Despre oferta RCS-RDS (Digi), ce servicii folosesc eu de la ei si de ce

RCS & RDS, sau mai nou, Digi Romania este furnizorul numarul unu de internet prin fibra optica din Romania. Oferta lor nu e limitata doar la Internet, tot ei sunt lideri si pe serviciile de distributie TV. Acum ceva ani au intrat si pe piata de telefonie mobila si apoi chiar pe cea de distrirbutie de energie. Si cam astea ar fi in mare serviciile cele mai cunoscute oferite de ei. Oferta lor e mai vasta si include servicii mai putin cunoscute, dar de multe ori foarte utile. Oferta este cu atat mai interesanta cu cat, odata contractate impreuna, unele din aceste servicii benficiaza de discounturi destul de mari sau devin chiar gratuite

Sa le discutam pe rand.

Internet prin fibra optica.

Aici Digi e lider incontestabil, atat ca acoperire cat si calitate. Strainii pot doar sa viseze la vitezele si la preturile noastre la internet rezidential. Sunt 3 abonamente valabile, Fiberlink 300, Fiberlink 500 si Fiberlink 1000. Vitezele de download/upload sunt: 300 / 150 Mbps, 500 / 250 Mbps si respectiv 940 / 450 Mbps. Preturile: 30 lei / 35 lei / 40 lei. Recomandarea aici este fara dubii: abonamentul Fiberlink 1000, diferenta de pret fiind foarte mica. In plus, o sa vedeti mai tarziu, exista niste avantaje in plus. Dezavantaj: primesti un router de la ei pe care esti obligat sa-l folosesti, altfel nu te poti conecta la internet. Daca vrei totusi sa folosesti routerul tau, exista o metoda, discutata mai pe larg aici.

Televiziune

Televiziune digitala sau analogica, probabil in zilele noastre majoritatea au un televizor care suporta televiziune digitala. Daca nu, un upgrade ar fi obligatoriu. Pe analogic primesti 60 canale TV pentru 26 lei, pentru Digital primesti 141 canale din care 33 in format HD la 30 lei. Observati din start avantajul in favoarea Digital. Extra, acolo unde Digi nu are acoperire sau nici un alt operator nu are acoperire, ai optiunea de televiziune prin satelit, 89 canale TV la 25 lei. Exista extraoptiuni aici, poti adauga HBO (care vine la pachet cu acces la HBO Go) sau Voyo.

In plus pentru 5 lei pe luna aveti acces la Digi24 4K si mai nou Eurosport 4K

Digi Mobil

Aici nu intru mult in detalii. E vorba de oferta lor de telefonie mobila, unde sunt recunoscuti mai ales pentru preturile foarte mici practicate in comparatie cu restul operatorilor. Sunt pe locul 3 in Romania ca numar de abonati, in crestere. Avantaje: abonamente cu minute si internet nelimitat la 5 EUR/luna (poate fi chiar mai ieftin daca ai mai multe abonamente). Cartela Digi nu e tocmai cea mai atractiva oferta, aici stau bine si Vodafone sau Orange cu ofertele lor cu totul inclus la 6 EUR. Dejavantaje: inca sunt deficitari la acoperire, iar viteza la internet mobil nu e cea mai buna. Exista imbunatatiri in acest sens, dar mai au pana asa ajunga liderii in domeniu.

De-a lungul timpului au avut oferte bune si la telefoane, un sistem de plata in rate pe factura lor, lucru util ca sa elimini o colaborare cu banca care iti consuma timp, nervi si bani.

Mai nou, au brand propriu de telefoane mobile in oferta.

Telefonie fixa

Daca ai internet prin fibra, prin aceleasi exhipamente poti primi si servicii de voce, la doar 1.19 EUR/luna. Si primesti si telefon fix (cred ca gratuit, nu mai stiu exact daca am dat ceva pe al meu).

Digi Energy

Oferta Digi la energie electrica. O vreme parea foarte interesanta. Intre timp, ceilalti furnizori au cam adaptat ofertele, oferta Digi nu mai este momentan cea mai atractiva ca pret. E pe acolo. Merita tousi luata daca vrei sa centralizezi cat mai multe servicii cu plata lunara catre un singur furnizor, te scuteste de ceva timp si bataie de cap. Procedura de schimbare a furnizorului poate parea complicata, in realitate ai nevoie de actul care dovedeste ca esti proprietar la respectiva adresa si de o cerere. De restul se ocupa ei. Momentan vad ca au si o campanie: pret mai mic la energie daca ai de la ei si internet fix. V-am zis ca acest cumul de servicii poate deveni atractiv daca le ai la un singur furnizor.

