Protestul taximetristilor n-a rezolvat problema, dar a generat una mai mare

Taximetristii din Bucuresti au organizat saptamana asta niste proteste unde au cerut reglemantarea transportului de tip ride sharing. Nu s-a dat mai nimic la TV sau in presa, semn ca si in acest domeniu exista niste interese ale clasei politice, clasa politica care, iata, poate sa controleze ce sa apara sau sa nu apara in media.

Nu sunt si n-am fost un fan al taximetristilor. Stim problemele lor vechi care au dus la situatia actuala (cresterea in popularitate a Uber si Bolt). Dar situatia pare cam scapata de sub control in acest moment si exista o inechitate evidenta intre cele doua categorii care practica aceste servicii de transport.

Bucurestiul s-a umplut de dubiosi care fac Ride Sharing, dubiosi care sunt veniti din toate zonele defavorizate ale tarii si care nu prea au avut contact cu educatia si cu bunele maniere. Iar masinile cu care ei practica aceasta meserie sunt, de multe ori, jalnice, atat tehnic cat si estetic. Pentru ca nu exista reguli!

Asta e de fapt o mare problema si tine de siguranta. Sunt uimit ca nu se iau masuri in acest sens. De partea cealalta, taximetristii sunt obligati prin lege sa respecte norme, care norme sunt gandite sa asigure siguranta cetatenilor (masini noi, asigurari, impozite, tarife). Taxmietria impune si un numar maxim de maxini calculat la numarul de locuitori al orasului.

Toate acest reguli nu se aplica si Uber si Bolt. Si nu este normal! Despre asta este si protestul taximetristilor.

Azi am aflat ca intentia guvernantilor este de a elimina limitarile impuse taximetristilor ca rezolvare la solicitarile lor. Cea ce este noaptea mintii daca stam sa ne gandim la ce poata sa duca asta.


 Abonează-te la Blogman.ro pe WhatsApp


Urmareste-ma pe Google News


 

 

Un comentariu la „Protestul taximetristilor n-a rezolvat problema, dar a generat una mai mare”

  1. Sunt din Timisoara si pot spune ca situatia aici este exact inversa. 90% din soferii de ride sharing au masini impecabile, curate si o atitudine mult mai ok fata de taximetristi, care au masini praf, la care le suna tableta din 5 in 5 secunde, cu muzica data tare, si mai si vorbesc la bluetooth ca sa acopere muzica.

    Răspunde

Lasă un comentariu