valabil in baza de date cu asigurarile obligatorii de raspundere civila auto incheiate pe teritoriul Romaniei (AIDA). Noul proprietar nu mai poate sa emita RCA pe numele tau (ar trebui sa fie blocata emiterea unui RCA corespunzator CNP-ului tau si seria sasiu masina vanduta)…si chiar daca ar putea, in caz de dauna o incurca rau…tu nu mai ai nicio problema. Asa ca, noul proprietar trebuie sa-si faca RCA pe numele lui, dupa ce si-a trecut masina cumparata in evidenta fiscala.
  Nu stiu daca i-ai lasat numarul de inmatriculare. Daca da, este posibil sa apara amenzi pt. rovinieta (in cazul in care noul proprietar nu si-a trecut masina pe nume si nu si-a luat rovinieta). Am un client caruia i-a venit o amenda si dupa 6 ani dupa ce si-a vandut masina. Da, sunt masini care au interzis sa circule pe strada, si circula…
  https://www.aida.info.ro/polite-rca

  Răspunde
  • Salut, eu de exemplu dacă cumpăr o mașină, nu pot circula cu asigurarea veche a proprietarului in termen de 30zile pana o inscriu pe mine?

 4. Zilele trecute cineva si a cumparat un Duster cu un contract de vânzare cumpărare (sa spunem data de 14 și având asigurarea la euroins). Noul proprietar si a facut o poliță (La grupama)pe numele lui in data de 18 a aceleași luni cand urma să termine cu actele. Dar numai ca pe 16 el a intrat într o mașină atat de tare incat e de dauna totala. Trebuie polita primului proprietar sau….

  Răspunde
  • Daca fostul proprietar, pana in data de 16, a anuntat firma de asigurari ca si-a vandut masina si a scos-o din evidentele fiscale, atunci RCAul a fost reziliat. In acest caz, Dusterul nu era asigurat.
   Daca nu a anuntat, dauna o sa vina pe numele fostului proprietar.
   In ambele cazuri, din pacate cred ca dauna va fi platita de noul proprietar. In primul caz, deoarece nu exista un RCA valabil…iar in al doilea caz este cu complicatii mai mari. Dauna va fi platita de asigurator, dar dupa aceea este posibil sa fie actiune in instanta. Fostul proprietar nu o sa fie de acord ca el sa fie prejudiciat, iar ca urmare va face niste demersuri…iar asiguratorul poate sa faca regres pentru recuperarea sumei pentru despagubire de la noul proprietar. Vechiul proprietar nu o sa doreasca sa i se scada clasa de bonus si atunci…
   De aceea, un RCA care sa-si produca efectele, trebuie facut dupa ce autovehiculul e luat in evidentele fiscale. De ce? RCA-ul se face pe numele proprietarului, iar in Codul Civil se specifica cand se obtine calitatea de proprietar. Nu prin contractul de vanzare-cumparate, ci prin act administrativ. Enumerarea actului administrativ, este specificat la litera k), la actele privitoare la stabilirea şi scăderea impozitelor şi taxelor.

 5. Eu mai proasta lege ca si inmatricularea in Romania nu am auzit nicaieri.NORMAL AR TREBUII RUPT ORICE LEGATURA CU VECHIUL PROPRIETAR LA VANZAREA BUNULUI PRIN CONTRACT!!!CE SPUNE CODUL CIVIL ENUMERAT MAI SUS,INSEAMNA CA FAC CONTRACT DAR NU ÎI DAU MASINA PANA NU FACE SI CERTIFICATUL PE NUMELE LUI,DECI TOT EU SUNT PROPRIETAR SI DUPA CE AM PRIMIT BANII”O ABERATIE”.CONTRACTUL TREBUIE SA RUPA ORICE LEGATURA CU VECHIUL PROPRIETAR DIN DATA SEMNARII!!!

