Digi Romania (RDS) ofera in chirie router cu WiFi 6

Azi am primit un mail de la Digi prin care ma anunta ca se pot pune comenzi in contul de client pentru un router cu Wifi 6. Noul echipament poate fi comandat in chirie contra unui abonament de 5 lei pe luna.

Sunt cateva aspecte de lamurit aici:
– ce router este
– ce rol va avea in reteaua ta interna
– care este avantajul de a avea un router cu Wifi 6
– merita luat in chirie sau cumparat separat?

Pe rand:

Despre ce router e vorba

Cel mai probabil e vorba de TP-Link AX10. AX10 este un router cu 4 porturi LAN Gigabit si un port WAN Gigabit. Reteaua wireless este de ultima generatie, Wifi 6, iar de distributia semnalului se ocupa 4 antene externe. Este un router Dual Band, cu o viteza wireless teoretica de 1500 Mbit/s. Procesorul intern este un Triple Core la 1.5 Ghz. As mai mentiona aici ca acest router integreaza functia de VPN Server.

Imagini Router TpLink AX10

Ce rol va avea in reteaua ta interna

Noul router nu va inlocui routerul pe care deja il aveti de la Digi, acela in care intra fibra optica. TP-Link AX10 nu este un router cu port de intrare pe fibra si deasemenea nu poate tine loc de echipament de tip ONT. Asa ca, singura metoda de a folosi acest router la voi acasa este sa treceti celalalt router de la Digi (ONT-ul de la Huawei sau Kaon) in mod Bridge. Ce inseamna mod Bridge: este un mod de operare in care echipamentul nu se mai ocupa de managementul retelei voastre interne, nu mai ofera nici un tip de management local. In mod Bridge, ONT-ul va asigura doar conversia semnalului de la fibra optica la conexiune pe cablul de cupru.

Ca sa treceti ONT-ul in mod Bridge, trebuie sa-i rugati pe cei de la RDS sa faca asta, doar ei pot sa faca asta. Apelati la ei prin Call Center si se rezolva destul de repede. Apoi, din ONT, iesiti cu un cablu ethernet si il introduceti in portul WAN al noului router TP-Link AX10. Dupa asta, trebuie sa intrati in meniul de configurare al routerului TP-Link si sa setati conexiunea de pe portul WAN ca ppoe si sa adaugati username si parola (aceste sunt datele voastre de autentificare in reteaua Digi, fara ele nu veti avea acces in internet. Daca nu mai stiti aceste date, fie la aflati din contul vostru de client de pe Digi.ro, fie rugati in call center sa fiti ajutati a sa le aflati. Daca inainte de aceasta miscare aveati conexiune wireless de la vechiul router, acum conexiunea wireless se muta pe Tp-Link AX10 si trebuie si aici sa configurati in functie de cum doriti.

Care este avantajul de a avea un router cu Wifi 6

Wifi 6 este noul standard in conexiune de date fara fir. Trecerea la Wifi 6 este cel mai important salt in performanta dupa multi ani si multe alte standarde anterioare. Nu intru in multe detalii aici, pentru ca explicatia poate sa fie foarte complexa, dar trebuie sa stiti ca pana la wifi 6, orice comunicare wireless intre 2 dispozitive (router si laptop de exemplu) se facea pe rand, nu se puteau trimite si primi date simultan. Adica, fiecare echipament trimitea ceva, apoi astepta sa primeasca si abia cand se elibera banda putea din nou sa trimita. Idea e simpla: la orice moment t intre 2 echipamente wireless nu putea exista mai multe de o comunicare intr-o singura directie.

Acum, ganditi-va cat de complicata era o retea wireless unde mai multe echipamente erau conectate la acelasi router sau acces point. Fiecare din aceste echipamente trebuiau sa astepte pe rand sa ceara ceva din internet si apoi sa si primeasca. Desigur, treaba asta se intampla foarte repede, in utilizare normala, acasa, unde ai 3-5 dispozitive legate de la wireless, nu prea simti intarzieri. Dar asta e explicatia pentru care, in locuri publice, orice conexiune wireless pica dupa ce mai multi se conectau. Pur si simplu echipamentul care gestiona aceste conexiuni nu putea face fata numarului mare de cereri si apoi sa livreze ce a cerut fiecare echipament.

