Mi-am luat stabilizator pentru camera mirrorless, Manfrotto MVG220

Nu e un review, ar trebui sa am mai mult timp sa pot scrie detaliat, pentru ca merita un astfel de articol. Cateva impresii la cald insa, mai jos.

Nu am multa experienta cu astfel de acccesorii pentru video. Singurul model folosit anterior este un Feiyu Tech G6 Plus.

Manfrotto MVG220 este din start un mare upgrade fata de G6 Plus. In primul rand pentru ca suporta camere mult mai grele, de pana la 2.2kg. In greutatea asta intra multe camere din cele folosite pentru vloging. N-am folosit si stabilizatoare mai profi, dar am aflat din niste prezentari pe Youtube ca acest Manfrotto MVG220 este unul din cele mai usoare din gama. Asta il face ideal pentru cei care filmeaza cadre lungi din mana.

Manfrotto MVG220 stabilizator
Manfrotto MVG220 stabilizator

Daca ati fost atenti la detaliile lui G6 Plus de la Feiyu Tech, ati vazut ca are un buton rotativ de control. Acesta e customizabil in functie de nevoile utilizatorului. Observati ca si acest Manfrotto are acest buton, iar asta a fost unul din criteriile in urma caruia m-am decis asupra lui. Acest buton rotativ te ajuta sa controlezi miscarile sus jos, sau stanga dreapta cu ajutorului lui. In acest fel, miscarea e una foarte smooth si foarte precisa. Schimbarea modurilor de actionare pentru acest buton se face de pe ecranul stabilizatorului, care e cu touch. Acest buton permite si setarea altor functii, precum manual focus, dar trebuie sa existe o compatibilitate cu camera. Lista cu camere compatibile si diverse functii ale lor e aici.

Touch screen control
Touch screen control

Poata fi blocat fiecare ax in parte cu ajutorul unor butoane dedicate, util cand nu e folosit sau cand il transporti. Echilibrarea este destul de usoara, mi-a luat cam 2 minute sa echilibrez Sony A6400 pe el cu obiectivul Sigma 16mm. Apoi vine partea interesanta: sistemul de release si montare a camerei inapoi e gandit astfel incat sa nu mai fie nevoie ulterior de calibrare.

Mi-a mai placut foarte mult ca vine cu acel extra-maner din spate. E util in functie de ce cadre filmezi, mai ales de la ce inaltime. Are chiar si un mod de rotire camera in mod portret, asta daca vrei sa iei cadre pentru Tik-Tok sau pentru Instagram.

Manfrotto MVG220 maner
Manfrotto MVG220 maner

Autonomia este un mare upgrade fata de G6 Plus. Daca la G6 Plus nu ma puteam baza pe mai mult de 2 ore, Manfrotto MVG220 ajunge pe la 6-7 ore.

Pentru un control si mai bun, exista si o aplicatie dedicata pe telefon cu care il poti comanda de la distanta.

Aplicatie telefon pentru control de la distanta
Aplicatie telefon pentru control de la distanta

Manfrotto poate comunica cu camerele de pe el prin USB, iar pentru asta vine in pachet cu cateva cabluri dedicate pentru anumite branduri de camere. Incarcarea se face prin USB-C (urasc orice echipament care mai vine azi cu Micro-USB, ca G6 Plus). Pachetul este destul de bogat, se livreaza inclusiv un minitrepied.

Manfrotto MVG220 continut pachet, accesorii
Manfrotto MVG220 continut pachet, accesorii

Una peste alta sunt foarte multumit de alegere. Imi sta pe creier idea sa schimb camera A6400 cu ceva mai bun, pentru video 4K la 60p, am scris aici de ce.

L-am cumparat de la Photosetup, se pare ca sunt singurii care il vand in Romania. Ma surprinde asta, avand in vedere ca Manfrotto e totusi un brand foarte cunoscut si apreciat pentru accesoriile de echipamente foto-video. A costat 1480 lei si inca mai e in stoc. (nu e articol sponsorizat).

Citeste si…

Efect ciudat de video ”tremurat” pe Sony A6400

De unde iti iei muzica gratuit pentru video pe Youtube?

Lampă led, vloging, youtube studio – Ring Light Hakutatz VL-480R

Am testat Apple Music Lossless și am făcut și o comparație cu Spotify și Youtube Music

TikTok sau Youtube, ce content preferati?


 Abonează-te la Blogman.ro pe WhatsApp


Urmareste-ma pe Google News


 

 

3 comentarii la „Mi-am luat stabilizator pentru camera mirrorless, Manfrotto MVG220”

  1. Buna am un ghimbal mvg220, și folosesc un Sony a7ii pentru video dar când apăs pe buton sa înregistrez video nu merge imi srie Movi și nu mai știu ce,dar pe foto merge,care este explicația de nu merge pe video??? Mulțumesc

    Răspunde

Lasă un comentariu