  Răspunde
 6. Da, sunt mai multe lucruri tehnice de pus la punct. Am un client care dupa 5 ani s-a trezit cu daune si amenzi pt. lipsa rovinieta…Am rezolvat situatia lui, dar este neplacuta. Trebuie sa demonstrezi tu ca esti nevinovat. Legea e ok, dar nu avem o baza de date relationala intre institutii…

  Răspunde
 7. Buna ziua.vreau sa cumpar o masina si nu are asigurare .dupa ce face hartia de vanzare cumparare.pot face eu asigurare si sa circul cu el pana il transcriu pe numele meu ??

  Răspunde
 8. RCAul isi produce efectele numai dupa ce autovehiculul este luat in evidentele fiscale. Numai atunci este dobandita calitatea de proprietar. Se poate face…daca gasiti cine sa il faca…dar e cu risc in caz de dauna.

  Răspunde
 9. Bună ziua , pot înmatricula masina , dacă asigurarea fostului proprietar este valabila încă 2 luni? Sau trebuie sa fac asigurare pe numele meu?

  Răspunde
  • In plus, daca mai circuli cu asigurarea care este emisa pe numele fostului proprietar, iar el a scos autoturismul de pe numele lui din evidentele fiscale si din evidentele asiguratorilor, asigurarea lui este nula…iar folosirea ei nu produce efecte. Un RCA care sa-si produca efectele, va fi doar cand va fi emis din momentul in care autovehiculul este inscris in evidentele fiscale pe numele tau.
   La un control sl politiei in trafic, nu se verifica asta…dar in cazul unei daune…sunt complicatii.

 10. Ofer informatii complete, corecte si actualizate, legislatie la zi, consultanta si asistenta specializata de un nivel ridicat, expertiza de specialitate, oferte comparative pentru toate produsele de asigurari de la toate societatile de asigurare care exista pe piata romaneasca, intermedierea incheierii contractelor de asigurare, pensii facultative si servicii extra-asigurari.
  http://www.proasig.com

  Răspunde
 11. Am cumparat o masina cu asigurarea valabila pana la sfarsitul anului , daca o inscriu acum pe numele meu revine si asigurarrea tot pe numele meu de la fostul proprietar ? Multumesc

  Răspunde
 12. Nu, trebuie emis alt RCA cu numele tau. La schimbarea proprietarului, RCAul cu numele fostului proprietar nu mai este valabil. Probabil ca a si anuntat asiguratorul de instrainarea masinii. Atentie! RCAul isi produce efectele numai dupa ce ai inscris masina in evidentele fiscale, pe numele tau. Am clienti care in trecut si-au facut RCAul in alta parte, nu la mine, inainte sa o inscrie la fisc pe numele lor si au avut dauna…Asigurarea nu i-a ajutat…

  Răspunde
 13. Bonus-ul si Malusul nu se aplica in functie de persoana pe numele caruia e asigurarea. Se aplica celui care a condus masina. Daca ai o firma si ai 50 de masini , malusul in caz de accident se inregistreaza pe numele celui care a condus. Nu pe cel pe numele caruia e facaurlta asigurarea. De asta se da si permis si buletin la asigurator in caz de daune. E la mintea gainii. Vezi ca informatiile tale sunt gresite, iar asta nu e singura.

  Răspunde
 14. Total fals!!! Dupa tine, la o masina de firma nu conteaza clasa de B/M?! Adica nu se scade clasa la PJ in caz de accident, iar daca nu are dauna ii creste clasa?! Nu prea inteleg logica celor scrise de tine. RCA-ul pe firma, se considera independent pe fiecare masina. Daca are dauna, se scade clasa numai pentru masina respectiva, respectiv proprietarului masinii. La noi in tara nu este legislatia altor tari, unde conteaza si cine conduce masina. La fel si la PF. In cazul unei daune se scade clasa proprietarului, la fel cum ii si creste daca nu are daune si chiar daca nu conduce el masina. Sau cum sa se scada clasa si firmei si soferului?! E absurd! In plus, mergand pe scrisele tale…soferul daca nu are masina personala…ce i se scade? Eu tot ce am scris este adevarat, in rest, tu procedezi cum doresti. Insa, dupa ceea ce ai scris, tu chiar nu esti in masura sa-ti dai cu parerea. La chestia cu gaina…ai cam dat gres.

