DJI Osmo Action 2 – camera de actiune DJI. Comparație cu GoPro Hero10

Au apărut recent leak-uri despre Dji Osmo Action 2, iar știrea asta ar putea fi interesantă în contextul în care Osmo Action (cel actual) avea nevoie de un refresh, iar competiția, GoPro, e deja într-o alta zonă de preț, unde camera nu mai e doar un gadget pentru cei care vor să-și stocheze anumite evenimente din viață lor de sportivi amatori, dar mai ales pentru creatorii de conținut care căștiga bani din asta. Să fim serioși, la peste 2300 lei, cât costă acum un GoPro Hero10 Black, trebuie să fi destul de relaxat din punct de vedere financiar, ca să-ți satisfaci dorința de a păstra momentele din sportul pe care îl practici ca amator. Iar pentru restul momentelor, ai oricum la îndemâna un telefon care, în zona aia de preț, filmează cel puțin la fel de bine, dar te mai ajută și cu alte funcții.

Osmo Action 2
Dji Osmo Action 1 vs Osmo Action 2

Despre DJI Osmo Action 2

Dar să aruncăm o privire la ceea ce ne spun specificațiile și imaginile. Ceea ce iese imediat în evidență, desigur, este noul design. Această cameră de acțiune nu mai are nimic de-a face cu Osmo Action pe care o cunoaștem. Osmo Action a fost o cameră de acțiune mai tipică care, după cum știți, avea un corp similar cu GoPro. Această cameră, pe de altă parte, ne amintește mai mult de o GoPro Session sau de Insta 360 One R.

Este practic un cub mic, care este, de asemenea, similar ca dimensiune cu GoPro Session în ceea ce privește dimensiunile. Se presupune că este un pic mai înalt și mai lat, dar mai puțin adânc și mai ușor decât GoPro Hero Session. După imagini, se presupune a fi un design modular. Acest lucru înseamnă că ar trebui să existe un modul de bază la care puteți atașa apoi alte module care conțin un ecran sau o baterie.

Osmo Action 2
Dji Osmo Action 2 – leak imagini

Modulul de bază ar trebui să aibe o baterie de 580mah și o durată de funcționare de până la 52 de minute. Modulele suplimentare vor include un modul cu un afișaj și o baterie suplimentară. Acest modul suplimentar cântărește 64 de grame și are o baterie de 1300 de miliamperi oră. Doar pentru comparație: bateria GoPro are 1700mah. Desigur, toate acestea sunt date pur tehnice în acest moment. Cu toate acestea, pare clar că modulul de bază singur va avea doar un runtime foarte limitat. Cu modulul de afișare, timpul de lucru ar trebui să fie crescut la 135 de minute. Modulul de afișare și modulul de bază ar cântări 120 de grame împreună. GoPro Hero 10 cântărește aproximativ 150 de grame. Există, de asemenea, un modul de baterie pură fără afișaj. Acest lucru ar trebui să permită un timp de lucru de până la 195 de minute.

Osmo Action 2
Specificatii Dji Osmo Action 2

Specificații DJI Osmo Action 2

Ceea ce se observă imediat este că Osmo Action 2 poate trage la o rezoluție maximă de 4K. Acest lucru se datorează, evident, faptului că are un senzor cu 12 megapixeli. GoPro Hero 10, după cum probabil știți până acum, are un senzor cu 23 megapixeli. Dar rezoluția singură spune puține despre calitatea imaginii. O imagine 4K bună ar putea fi suficientă – 5.3K oferă doar mai multe detalii, dar nu e ceva spectaculos . În plus, mai puțini megapixeli au avantaje în lumină scăzută, în special cu senzori mici.

DJI Action 2 ar trebui să poată filma în 4K120, la fel ca GoPro Hero 10. Cu un corp atât de mic, acest lucru ar putea duce la supraîncălzire foarte repede. Rata maximă de cadre în 2.7K ar trebui să fie, de asemenea, 120fps. In 1080, 240 de cadre pe secundă ar trebui să fie posibile. GoPro Hero 10 este capabil să tragă la 240 de cadre pe secundă în 2.7K, dar cu o pierdere semnificativă de calitate. Deci, nu este o imagine foarte curată la 2.7K.

