Am trimis un colet în țară fara sa interacționez cu un curier. Fan Courier FANbox.

Aveam de trimis un colet în alt oraș din țară. De la persoană fizică la persoană fizică. De obicei trimit astfel de colete cu Fan Courier, am cont la ei, fac comandă online pentru ridicare produs. Funcționează bine, sunt prompți, respectă termenele.

Am intrat pe site-ul lor și am încercat să fac un Self-AWB, acel document în care pui tu toate detaliile ca să nu stai să le dictezi când vine curierul să preia coletul. Doar că acum, lângă butonul CHEAMĂ CURIER a apărut și opțiunea PREDARE PERSONALĂ. De fapt, asta înseamnă depunerea coletului la unul din loker-ele Fan Courier, care se numesc FANbox. Opțiunea apare atât la tine ca expeditor cât și la destinatar (dacă acesta e într-o zonă unde există aceste lokere).

Completezi toate datele online, alegi FANbox-ul dorit pentru preluare și destinație, introduci detaliile coletului (dimensiuni, greutate), afli costul, setezi plata la destinatar sau la expeditor, setezi ramburs (dacă e cazul) cu opțiune de plată în cont și confirmi.

La câteva secunde primești un SMS cu confirmarea comenzii unde ești anunțat că trebuie să depui coletul în FANbox în termen de 3 zile. Mergi la FANbox, scanezi codul din SMS, faci plata (dacă ai setat la expeditor), se deschide loker-ul și asta e tot. Costul de trimitere la mine a fost de 25 lei, unde intră și asigurarea coletului la o valoare pe care tu o indici.

Expediere colet FANbox
Expediere colet FANbox

Atât de simplu e! Nu mai depinzi deloc de traseul și programul unui curier care trebuie să ajungă la tine într-un interval orar, interval în care nu poți să-ți faci alt program.

Alternativa la Fan Courier FANbox e Sameday Easybox. Procedura cred ca e similară, n-am apucat să-i testez pentru trimitere colete. Însă primesc frecvent prin ei colete de la Emag și alte magazine înscrise.

Fan Courier FANbox
Fan Courier FANbox

Citeste si…

Țepele pe OLX au ajuns la un alt nivel.

Despre parcari in Bucuresti si ce solutie am gasit eu la problema asta

Am fost în weekend la Brașov, cu trenul. Merită!


 Abonează-te la Blogman.ro pe WhatsApp


Urmareste-ma pe Google News


 

 

5 comentarii la „Am trimis un colet în țară fara sa interacționez cu un curier. Fan Courier FANbox.”

 1. salut! când ai pus coletul în fanbox, ai printat tu awb-ul și l-ai lipit de colet? sau nu mai e necesar pasul ăsta, se face totul automat atunci când completezi datele online și primești mesajul cu awb-ul și codul pt fanbox?

  Răspunde
  • Am printat eu AWB si l-am lipit pe colet, dar nu cred ca e nevoie. Cred ca FanCourier lipeste el AWB pe colet cand vine si ridica de la FanBox. Totusi nu e specificat pe nicaieri asta si creaza putina confuzie, poate se gandesc cei de la Fan sa detalieze putin mai bine toti pasii cu procedura.

  • Salut,
   Da, nu vad motiv sa nu poti face asta. Difera metoda de predare la curier (in cazul asta e FANBOX), dar in rest, curierul preia coletul si il duce la adresa dorita daca asta ai indicat pe AWB.
   Uite ce zice pe site Fan Courier:
   Pasul 1
   Completezi AWB-ul expediției tale, pe selfAWB sau în aplicația FAN Courier.
   Pasul 2
   Selectezi cel mai apropiat FANbox la modalitatea de livrare.
   Pasul 3
   Primești un cod unic prin SMS sau e-mail, alături de un cod QR. Dacă ai un contract semnat cu noi, printezi AWB-ul generat și îl lipești pe expediție.
   Pasul 4
   Odată ajuns la lockerul FANbox ales, scanezi codul QR/AWB-ul sau introduci codul PIN primit și predai expediția.

Lasă un comentariu