Digi Online

Este de fapt o aplicatie Digi pe smartphone, prin care ai acces la 50 canale TV online. Poate fi accesat si de pe PC la adresa www.digi-online.ro Beneficiezi de acest serviciu gratuit daca esti abonat la Digi TV. Accesul e pe baza de user si parola (cont Digi) care se face asa cum am explicat aici.

Digi Wi-Fi

Digi are o retea destul de extinsa de puncte de acces la internet in Bucuresti si in alte orase mari. La metrou sau in spatii publice aglomerate, ai sanse mari sa gasesti un HotSpot Digi. Ai dreptul gratuit la 2 conturi de Digi Wi-fi daca esti abonat la internet fix sau telefonie mobila. Harta cu AP-uri aici

Digi Live

Poti vedea live o serie de camere de supraveghere din multe localitati sau puncte turistice din Romania. Gratuit. Le poti accesa aici

Digi Storage

Stocare in cloud de la Digi. Cloudul e de fapt data-center Digi. Asta inseamna viteze foarte bune de download/upload. La abonamentul Fiberlink 1000 ai 50Gb gratis. Daca vrei 100Gb, mai dai 6 lei pe luna. Poti lua pana la 5TB stocare la ei. La celelelate abonamente de internet costurile sunt ceva mai mari, puteti face simulari aici. Eu am Fiberlink 100o si 100Gb in cloud. Bonus, ai aplicatie Digi Storage pe mobil, poti face backup de imagini, video sau fisiere direct. Daca ai muzica stocata in Digi Storage poti asculta direct din browser/cloud, exista un player de muzica integrat.

Dinamic DNS

Te poti conecta la reteaua de acasa chiar daca nu ai IP fix. De oriunde. Foarte util daca ai acasa sisteme de supraveghere, NAS, servicii WEB, etc. Am explicat aici cum faci asta.E un serviciu gratuit daca ai internet fix de la ei.

Contul Digi

Accesabil aici, sau tot aici va inregistrati daca nu aveti deja cont. Majoritatea acestor servicii pot fi accesate fara sa mergi intr-un punct Digi. Daca ai cont, ai acolo toate optiunile si costurile in functie de serviciile pe care deja le platesti.Poti sa adaugi sau sa renunti la anumite optiuni cu cateva clikuri.


 Abonează-te la Blogman.ro pe WhatsApp


Urmareste-ma pe Google News


 

 

7 comentarii la „Despre oferta RCS-RDS (Digi), ce servicii folosesc eu de la ei si de ce”

  1. Salut Valentin, Routerul Kaon de la rds nu este obligatoriu pt fiberlink 1000 sau 500 este ofertat ca router testat de ei care suporta vitezele sugerate in oferta. Poti pune pppoe pe un router personal gigabit fara probleme. Foarte multi isi luau teapa de la comercianti pt ca isi achizitionau routere „gigabit” cu intrare wan de 100, sau routere dualband cu lan si wan de 100 dupa sunau ca domne nu au viteza promisa. Asa providerul a zis va dam noi contracost ca stim ce dam testate. Nu stiu daca oamenii au vazut cum se intoarce/preda un echipament din custodie. Plin cu detoate, antene rupte, mizerabil, inundat etc. De aici si preturile sa acopere investitia, taxe etc.

    Răspunde
  2. Buna Valentin,

    Multumim de articol si explicatiile foarte informative!

    Ne poti explica ce legaturi/cablaje sunt necesare pentru Internet, telefonie fixa si TV de la DIGI?
    Pentru Internet, inteleg ca e nevoie de un ONT care sa termine fibra, apoi un router care sa suporte PPPoE? Din router e clar, tragem cabluri pentru PC’s, AP’s, etc.
    Se poate azi folosi routerul personal? sau solutia cu routerul Digi in bridge mode este inca valida?

    Telefonul fix se conecteaza la ONT? sau cum altfel?

    Dar pentru Televiziunea digitala de ce este nevoie? Pleaca din OTP cablu coaxial, sau e un alt cablu separat, fara legatura cu fibra optica?

    Multumesc
    -a

    Răspunde
  3. Buna ziua. am urmatoarea problema – fibra optica intra in router Huawei si acesta nu are iesire de coaxial. Intrebarea mea este cum se co0necteaza televizoare? vine cablu coax in paralel cu fibra?

    Răspunde

Lasă un comentariu