Ce semificatie au cifrele si literele din denumirea televizoarelor LG

Televizoarele reprezinta una din categoriile de produse care au explodat ca vanzari in ultimii 2-3 ani. Pe langa telefoane si dispozitivele purtabile (wearables). Cu toate astea, alegerea unui model nu a devenit usoara. Spre deosebire de telefoane, unde poti gasi multe informatii, topuri sau teste, la televizoare e greu sa-ti dai seama care sunt diferentele in termeni de calitate si performanta. Chiar producatorii omit cumva in specificatiile pe care le fac publice o serie de informatii foarte utile. De exemplu, mie mi se pare foarte important sa sti la un televizor smart ce hardware se afla in spate, ce procesor si ce memorie detine respectivul model. E ca la telefoane, un procesor potent si o memorie RAM suficienta, for oferi o experienta de utilizare mult mai buna. Producatorii nu ofera insa aceste detalii si te trezesti ca iti cumperi televizor SMART cu un sistem de operare relativ nou, dar navigarea prin aplicatii va fi una foarte lenta, enervanta. Problema e departe de a fi rezolvata, dar intrevad o rezolvare odata cu migrarea producatorilor catre sistemul de operare Android pentru televizoare, unde, in mod natural, oamenii vor cere informatii hardware, precum in cazul telefoanelor.

Ca sa eviti totusi problema de mai sus, cea a unui software prea complicat pentru platforma hardware pe care e pus, poti merge pe gamele de produse superioare din portofoliul producatorilor. Dar si aici exista o problema: oferta este asa de larga incat te pierzi in modele si promotii, preturi reduse etc.

Discutam punctual despre LG azi. Acesta ar putea fi un punct de plecare in alegerea unui model corespunzator asteptarilor tale.

La LG modelul unui televizor este de forma urmatoare: LG 49LF631V

Sa le luam pe rand (explicatia in dreapta pentru partea cu rosu din denumire)

49LF631V – aici e simplu, asta e diagoanala televizorului in inch
49LF631V – reprezinta tipul display-ului. L=led, U=UHD Led, E=Oled
49LF631V – indica anul in care acest model a fost lansat.  V=2001, W,M,S=2012, N,A=2013, B,C=2014, F,G=2015, H=2016, J=2017
49LF631V – seria televizorului, cu cat e mai mare, cu atat modelul e mai perfoamant in termeni de calitatea a componentelor, tehnologii si hardware.
49LF631V – modelul din serie, cu cat mai mare cu atat mai bine
49LF631V – reprezinta variatii pe design ale modelelor din serie
49LF631Vse refera la sistemul de receptie al programelor TV, e specific fiecarei tari, nu reprezinta un reper de luat in seama

Sper ca informatiile au fost utile. Daca aveti ceva de adaugat, lasati un comentariu.

2 comentarii la „Ce semificatie au cifrele si literele din denumirea televizoarelor LG”

Lasă un comentariu