Wifi 6 rezolva in mare aceasta problema, pentru ca wifi 6 suporta acum comunicare simultan intre un router si mai multe echipamente. In continuare exista loc de imbunatatiri, dar e un mare pas inainte. Dar, ca idee, o conexiune wifi nu va reusi prea curand sa substituie una pe cablu, unde viteza si mai ales stabilitatea sunt foarte bune.

Merita luat in chirie sau cumparat separat?

TP-Link AX10 costa la momentul la care scriu 290 lei pe Emag. Desigur, il puteti cumpara de la Emag si il puteti folosi, nu sunteti nevoiti sa-l luati direct de la Digi.

Daca punem in balanta costul cu echipamentul, rezulta ca in chirie la Digi veti plati pretul lui intreg in 58 luni (presupunand ca pretul lui ramane acesta si nu mai scade sau il prindeti la vreo promotie.) 58 luni inseamna aproape 5 ani, timp in care tehnologia poate sa evolueze si aici e cheia si avantajul in a lua acest router in chirie. Daca peste 3 ani vei dori ceva mai bun, vei avea optiunea sa renunti la chiria de la Digi si sa faci upgrade la un model mai nou. In 3 ani chiria te va costa 180 lei, mai putin decat ai fi dat pe el nou.

Dezavantajul e ca dupa acesti 3 ani il vei returna la Digi (cel mai probabil). Nu stiu exact in ce conditii il da Digi acum cu 5 lei pe luna, e posibil sa te oblige sa-l iei pe o perioada de 2 ani si sa ramana al tau, caz in care iesi chiar mai bine. Oricum ar fi, oferta asta pare buna.


 Abonează-te la Blogman.ro pe WhatsApp


Urmareste-ma pe Google News


 

 

41 de comentarii la „Digi Romania (RDS) ofera in chirie router cu WiFi 6”

    • Nu esti obligat sa folosesti modul Bridge. Faci asta doar daca vrei sa ai ca router principal altul decat ala de la RDS. Motivul pentru care ai vrea alt router: poate sa fie mai performant, poate sa includa mai multe functii, poate sa fie mai usor de setat, poate sa fie mult mai bun pe wireless, etc. In cazul asta in care vrei sa folosesti alt router decat cel de la RDS, trebuie pus cel de la RDS in mod Bridge (un mod in care traficul doar trece prin el dar nu e gestionat sau filtrat in nici un fel). Nu poti renunta la el pentru ca asa functioneaza reteaua RDS, el trebuie sa fie acolo ca sa comunice cu echipamentele RDS centrale, obligatoriu ca sa ai conexiune la internet.
      Detalii in articolul asta:
      https://blogman.ro/routerul-rds-custodie-internet-fibra-inlocuit/

  1. Buna cum configurezi un VPN (nu ma refer la incoming connection realizat prin port forwarding)?
    Ce program folosesti? (1)Ma intereseaza in special setarile ptr. un server VPN (ma apropii de ceea ce ar insemna un proxi server, nu-i asa?) sau chiar (2)setari ptr. proxi server. (3)Cum setezi un web server in spatele unui route configurat cu dns dynamic+port forwarding (ma intereseaza protocolul folosit/setat + portul folosit (pe un Kaon router de la digi) sau in general setarile indiferent de router. Mersi anticipat

