Camera de actiune DJI Action 2 costa doar 1199 lei, Combo Power

Emag ruleaza un StockBusters zilele astea si mi-a atras atentia acest pret la DJI Action 2. Action 2 a costat si inca mai costa la majoritatea magazinelor online peste 2000 lei in varianta asta Combo Power (camera + un modul de baterie extra). Exista si varianta Combo Display care vine cu un modul de Display extra pentru vlogging si costa 1599 lei acum pe Emag.

Pretul este excelent, dar de ce oare a ajuns atat de jos? Iata explicatia mea: Dji Action 2 are probleme serioase cu temperatura in timp de inregistreaza la rezolutii si frame-rate mare. Am citit pe forumuri si sunt foarte multi nemultumiti de acest aspect. Pe Youtube sunt deasemenea o multime de review-uri si teste unde se arata cat de putin poti inregistra ca timp pana ca temperatura sa ajunga la punctul la care sa opreasca inregistrarea automat. De obicei, la 4K si 120fps, nu prea treci de 5 minute. Cu cat scazi in rezolutie si fps cu atat timpul e mai mare, dar atunci nu mai ai practic calitatea pentru care ai platit.

Chiar si pe Emag, produsul are un scor din evaluari dezastruos, iar cei care au acordat note au scris acolo despre problemele astea cu temperatura. Evaluarea asta pe Emag se pare ca e totusi foarte importanta pentru cumparatori din moment ce Emag a scazut pretul atat de mult si inca nu reuseste sa lichideze stocul.

In fine, unde vreau sa ajung: la pretul asta, 1199 lei cred ca Action 2 merita cumparata chiar si cu aceste probleme active. De ce? Pentru ca nu prea ai alternative momentan la acest pret. Camerele GoPro au niste preturi exagerate, pe fondul disponibilitatii reduse. Chiar si pe OLX se vand GoPro Hero 7 Black (o camera cu 4 generatii in urma) la 1500-2000 lei. La Dji Action 2 ai problema asta, dar daca te limitezi la inregistrari in 4K cu 30fps, timpul de inregistrare poate creste la peste 15-20 min, care e un timp relativ ok pentru o sesiune video.

Pont: Dji, constienti de problema asa cu temperatura la Action 2, au scos ulterior o carcasa de aluminiu care mai ajuta la disiparea caldurii. Nu rezolva problema definitiv, dar mai creste timpul de inregistrare pana la supraincalzire. Am vazut ca o astfel de carcasa se gaseste pe la 99 lei.

Despre Dji Action 2 nu mai scriu ce avantaje si dezavantaje are.
Din punct de vedere hardware, e peste GoPro Hero 10, dar problemele cu temperatura o claseaza foarte jos in preferintele utilizatorilor. Puteti citi articolul de aici pentru detalii si comparatie cu Hero 10.


 Abonează-te la Blogman.ro pe WhatsApp


Urmareste-ma pe Google News


 

 

Lasă un comentariu