Camere live din Rusia, interesant de urmărit în perioada următoare

Urmaresc periodic camerel live din Rusia și va spun în continuare de ce.

Context: Rusia a atacat Ucraina. Motiv invocat de Putin: actioneaza în sprijinul unei populații asuprite de actuala conducere a Ucrainei, denazificare, așa cum numește Putin operațiunea. După mai bine de 10 zile de lupte, nu vedem despre ce populație asuprita ar fi vorba, din contra, localnicii din Ucraina lupta cu rușii cu toate forțele.

Motivele conflictului Putin-Ucraina

Motivul real al acțiunii lui Putin, conform unor oameni pregătiți în domeniul geopolitică: Putin vrea să păstreze influenta Rusiei în zonă și are mare nevoie ca Ucraina să rămână cel puțin neutră față de NATO și UE, organizații pe care Putin le consideră periculoase pentru politica și aspirațiile sale. Putin mai spune că vrea ca Ucraina să rămână o zonă tampon intreRomania, care este membru NATO și Rusia, pentru că nu-și dorește să fie vecin cu NATO. Ocuparea Ucrainei îl face tocmai un vecin cu NATO, dar de data asta pare că nu-l mai deranjează atât de mult.

Un alt motiv al începerii acestui război, care pare la fel de logic, este ca Putin are probleme interne în a-și impune ideile și direcția pe care vrea s-o dea Rusiei. Rusia e o țară bogata, asta știu toți, inclusiv rușii, doar ca, marea majoritate a rușilor trăiesc intr-o sărăcie crunta. Nu știm exact cât de mare e nemulțumirea rușilor de rând, dar Putin, are, cu siguranță, informații mult mai precise în acest sens. Războiul asta cu Ucraina e o diversiune a lui Putin pentru contestatarii lui pe plan intern și oferă, în același timp, un scop naționalist poporului rus, care este cunoscut ca un adept ușor influențabil în aceasta direcție.

Ce-a vrut și ce-a obținut Putin

Nu știm dacă Putin a prevazut parcursul actual al conflictului cu Ucraina. Analiștii spun ca Rusia se aștepta sa câștige mult mai repede și mai ușor acest conflict. Mai mult decât atât, nu cred ca Putin se aștepta la valul imens de sancțiuni la adresa Rusiei, sancțiuni venite din toate direcțiile, de la state care au intrerupt orice colaborare diplomatica și comercială pana la companii private care refuza sa mai livreze produse acolo și care se retrag definitiv din zona.

Putin ii comdamna pe ruși la o viață cu totul diferită fata de ce s-ar aștepta un om normal într-un secol al tehnologiei și al vitezei (călătorii, schimburi comerciale etc..). Oricât de frica ți-ar fi, dacă te-ai pune în pielea unui rus acum, n-ai cum sa nu te gândești ca ești condamnat la o viață într-o bezna totala și într-un total contrast cu ce se întâmplă în restul lumii. Condamnat și tu și copii tai.

Ce va face populația rusa?

Nu cred ca rusii vor rămâne pasivi multa vreme la situația care se prefigurează. Nu e ca și cum n-ai auzit și n-ai văzut pana acum cum e sa trăiești în normalitate, intr-o lume conectata. Pe principiul asta, au rezistat dictatorii mai mult timp în trecut, dar azi, nu cred ca mai e posibil. Poți sa păstrezi o populație în bezna doar dacă ei n-au văzut vreodată lumina cu adevărat, dar cred ca e imposibil să-i duci în cealaltă direcție și să-i menții acolo.

Așa ca e de așteptat ca populația rusa sa ia măsuri în acest sens. Am avut de mai multe pro proteste în strada, proteste pe care Putin a reușit sa le înăbușe, datorită sistemului lor polițienesc foarte bine pus la punct, cu ajutorul căruia au arestat mii de oameni. Dar e doar o chestiune de timp pana vor fi în strada suficient de multi ruși astfel încât poliția sa nu mai facă fata. Și vom avea apoi armata în acțiune, moment în care, acțiunea se va numi revoluție, o revoluție care va duce, la înlăturarea lui Putin de la conducere. Este sigura varianta plauzibila pe care o văd ca ieșire din situația actuala. Dacă va bazați pe faptul ca Putin va cuceri Ucraina și se va opri din a cauta alte motive de conflict, atunci nu sunteți realiști.

Camere live Rusia
Camere live Rusia

De urmarit ce se întâmplă în Rusia: camere live

Asadar, e de urmarit cum va evolua situația în Rusia. Urmăresc periodic niște camere live care pot fi accesate încă din afara Rusiei. Am surprins pe ele mici proteste în anumite zile, proteste unde imediat și-a făcut apariția forțele de ordine. Nu știu dacă Rusia nu vrea sa blocheze sau nu știe de existenta acestor camere și de faptul ca ele transmit live oriunde pe glob. Sau poate ca sunt lăsate intenționat, dar nu-mi dau seama cu ce motiv. Cert e ca merg și pot fi urmărite.

Lista camere live Rusia:

Saint Petersburg, camere live:
Camera 1
Camera 2
Camera 3
Camera 4

Klin, camere live:
Camera 1

Vladivostok, camere live:
Camera 1

Volgograd, camere live:
Camera 1

Ust-Kut, camere live:
Camera 1
Camera 2

Khabarovsk, camere live:
Camera 1

Omsk, camere live:
Camera 1

Arkhangelsk, camere live:
Camera 1

Tula – Lenin Square, camere live:
Camera 1

Khabarovsk – Lenin Square, camere live:
Camera 1

Moscova, camere live:
Camera 1
Camera 2

Citeste si alte articole:

Lasă un comentariu