    Răspunde
    • Sa le luam pe rand:
      – daca vrei un server VPN in interiorul retelei tale cu abonament la RDS, e ceva mai complicat de setat. E mult mai simplu sa-ti cumperi un router care sa includa functia VPN Server. Am explicat aici: https://blogman.ro/conexiune-vpn-conectezi-retea-acasa-avantajele/
      Am si un video: https://youtu.be/KKvYVgeF7pE
      Motivul pentru care in general folosesti un VPN sa te conectezi acasa si nu port forwarding, e ca VPN-ul ofera o securitate a retelei mult mai buna, pe cand, la port forwarding, fiecare port deschis poate fi o problema de securitate.
      – daca vrei un web server acasa trebuie sa:
      1. setezi DNS Dinamic la RDS
      2. configurezi ca domeniul cumparat de tine sa se duca catre acel DNS al tau. In functie de cei de la care ai cumparat domeniul, poti face sau nu poti face asta. De ex la RoTLD nu poti seta un domeniu sa mearga catre un DNS, poti seta doar IP-uri, iar tu nu ai IP fix sa faci asta. Trebuie sa faci asta la un furnizor care permite setari de acest fel. Poti incerca la CloudFlare, Hurricane Electric. In general, ai nevoie de un furnizor de servicii de DNS Hosting. Cei dati de mine mai sus sunt free.
      3. instalezi in reteaua ta un web server. Poate sa fie un Linux, merge si pe windows dar instalezi niste softuri aditionale (Apache, MySql daca folosesti baze de date). Poti pune un NAS in retea si majoritatea includ Web Server. Pui in folderul de pe web server fisierele website-ului.
      4. pentru echipamentul pe care ai instalat web server e obligatoriu sa setezi IP fix in reteaua ta interna si apoi in router trebuie sa faci port forwarding pentru portul 80 (portul 80 e default pentru webserver) catre IP-ul fix al serverului..
      Si cam asta e…, nu e chiar simplu, dar merge.

  2. Bună seara! Acum 1 an cei de la digi au introdus în apartament fibra optica pentru tv si internet. Bucuria a venit însoțită de o cutiuță mica (ONT inteleg ca se numeste)in care întra fibra optica și ies doi conectori..unul pt tv cablu standard și unul pentru cablu fibra optica care pleacă și se mufeaza într-un router digi prin mufa optica rapida.
    Acum am primit un router wifi6 și nu stiu cum să-l conectez la internet.el neavând conector optic…doar loc pentru conector standard de cablu internet.
    Ce ma sfătuiți sa fac?
    Multumesc!

    Răspunde
    • Salut. Routerul primit acum un an (cel in care intra fibra optica) trebuie pus in mod ”bridge” (cei de la RDS il pun dupa ce le ceri asta prin call center). Din el, cu un cablu Ethernet (Rj45 laRj45) intri in noul router in port WAN. Toate setarile se fac de aici inainte pe ultimul router, cel cu wifi6.
      Dezavantajul e ca ai multe cutiute, n-ai ce sa faci, asta e infrastructura RDS. Nu te poti lipsi de ele, fiecare are un rol important.

    • Salut Mihai, cutiuta se numeste mininod optic si prin el trece si fibra pentru date adica internet ,acea fibra care iese va intra in ont alt echipament care face conversia intre fibra si cablul de net care intra in routerul tau. Daca la capatul.fibrei care iese din cutiuta(mininod) nu ai.nikic e doar firul, nu ai serviciul.de internet instalat in locatie. Succes.

  3. Pai Digi nu poate sa-mi puna la intrarea in casa un mediaconvertor fibra/cat6 in loc de mizeria aia de Huawei, din care sa plec cu un cablu spre routerul casei (pe care mi-l cumpar eu, de unde vreau eu)?

    Răspunde
  4. Salut Ovidiu, se pare că RDS așa (cu Huawei) conectează mai nou.
    In București, acum vreo 5 ani mi-au montat o cutie centrala din care am plecat cu fir de net la propriu router WiFi.
    Acum câteva zile, Ian 2021, au venit cu fibra optica in acel Huawei WiFi care are un semnal slab în casa socrilor de la țară. Nesimțirea face că le-am spus socrilor sa le ceara „instalatorilor” sa verifice semnalul WiFi in camerele îndepărtate și, eventual, să propună sau chiar sa monteze un router WiFi suplimentat pentru semnal mai bun. Guess what, a luat și șpagă de 50 de Ron și nici măcar informația nu ia dat-o despre ce trebuie făcut. Au spus că ei nu dau gauri…
    In fine, noroc că mai sunt informați precum blogul asta care te mai ajuta.

