Framework laptop de 16 inch și opțiuni noi pentru upgrade

Framework este un laptop modular, configurabil și upgradabil, o variantă total opusă față de ce vedem la restul producătorilor de laptopuri. Până acum, opțiunile de configurare și upgrade erau destul de limitate. Recent, au apărut pe site-ul lor o serie de noutăți: variante de kituri cu AMD Ryzen, display mat, modul de baterie și chiar un nou șasiu de laptop de 16 inch.

Framework laptop - modular, configurabil
Framework laptop – modular, configurabil

Noul model de 16 inch este de-a dreptul revoluționar. Acesta vine cu câteva noutăți absolute. În primul rând, posibilitatea de a schimba placa video la fiecare schimb de generație. Tehnic, asta e destul de greu de realizat, dar Framework a găsit o soluție. Îmi mai place foarte mult că există mai multe variante de configurare a layout-ului tastaturii. Aceasta poate fi pusă în stânga sau în dreapta și poți pune langă ea opțional un numpad, un trackpad, sau un modul cu display tactil (configurabil). Schimbarea asta de layout se face rapid, prin prindere magnetică, fără unelte sau șuruburi. Genial! 

Tastatura modulara cu numpad sau trackpad optionale
Tastatură modulară cu numpad sau trackpad opționale

Linus are un video cu exemple, el fiind și unul din cei care a investit în această companie.

Framework laptop – noi opțiuni și un nou model

Dell anunțase acum câteva luni o variantă similară de laptop modular (Dell Concept Luna), dar pana la acest moment nu au avansat foarte mult cu acest proiect. La PC-uri au ceva avans, am scris acum ceva vreme despre gama lor business de mini PC integrate într-un stand de monitor.

Citeste si:

Cum afli și de ce contează ce specificații are panelul din display-ul laptopului?
Docking Station pentru laptop, ce este, la ce te ajută
Ubuntu Budgie – cel mai frumos OS disponibil acum pentru PC si laptop

 Abonează-te la Blogman.ro pe WhatsApp


Urmareste-ma pe Google News


 

 

Lasă un comentariu