Senzor imagine pe Dji Osmo Action 2

O informație care este foarte interesantă se referă la dimensiunea senzorului. Conform fișei tehnice, ar trebui să fie un senzor de 1/1.7 inch. Doar pentru comparație: vechiul Osmo Action avea un senzor de 1 / 2.3 inch, la fel ca GoPro Hero 10, deci un senzor mult mai mic. Un senzor mai mare poate duce la avantaje vizibile în lumină scăzută, în special în combinație cu mai puțini megapixeli. Mai puțini pixeli sunt distribuiți pe o suprafață mai mare – pixelii individuali pot absorbi, prin urmare, mai multă lumină. Pe noul iPhone 13 Pro, de exemplu, camera principală lată are aproximativ un senzor de această dimensiune.

Cu toate acestea, un senzor mai mare poate avea, de asemenea, un dezavantaj pentru o cameră de acțiune – acesta este singurul lucru care mă face un pic suspect aici. Un senzor mai mare duce la o adâncime mai mare a câmpului. După cum știți, totul pe un GoPro este întotdeauna în focus. Singura zonă a imaginii care nu este cu adevărat foarte sharp, este zona apropiată de marginea obiectivului. Nu există focalizare automată. Aceasta înseamnă că imaginea este întotdeauna clară, indiferent de cât de multă mișcare există în imagine.Cu un senzor mult mai mare, se ridică întrebarea dacă noua camera are nevoie de autofocus. Acest lucru ar fi destul de nefavorabil pentru o cameră de acțiune. Ar exista întotdeauna situații în care subiectul nu ar fi în mod corespunzător în centrul atenției.

Câmpul vizual ar trebui să fie de 155°. Aceasta ar fi puțin mai largă decât câmpul vizual al GoPro, care, dacă interpretez corect cifrele, este de 148°. Prima Osmo Action a avut un câmp vizual de 145°. Obiectivul, ar trebui să aibă o deschidere de 2.8. Este vorba, practic, despre câtă lumină poate lăsa obiectivul să insereze. 2.8 este o valoare standard pentru o cameră de acest tip. GoPro are, de asemenea, o deschidere de 2.8. Rata de biți de 100 mbits pe secundă corespunde ratei de biți a GoPro. Osmo Action 2 ar trebui, de asemenea, să aibă un mod foto și un mod time-lapse. Și există, de asemenea, informații despre stabilizare. Action 2 ar veni cu Rocksteady 2, care este, probabil, o versiune îmbunătățită a stabilizare Rocksteady deja foarte bun.

Calitatea imagini la Osmo Action 2

Desigur, toate aceste specificatii tehnice nu spun nimic despre calitatea imaginii. Doar testele vor arăta cât de buna este in realitate. În afară de toate datele tehnice, o imagine a posibilelor monturi a fost, de asemenea, scapată . Și aici, DJI pare să se bazeze foarte mult pe magneți. Se pare că există un ham cu un magnet atașat la acesta. Puteți purta acest ham sub un tricou și atașați Osmo Action la acesta folosind un adaptor. Imaginile arată, de asemenea, un adaptor magnetic de montare. Această montură este, evident, compatibilă cu suporturile GoPro. În acest fel, Action 2 poate profita și de ecosistemul mare al goPro de monturi. Și apoi, se pare că există un fel de montare pe trepied. Toate suporturile pot fi, de asemenea, atașate la baterie sau modul de afișare. Totul pare destul de realist.

Concurența este întotdeauna un avantaj pentru noi, consumatorii. Apariția Dji Osmo Action 2 poate reprezenta un plus în cea ce privește prețul produsului, dar competiția aduce, deasemenea, mai multă inovație.

Sursa:
@JasperEllens (1) (2) (3) & DroneDJ

Lasă un comentariu