    Răspunde
  5. Salut, dacă în setări când sunt conectat la ONT îmi arata la protocol Wi-Fi 4( 802.11n) și la network band 2.5 GHz, când pun ONT-ul in modul bridge pot folosi banda de 5GHz cu un router wifi 6?

    Răspunde
    • Da, conditia e ca noul router sa stie 5Ghz si Wifi6.
      ONT-ul de la Digi nu te conditioneaza cu nimic la conexiunea Wifi de pe alt router atunci cand e pus in Bridge. In Bridge, el doar lasa traficul sa treaca prin el, nu il filtreaza in nici un fel. Daca ai abonament de 500Mbit/s, atunci atat va trece prin el. Noul router va prelua acest trafic si il va da catre reteaua ta asa cum il configurezi tu. Il dai prin cablu catre PC-uri sau prin Wifi catre telefoane, nu conteaza. Desigur, nu vei avea mai mult de 500Mb/s pentru ca asta e limitarea la abonamentul tau.

    • O completare: in mod Bridge, ONT-ul de la Digi nu va mai avea retea wireless. Dispar toate setarile de pe el, nu mai poti configura nimic. Totul se muta pe noul router pus dupa el.

  6. Salutare! Imi cer scuze daca acest lucru s-a mai explicat anterior, dar care ar fi diferenta (avantaje/dezavantaje) intre:

    – ONT in mod bridge si conexiune pe cablu intre port LAN ONT si port WAN router personal (configurari PPPoE si WiFi pe router personal)

    vs

    – ONT in mod router si conexiune pe cablu intre port LAN ONT si port WAN router personal (configurari PPPoE pe ONT, WiFi off pe ONT si WiFi on pe router personal) ?

    Multumesc!

    Răspunde
    • Pui ONT in mod bridge doar daca vrei sa folosesti un alt router, care poate sa fie mai performant, sa includa mai multe functii. De ex: poti pune un router care stie wifi 6, sau care are acoperire wireless mai buna, sau care are Vpn Server, care are mai multe porturi LAN, etc…
      Daca nu vrei nimic din toate astea, atunci ramai la routerul de la RDS si el va merge foarte bine.

    • Multumesc pentru raspunsul prompt!

      Da, asta doresc, sa pun un router mai performant pentru un trafic WiFi mai bun (acoperire mai buna, dar mai ales viteze mai mari). ONT-ul pe care l-am primit de la Digi/RDS (ZTE F660) nu poate lucra in standarde mai noi de 802.11n si doar in banda de 2.4 GHz. Eram doar curios daca e musai sa fie ONT-ul trecut in mod bridge sau nu ca sa folosesc un alt router in spatele lui.

      Mai deranjez cu o intrebare aditionala, daca se poate. Am conectat laptop-ul direct in portul LAN1 din ONT si am facut un speed test. Am obtinut aprox 180 Mbps downlink si aprox 520 Mbps uplink. Am Fiberlink 1000 si mi se pare cam mica valoarea de downlink. Ma poti ajuta cu un sfat cu privire la potentiale cauze? Ceva limitare din reteaua Digi sau ceva local la ONT ?

      Multumesc!

    • Poti pastra ONT-ul ca router principal si sa pui un alt router in spatele lui, pe LAN, dar doar pentru wireless. E ok, te poti folosi de performantele wireless mai bune ale noului router. Merge, dar noul router va fi de fapt un acces point. E mai ok sa-l pui pe celalalt in bridge, vei avea rezultate mai bune atat la functionalitati cat si la performanta.

      Pentru a 2-a intrebare: da, e ciudata acea valoare la download. Primul lucru la care m-am gandit a fost ca e posibil sa ai o problema cu conexiunea fizica (cabluri-fibra), dar valoarea de la uplink e buna, deci nu e de aici. Mai avea si alte download-uri in acel moment?
      Poti repeta testul, poate a fost o problema temporara cand ai facut tu, fie cu serverul din partea cealalata, fie ceva probleme-congestii prin reteaua RDS. Mai poti verifica in ONT daca ai aplicate ceva filtre, sincer nu stiu nici macar daca se pot aplica, nu prea m-am jucat cu acest ONT. Cam astea ar fi cauzele, altele nu vad. Daca problema persista, pune o intrebare si la suport la RDS.

    • Inca o mentiune: viteza maxima pe abonamentul de 1000 de la RDS poate fi obtinuta doar daca te conectezi de pe un pc performant, minim i7, SSD, si foarte important, cablurile de legatura sa fie de calitate foarte buna.
      La cabluri, de ex, trebuie sa ai ceva CAT6, recomandat CAT6A. Stiu ca in teorie si un CAT5e poate merge pana la 1000 Mb/s, dar depinde si de cine e facut. Pe la noi prin magazine se gasesc cabluri de proasta calitate, iar cu ele nu vei atinge niciodata viteza scrisa pe ambalaj. E o intreaga teorie la cabluri ethernet, am avut ocazia sa vorbesc cu cineva care mi-a si facut niste masuratori in acest sens si am vazut cu ochii mei cum un cablu CAT6A (care teoretic merge pana la 10Gb/s) nu facea nici macar 1Gb/s. In concluzie, cauta cabluri ethernet de la producatori consacrati: Legrand, AMP, Schneider, Brandrex, Reichle & De-Massari. Cablurile astea par simple la o prima vedere, dar tehnologia de fabricatie din spatele lor e destul de complexa si doar producatorii mari respecta toate normele.
      Nu prea vorbeste nimeni de problema asta si e cel mai probabil ca in multe cazuri, cei care se plang de viteze mici pe retea si dau vina pe echipamente, sa nu realizeze ca de fapt problema e del la un cablu banal.
      PS: sa nu folosesti niciodata cablu mufat acasa. Iti cumperi un cablu mufat din fabrica. Sunt pierderi mari pe la conectorii pusi acasa pe un cablu. De vorba de interferenete electromagnetice care afecteaza serios vitezele.

  7. Iti multumesc foarte mult pentru raspunsuri! Am repetat testul de mai multe ori, la diverse momente ale zilei si rezultatele au fost similare. Filtre pe ONT nu sunt puse, cel putin nu este niciunul pus care sa fie vizibil cu drepturi de acces „user”, caci „admin” are doar Digi pe el.

    Cabluri folosesc doar din comert, chiar daca as vrea sa le mufez singur nici nu am sertizor acasa 🙂

    Voi incerca sa contactez echipa de suport poate reusesc ei sa gaseasca cauza.

    Ca idee, sunt constient ca e foarte greu sa ating 1Gbps si nu asta e obiectivul meu. Dar un 500-600 Mbps in mod constant mi se pare ca ar fi ceva realizabil si pe downlink, nu doar pe uplink.

    Multumesc inca o data!

    Răspunde
  8. Salutare!

    Eu am dat comanda de vreo saptamana la acest router si n-am primit nimic nici pana azi, la magazin mi s-a zis ca nu au primit nicio informare despre cand vor primi, aparent, au 0 stoc la acest router. La magazine, e mult mai sucmp acest router, pret minim 280lei, nu vreau sa dau atatia bani.

    Eu nu am wi-fi in apartament si nici fibra optica. Am cablu normal, cred ca FTP, care imi aduce netul in casa, direct la calculator, cablu ce vine de pe sala etajului. Mi-am facut upgrade de la Fiberlink 300 la Fiberlink 1000, dar nu am vitezele normale la Downlaod, maxim 500MB, ceea ce nu mi se apre normal. Ma asteptam undeva pe la 700-800MB, nu zic sa ajunga la 1000MB.

    De aceea, cand imi vine routerul de la ei, vreau sa fac un ticket sa vina sa-mi configureze routerul si sa-mi verifice cablul si mufele. Nu vreau nu stiu cate cutiute in casa, nu ma intereseaza sa-mi scoata cablul si sa-mi puna altul, doar sa am viteze normale atat la cablu, cat si la Wi-Fi-ul.

    Sfaturi ceva?