  Răspunde
 15. Am cumparat o masina, din Bucuresti, vineri si eu trebuie sa o inscriu la taxe si impozite la Dambovita. Masina are RCA valabil pe numele vanzatorului, iar din ce am citit, asigurarea nu ar mai fi valabila. Cum trebuie sa procedez?

  Răspunde
 16. Daca fostul detinator ti-a lasat si RCAul lui ca sa poti sa ajungi cu masina acasa, e ok. Din momentul in care o radiaza din evidentele fiscale si anunta firma de asigurare ca a vandut masina, asigurarea nu mai e valabila. Indicat este sa circuli cu masina dupa ce o treci la fisc pe numele tau si ii faci o asigurare pe numele tau dupa ce ai inscris-o.

  Răspunde
 17. Salut am vandut masina, cumparatorul nu vrea sa o imatriculeze masina pe numele sau faptul ca mai are valabila asigurarea pana in octombrie 2022 in acest caz cum pot face ca sa o pot inchide aceea asigurare ma ajuta cineva ? Un numar de telefon de la asigurare sa i pot contacta va multumesc

  Răspunde
 18. Anunti asiguratorul unde e facut rca-ul, ca ai vandut masina. Iti trebuie dovada scoaterii din evidenta fiscala, polita (daca nu ai copia, poti sa o ceri de la cel care a emis-o), un cont bancar ca sa recuperezi diferenta de prima, buletinul, poate vei completa si o cerere.
  Ca sa nu mai poata sa emita alt rca pe numele tau si seria sasiu a masinii vandute, trebuie anuntati prin email toti asiguratorii ca sa blocheze emiterea de rca, cu dovada ca nu mai e pe numele tau.

  Răspunde
 19. Salut, vreau sa-mi cumpar o masina din Romania si sa o inmatriculez pe numele meu, problema esta ca nu am cetatenie romana, am permis de sedere temporar de lucru, in acest caz, pot obtine un RCA, pot in genere sa inmatriculez auto pe numele meu?

  Răspunde
 20. Salut, am cumpărat o mașină din Cluj, am făcut contract VC și am trecut-o și la finanțe pe numele meu, iar acum urmează transcrierea la DRPCIV. Pot sa circul cu mașina pana fac transcrierea ? Am făcut și RCA in vederea inmatricularii pe numele meu, desi am văzut în baza de date AIDA ca asigurarea fostului proprietar încă e valabila. În cazul asta, a cui asigurare este folosita în caz de incident ? Mulțumesc

  Răspunde
 21. Salut! E foarte bine cum ai procedat. Este buna asigurarea pe numele tau, deci RCA-ul tau il folosesti. Tu esti proprietarul acum, deoarece ai inscris-o in evidentele fiscale pe numele tau.

  Răspunde
 22. Am de vândut o mașină iar proprietarul vrea să îi mai las asigurarea o săptămână că nu prea are bani să facă una nouă.După contractul de vânzare cumpărare ,eu merg la finanțe și pun ștampila pe cele 5 contracte,3 îi dai lui și două rămân la mn……Pe urmă merg la taxe și impozite și anunț vânzarea mașinii.Pe urmă imediat mă pot duce la asigurator sa-mi iau banii înapoi pe asigurare..????.o am până în ianuarie 2023…

  Răspunde
 23. Vă salut. Vă scriu și eu deoarece am ajuns pe acest site și îmi pun toată încrederea în dvs.
  Acum o lună am avut un accident cu mașina la care eu am fost găsit vinovat de poliție. Am avut și victimă, prietena mea care stătea în dreapta și și-a rupt mâna. Poliția mi-a dat autorizație de reparație, însă eu aș prefera să vând mașina fiind o dauna costisitoare, airbag-uri sărite etc.
  Întrebarea mea este, cum ar trebui să procedez cu un posibil cumpărător având în vedere că eu mai am aprox. 4 luni de asigurare valabilă? Să îi opresc plăcuțele de înmatriculare? deoarece el ar veni să o ia cu platforma.. Să anunț și asiguratorul meu că am vândut-o? vreau neapărat să nu mai am după vreo grijă deoarece mai am încă 2 mașini pe numele meu și cu siguranță îmi vor crește enorm asigurarea..

  Răspunde
  • Totodată prietena mea a trebuit să plătească operația la un spital privat iar acum a rămas să îi trimită asiguratorului meu hârtiile necesare pentru a-i restitui banii.. În cazul acesta, ar trebui să mai aștept până să vând mașina ca să îi poată trimite banii? Sau nu are importanță?

 24. Salut! Nu are legatura cand vinzi masina. Dauna e inregistrata anterior. Ar fi bine sa-ti opresti placutele, iar cu scoaterea din evidenta fiscala si RCAul sa mergi la asigurator ca sa intrerupa valabilitatea politei si sa primesti diferenta de prima de asigurare.

  Răspunde
 25. Salut! Stie cineva daca cumpar o masina astazi de la o firma si pe contract va fi trecuta adresa mea din buletin, apoi eu vreau sa schimb buletinul cu alta adresa, alt judet, ma va incurca adresa din contractul de vanzare cumparare cand vreau sa o inscriu cu noul buletin, implicit noua adresa? Multumesc

  Răspunde
 26. Buna ziua! Daca am cumparat o masina, astazi, iar fiscalul il iau deabia peste o saptamana si fostul proprietar are asigurarea expirata deja, imi pot face asigurare pentru a circula cu ea pana ce voi depunde actele pt tramscriere? Daca da, cum, pe ce perioada? Pe o luna, 6 luni sau pot direct pe tot anul?

  Răspunde
 27. Tinand cont ca masina este luata din tara, mai asteapta pana ti-o treci in evidentele fiscale, ca sa nu se complice lucrurile in caz de dauna.

  Răspunde
 28. Salutare, doresc să întreb dacă se poate face o poliță RCA pe 2 mașini ? Intenționez să mai cumpăr o mașină (PF) sau trebuie să inchei o poliță noua pentru a2a mașină ?

  Răspunde
 29. Salut, il luna a 6 anul acesta am vandut o masina am facut toate cele necesare, act de vânzare cumpărarea, am scos-o de la taxe si impozite. Treaba sta in felu următor si sunt curios care e procedura. Dupa vânzarea mașini am depus cerere pentru recuperarea primei de asigurare la începutul luni a7, bani încă nu au sosit in contul bancar..bani vor fi recuperați din data care e pusa pe contractul de vânzare cumpărare sau din data cand am depus cererea la cei de la Groupama(prima cerere mi au spus dansi ca era incompleta, a2 confirmată completa )? Daca noul proprietar face un accident dupa ce am depus cererea la Groupama eu o sa mai primesc bani pentru restituire?

  Răspunde
 30. Salut! Data dupa care se calculeaza diferenta de prima, este cea in care a fost scoasa masina din evidenta fiscala. Da, vei primi banii. Din moment ce ai anuntat asiguratorul, contractul e denuntat.

  Răspunde
 31. Daca noul proprietar face un accident dupa ce am depus cererea la Groupama eu o sa mai primesc bani pentru restituire?

  Răspunde
 32. Da, caci ai data pe cerere si au facut probabil demersurile necesare. Poti sa-i intrebi daca totul e ok si cam in cat timp iti vireaza banii.

  Răspunde
 33. Am sunat la ei luni, au spus ca face o urgentare si ca o sa fiu sunat cat de curând, dar nu stiu cat înseamnă la ei vorba asta …

  Răspunde
 34. Normal termenul limita la Groupama este de 30 de zile, cererea am depus o prima data le 23 Iunie dar fiind incompleta nu a fost luat in considerare si am depus alta pe 7 iulie

  Răspunde
 35. Salutare!
  Lamuriti-ma si pe mine cu un aspect va rog.
  În 2016 am vandut masina cu contract V-C,in aceeasi zi am si radiat-o de la fisc dar n-am anuntat asiguratorul si dupa doi ani adica in 2018 a avut o dauna mie afectandu-mi bonus malus despre care am aflat abia acum.
  Ce e de facut sa mi se rectifice bonus malus.
  Multumesc!

  Răspunde
 36. Ai cerut certificatul de daunalitate, cu istoricul auto pe cnp? Daca da, trebuie anuntati toti asiguratorii ca sa blocheze emiterea de rca pe cnp-ul tau si seria sasiu respectiva (se ataseaza in email, dovada scoaterii din evidenta fiscala).
  Referitor la clasa de B/M, eu am procedat cu un client in felul urmator. Am trimis la asiguratorul unde dorea clientul asigurarea, dovada ca nu a avut dauna (certificatul de daunalitate si scoaterea din evidenta fiscala) si vechiul RCA. Au rezolvat inainte de emitere. Se poate si dupa, platesti mai mult, soliciti modificarea si iti vor returna diferenta de prima de asigurare.

  Răspunde
 37. Buna seara.
  Am vândut 2 mașini in anul 2021 in data de 16.08.2021 iar unul dintre propriatrul mașinii a făcut in continuare asigurare pe numele meu. Și pe data de 18.08.2021 a făcut accident adică la 2 zile de când a cumpărat mașina.
  Iar cel de-al doilea a dat asigurarea de 2 ori in aceiași zi in luna Noiembrie a anului 2021 făcută tot pe numele meu, deși eu din momentul vânzării mai aveam doar 1 luna pana expira RCA ul. Dar noii proprietari au continuat sa folosească numele meu pt asigurare. Acum mi-a scăzut clasa. Ce pot face in cazul acesta? Multumesc

  Răspunde
  • M-am exprimat gresit. Ambii proprietari au făcut in continuare asigurare pe numele meu

 38. Dupa ce ai vandut masinile, le-ai scos din evidentele fiscale de pe numele tau? Daca da, uite cum am procedat cu un client de-al meu care a patit tot asa…Am cerut un cerificat de daunalitate pe CNPul lui, ca sa avem dovada ca au fost daune la data de dupa ce a scos masina din evidenta fiscala. Dupa aceea am trimis emailuri la toti asiguratorii care fac RCA ca sa blocheze emiterea de polite pe cnp-ul lui si seria sasiu a masinii vandute. Ca sa rezolvi cu clasa bonus, trebuie sa ceri la asiguratorul la care ai RCA ca sa o modifice la loc, ca nu ai avut daune. Prezinti documentele si RCAul. Daca nu ai RCA, inainte sa-ti faci, ceri la asiguratorul la care iti vei face, sa modifice clasa de bonus in oferta.

  Răspunde
 39. In mod normal, s-a incalcat si treaba cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Poate au facut RCAul online si au mintit ca ei sunt proprietarii, sau poate le-au facut la cineva care nu a respectat metodologia de emitere a unui RCA.

  Răspunde
 40. Și dacă au făcut in numele meu asigurarea online sau la un asigurator, il pot da in judecată pe noul proprietar pt ca mi-a folosit datele?

  Răspunde
 41. Poti verifica online la ce asigurator aveau si au politele. Online nu apare brokerul, doar asiguratorul. Da, poti da in judecata, chiar si pe cine a emis politele…O sa fie tare neplacut pentru ei, amenzile sunt foarte mari, mii de euro posibil…Clientul meu nu le-a facut nimic dupa ce am facut demersurile, ca erau…ca vai de mama lor…Oricum, a iesit un scandal mare la asigurator.

  Răspunde
 42. Cand trimiti emailurile la cei 8 asiguratori care fac rca, le atasezi scoaterea de la fisc, certificatul de daunalitate. Unii o sa-ti ceara sa completezi si o cerere, parca si buletinul. Trimiti la emailul de la contact. Daca ai o relatie constanta si veche unde iti faci asigurarile, ar trebui sa te ajute. Sunt treburi neplacute, au incalcat GDPRul si cei care au masinile si cei care au emis politele. Sper sa nu vina di smenzi pt. rovinieta. Se rezolva doar in instanta. Numai de bine!

  Răspunde
 43. Nu conteaza ca a avut la City. Conteaza sa rezolvi cu blocarea si clasa de bonus. Cu procesul contra celor care au emis polita, chiar daca a facut la City, eu zic ca sigur a facut printr-un broker si se poate afla la care.

  Răspunde

Lasă un comentariu