Ceva interesant: un NAS (network attached storage) cu SSD-uri M.2

N-am trecut la stocare în Cloud. Mă tentează un abonament iCloud de 200TB, dar încă analizez. Digi mi-a dat 50GB gratis pentru serviciile folosite de la ei, și am mai luat eu încă 50Gb cu 3 lei în plus. La prețul asta, de ce nu. Dar, parca nu am totala încredere în stocarea lor. La iCloud-ul Apple aș trece doar pentru garanția siguranței și a securității.

Între timp, m-am tot jucat cu NAS-uri de la Qnap și Synology. Am avut un Qnap TS-253A (review aici) de la care am trecut la Synology DS720+. În Synology am un SSD de 2.5 inch de 120GB pe care e instalat sistemul de operare și mai tin un website care are nevoie de viteza buna de acces. Grosul datelor stau pe un HDD Sata de 4TB din seria Western Digital Purple (gama surveillance). E un Setup ok, îmi pace ca Synology are aplicații de mobil pentru video, audio, foto și date. Și merg bine, spre deosebire de cele Qnap care mai dădeau rateuri.

Asustore a lansat recent niște variante de NAS cu SSD-uri M.2. La ce prețuri au SSD-urile M2 zilele astea, varianta e numai buna de luat în calcul pentru un upgrade.

ASUSTOR : NAS de 12 bay-uri cu SSD-uri M.2 NVMe
ASUSTOR : NAS de 12 bay-uri cu SSD-uri M.2 NVMe
NAS de 12 bay-uri cu SSD-uri M.2 NVMe si 10GB retea
NAS de 12 bay-uri cu SSD-uri M.2 NVMe si 10GB retea

ASUSTOR : NAS de 12 bay-uri cu SSD-uri M.2 NVMe – soluție eficientă și gata de utilizare pentru stocarea flash într-un sistem NAS dedicat editării video. Scenariu utilizare: editarea video printr-o rețea de 10 Gbps, cu latente minime pentru cel puțin un utilizator simultan cu fluxuri multiple de conținut 4K, iar uneori editări complexe, fără a necesita conversia la media de bitrat mai scăzut (de exemplu, ProRes RAW).

12 bay-uri cu SSD-uri M.2 NVMe
12 bay-uri cu SSD-uri M.2 NVMe

Exista două noi modele de la ASUSTOR, Flashstor 6 (FS6706T) cu 6 sloturi M.2 și conexiune de rețea duală de 2,5 Gbps la prețul de 449 dolari, și Flashstor 12 Pro (FS6712X) cu 12 sloturi M.2 și conexiune de rețea de 10 Gbps la prețul de 799 dolari. Ambele modele au carcase identice, cu excepția porturilor RJ45 Ethernet: modelul cu 6 bay-uri are două porturi 2,5G, în timp ce modelul cu 12 bay-uri are un singur port 10G.

Ambele unități sunt echipate cu un procesor Intel Celeron N5105 și dispun de porturi HDMI, port optic TOSlink S/PDIF și porturi USB, precum și de un slot pentru lacăt Kensington.

Dacă scoți capacul de sus al unităților, aici găsești două sloturi DDR4 SODIMM. Ambele unități vin cu 4GB de memorie RAM Apacer DDR4 3200 CL22 într-unul dintre sloturi. Procesorul N5105 suportă până la 16GB de memorie RAM în total, deci e loc pentru un upgrade aici.

Sloturile M.2 au fiecare un mic clip de fixare din plastic, ceea ce face instalarea și înlăturarea unităților extrem de simpla.

Consumul de energie al unității Flashstor 12 Pro: 17W. Acesta este un detaliu important, pentru ca NAS-urile cu HDD-uri consuma de obicei mai mult, iar consumul devine un element foarte important pentru un echipament care sta în permanenta pornit.

ASUSTOR NAS M.2

 Abonează-te la Blogman.ro pe WhatsApp


Urmareste-ma pe Google News


 

 

Lasă un comentariu