    Multumesc.

    Răspunde
    • Eu stiam ca la Fiberlink 1000 iti pun obligatoriu ONT si iti aduc fibra in apartament. Poate urmeaza. Esti sigur ca ti-au activat noul abonament?

    • Da, il am activ pe cont. Si am observat si cresterea de viteza de download de la 27x MB cat aveam la abonamentul de 300 pe la vreo 5xx MB, si in joc, FPSurile le am la 100-120 acum.

      Intai sa priemsc routerul ala si atunci ii voi chema sa-i intreb. Din ce am citit, acest router nu are intrare de fibra optica, asta inseamna ori sa ramana asa si sa imi verifice cablul si mufele, ori daca e nevoie, sa-mi traga fibra optica in casa, n-am idee.

  9. Va rog, daca puteti sa-mi spuneti, daca pot folosi un cablu prelungitor pentru una din antene pentru a mari semnalul spre una din camerele apartamentului

    Răspunde
    • E o varianta nerecomandata, poate functiona, dar e complicat de facut: trebuie sa ai o antena mai buna pe care sa o conectezi pe placa de baza a routerului, sau intr-un port dedicat daca routerul are antene detasabile.
      Varianta optima pentru apartament e sa cumperi un wireless extender. Am un articol detaliat aici:
      https://blogman.ro/retea-wireless-acoperire-extindere-router-acces-point-extender-digi-rds/

      E ieftin si functioneaza bine, nu vei avea aceasi viteza ca de pe wireless-ul routerului, dar va merge suficient de bine chiar si pentru streaming 4K. Situatia se complica daca conectezi multe echipamente la el (peste 3-4), dar banuiesc ca nu e cazul la un apartament.

  10. Salut. Am cerut si eu acest router pentru o acoperire mai buna fata de cel de baza. L-am setat in cele 2 moduri in care separi banda 2.4 de cea de 5 si pe modul impreuna smart conenct. Primul mod cand sunt separate merge binisor dar banda de 2.4 ghz se tot deconecteaza (se intampla si pentru tv, laptop si telefon) chiar daca semnalul e bun (la routerul initial care e huawei de ala vechi acest lucru nu se intampla), iar banda de 5ghz e mai „scurta” si nu ajunge. Cand folosesc modul smart connect (ambele benzi impreuna) e si mai rau cu deconectarile. Pot sa mai fac eu ceva? – mentionez ca initial router-ul a fost instalat de echipa digi. Dilema mea e de ce banda de 2.4ghz e mai proasta decat la huawei-ul cel vechi…

    Răspunde
  11. Salut, am luat de curând si eu acest router WIFI 6 de la Digi, am pus cablul de internet (din ONT ) in portul WAN, am făcut setările din browser .Viteza WIFI este foarte mică (16 Mbps -2.4 GHz , 22Mbps -5Ghz testat pe iPhone 11) Am făcut același test pe un telefon Redmi Note 7, am obținut 200 și ceva de Mbps pe 5Ghz ) prin cablu am obținut 908 Mbps (testat pe un MacBook Pro vechi cu SSD) Sunt setări pe care le-am omis, este ceva ce trebuie sa înlocuiesc ? Ceva nu este in regula

    Răspunde
  12. Am scos toate cablurile din router, am dat restart la el, am închis ONT de la Digi, am refăcut setările WIFI, nu funcționa, am aprins ONT, am pus cablu de internet de la ONT in portul WAN la router, l-am conectat pe Redmi Note 7 la 5Ghz, am făcut test viteza lângă router, am obținut 220 mb, am conectat iPhone 11 la 5Ghz, mi-a apărut pagina de login/speed test de la Digi, am dat start ., și am obținut lângă router aproape 700 Mbps lângă router, nu am apucat sa fac screenshot pentru ca s-a deconectat înainte sa pornească și upload’ul. Problema este ca acum este ca se conecta la WIFI dar Internetul nu funcționa, am făcut setările pentru Internetul prin cablu, am selectat PPPOE, am pus ușor și parola de la Digi, și acum funcționează Internetul dar, a revenit la același viteze de 20 Mbps lângă router in loc de 700 Mbps cu iPhone 11. Ce pot sa ii mai fac ?

    Răspunde
  13. Buna ziua,
    in acest moment eu am semnalul de la Digi adus in garajul blocului si de acolo adus in cutia distribuitor la prizele mele. Sunt abonat la 1000Gb semnal.
    De la priza eu am un router personal RT-N66U Dual band3x3, Wireless N900 Gigabit pe care mi l-au initializat cei de la Digi.
    Rugamintea mea este sa-mi spui daca WiFi 6 ma ajuta sa am un semnal superior in apartament (acum in living semnalul este slabut si Netflix se cam intrerupe; uneori semnalul wifi chiar dispare).
    De asemenea as vrea sa stiu daca in cazul meu pasii sunt ca si cum actualul router ar fi Digi.
    Multumesc anticipat

    Răspunde
  14. Am primit ieri de la Digi routerul WiFi 6, iar astazi am fost sunat pt. instalare si configurare.
    Super repede s-au miscat baietii, configurarea se va face de la distanta sambata asta, revin cu detalii despre stabilitate si veteza.
    Multumesc.

    Răspunde
  15. Digi Romania (RDS) ofera in chirie router cu WiFi 6
    se spune corect: Digi Romania (RDS) ofera cu chirie router cu WiFi 6

    Răspunde
  16. Salut, acest router as putea sa il instalez eu? Sau sunt obligat sa chem echipa? Are nevoie de conexiuni (gen fibra, fir…) sau de ce am nevoie? Eu in momentul de față am doua dispozitive (routerul actual) si un dispozitov micuț gen splitter pt cablul tv

    Răspunde
  17. Salut,
    Poti sa ma ajuti cu o părere?
    De o luna am luat si eu de la rds acest router wifi 6.
    Am 2 laptop-uri cu i5 si 6gb rab.
    Am abonament de 500mb.
    Cu vechiul router aveam pe wifi, (am laptopurile lângă wifi.) aveam banda 40mb, cu noul router am la fel. Am testat cu cablul direct in laptop, nu depășesc 100mb.

    Alta problema, de multe ori ramai fara semnal wifi pe tel, trebuie sa opresc si sa pornesc iconița wifi din telefon ca sa meargă.

    Mulțumesc

    Răspunde
  18. Salut am achiziționat mai demult un rutar wifi 6 lam conectat am sunat la ei au făcut setările bun a mers cam o săptămână acum după câteva luni si in prezent pe test sped imi da viteza bună si am 1gbit abonament dar problema e ca merge foarte prost dacă descarc o aplicație de multe ori tr sa trec pe date casa meargă mai bine si asta nu doar la telefon ai idee ce ai putea fi, sincer mai bine merge cu rutar principal del instalează ei

    Răspunde
  19. Salut,tuturor,recent am trecut de la Dolce la Digi. Spre mirarea mea după ce au montat echipamentul am văzut ca sint conectat la 5 G. Si aparatura interioară Wi-Fi 6. OK ,viteza mare daaaar 5G,efect microunda,nu se teme nimeni? Eu cind am văzut ma si apucat durerea de cap! Nu vreau,este suficient 4G,oare se mai poate schimba înapoi la 4 G?

    Răspunde
  20. Nou! Mesh wifi de la digi.
    Dupa multe incercari de unul singur am cerut ajutorul Digi si iata cum se poate adauga un alt router (sau mai multe) AX1500 in modul mesh pentru extindere wifi. Configurarea:
    1. Ambele routere trebuie actualizate la firmware 1.87 cu ajutorul digi, firmware ce are optiunea Onemesh updatata.
    2. Ruterul satelit trebuie resetat la setarile din fabrica si pornit aproape de cel principal fara a face alte setari
    3. Din meniul paginii de setare Router principal se intra in Advanced – One mesh – Optiune router principal – Cautare dispozitiv mesh – Add si gata , routerul satelit copiaza toate setarile celui principal si se poate muta la locatia dorita .

    Răspunde

Lasă un comentariu