Review Eken H9 – camera video sport 4K

25 decembrie 2017

De cateva luni de zile folosesc o camera sport Eken H9, si cred ca a venit timpul sa-i fac un review bazat pe toata aceasta perioada de utilizare.

In primul rand, Eken H9, e o camera Action Sport, putin cunoascuta la noi, dar care e foarte apreciata de cei care o detin atat datorita calitatii inregistrarilor video, dar mai ales pretului.

La 300-350 de lei, cu cat se gaseste acum pe la noi, camera asta este un best buy pentru cei care ajung sa se intereseze despre ea si nu se duc direct catre modelele mai bine-cunoacute de la Go Pro, Xiaomi sau Sony. Va spun sincer ca la filmaare in lumina zilei, Eken H9 se ridica fara probleme la acelasi nivel de calitate cu al camerelor Go Pro, acele camere care costa de aproximativ 5-6 ori mai mult. Doar Xiaomi mai poate reprezenta o alternativa ca pret, dar camera 4K de la Xiaomi ajunge si ea undeva in jurul sumei de 1000 lei. Iar daca va ganditi ca mai exista si SJ Cam in zona de pret redus, va spun ca nu merita diferenta de pret de 2-300 lei in plus fata de Eken H9, pentru ca sunt absolut similare ca performanta.

elen h9 sport camera

Pachet si accesorii

Eken H9 vine ambalata frumos intr-o cutie asemanatoare cu ce livreaza cei de la Go Pro. Partea frumoasa este atunci cand descoperi in cutie foarte multe accesorii, de la prinderi pe casca bicicleta sau motocicleta pana la prinderi pe coarnele bicicletei sau selfie-stick, sau carcasa subacvatica. Exista versiuni care se livreaza in pachet cu o telecomanda (Eken H9R) si care o versiune care vine si cu o baterie extra.

eken h9 accesorii

Calitate constructie si specificatii hardware.

Pentru o camera de 300 lei, Eken H9 impresioneaza la capitolul calitate si lasa o impresie de bine construit. Ecranul cu care este dotata este bun calitativ, iar butoanele si softul sunt usor accesobile si intuitive. Nu are touchscreen, dar te vei obisnui repede cu cele 4 butoane si functiile pe care ele le iau in utilizarea prin diversele meniuri ale camerei.

Display:2” LTPS LCD 320-by-240-pixel resolution
Procesor Taiwan Sunplus SPCA6350
Senzor OV4689
Filmeaza 4K 25fps/ 2.7K 30fps/ 1080P 60fps/ 1080P 30fps
Port Micro USB si Micro HDMI
Focus 12cm~Infinite
Unghi filmare 170 grade
Time Lapse
Baterie 1050mAh/900mAh lithium
Card recomandat Micro SD Card Class10 (nu e inclus in pachet, suporta pana la 32GB)
WiFi 802.11 b/g/n, aplicatie telefon EzIcam (disponibila pentru Android si iPhone). Vizualizare in timp real pe telefon prin intermediul aplicatiei al inregistrarilor.

Calitate inregistrare video

M-a interesat foarte putin calitatea imaginilor foto, asa ca nu o sa vorbesc deloc despre partea asta. Am luat aceasta camera pentru inregistrare video, in vacanta. Am avut ocazia sa o folosesc in timpul unei vacante in Grecia, acolo unde am testat si calitatea filmarilor in apa cu ajutorul carcasei incluse in pachet. Rezultatele au fost mult peste asteptarile mele. Am filmat in cea mai mare parte a timpului in format 1080P la 60 fps. Modul asta mi s-a parut cel mai bun compromis intre calitate video, dimensiune fisiere video si durata bateriei.

Calitatea audio este destul de slaba, dar nici camere mult mai scumpe din categoria asta nu se descurca foarte bine, asa ca nu am un repros aici. Aplicatia de telefon este simpla si nu exceleaza cu nimic, dar isi face treba suficient de bine pentru banii cheltuiti.

Pentru calitate video folositi cu incredere youtube, veti gasi foarte multe inregistrari puse de posesori.

Minusuri

La capitolul minusuri trecem filmarea in lumina slaba, unde nu se descurca prea bine. Calitatea audio nu este cea mai buna, dar este decenta. Nu are touchscreen, dar avand in vedere pretul, putem ierta si acest neajuns.


Pe aceasi tema

2 Comentarii

  1. t

    Nu merita sa dai bani pe ea.
    bateria nu tine max 30 minute de filmare dupa care adio.
    ce faci cari dupa tine o geanta cu baterii sa filmezi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *