PC-uri mai mici si mai neconventionale – Dell Optiplex 7070 Ultra

PC-urile asa cum le stim de multi ani incep sa dispara si ma refer in special la forma, la carcasa conventionala, tower, cea care oferea cel mai bun compromis intre compatibilitate, dimensiuni, performanta. Viitorul apartine PC-urilor mici, ascunse, o minimalizare dusa la extrem, pentru a simplifica la maxim instalarea, utilizarea si intretinerea: Optiplex Ultra de la Dell.

Se creaza 2 directii, una a PC-urilor pentru aplicatii ce necesita putere mare de procesare (statii grafice, gaming, workstation) si a 2-a directie, a PC-urilor de utilizare la birou, Office, pentru aplicatii de baza (web browsing, mail, aplicatii remote).

Pentru statii grafice, lucrurile nu se vor schimba prea mult, in schimb, in partea cealalta, la volume, la PC-urile de office, tendinta e clara: miniaturizare maxima. Asta si pentru ca tehnologia a evoluat suficient de mult ca sa putem integra un PC performant intr-o carcasa de dimeniunile unei carti, sau chiar mai mica de atat.

optiplex ultra
Dell Optiplex 7070 Ultra

Optiplex 7070 Ultra

Imi place abordarea Dell in aceasta directie. Dell Optiplex 7070 Ultra este cu un pas peste idea de miniaturizare. Dell a pus un PC intr-un picior de monitor. Ei numesc asta o solutie modulara. Si este asa avand in vedere ca acel picior de monitor, prin prinderea VESA, iti da posibilitatea sa atasezi pe el orice monitor cu acest standard. Spatiul ocupat de PC in acest setup este 0, el fiind inclus in piciorul monitorului pe care oricum l-ai fi avut si intr-un setup normal.

optiplex ultra
Porturi și sloturi

1. Conector audio combinat | 2. Indicator luminos de activitate a stocării | 3. Port USB 3.1 Type-C™ din a doua generație, cu mod Alt pentru DisplayPort | 4. Port USB 3.1 Type-A din a doua generație | 5. Port USB 3.1 Type-A din prima generație, cu pornire inteligentă | 6. Port USB 3.1 Type-A din a doua generație, cu pornire inteligentă | 7. Port RJ-45 | 8. Conector pentru adaptorul de alimentare | 9. Port USB 3.1 Type-C™ din a doua generație cu modul Alt pentru DisplayPort & alimentare | 10. Șurub de securitate | 11. Slot K-Lock

optiplex ultra

Un dezavantaj al Mini-PCurilor este ca nu poti sau le poti upgrada foarte greu. Nu e cazul aici, Optiplex 7070 Ultra poate fi upgradat la procesor, memorie, stocare.


 Abonează-te la Blogman.ro pe WhatsApp


Urmareste-ma pe Google News


 

 

3 comentarii la „PC-uri mai mici si mai neconventionale – Dell Optiplex 7070 Ultra”

  1. Salut frumos articol, era bun si un pret de achizitie macar ca idee cat si costuri de upgrade viitor. Eu nu sunt de acord cu mini, macro pc sau cum se vor numi din motive financiare, fiabilitate si upgrade. In Romania cel putin, in afara se strica cumperi altul, la noi se strica incerci sa repari daca nu merge cumperi altul. Ar mai fi limitari software, racire etc. Pana la un mini-itx sunt de acord mai jos insa nu prea ai ce sa mai repari. La un secretariat, receptie ar merge un astfel de pc. Frumos articol orice informatie e binevenita. La multi ani pt un nou an blogman.ro

    Răspunde
    • Ca pret nu am niste referinte exacte. La noi nu se gaseste inca la vanzare desi stiu ca importatorii il pot comanda. Pe magazinele online din alte tari, pretul incepe de pe la 750 USD. Nu e ieftin, in banii astia poti construi un PC mult mai bine dotat din componente. Totusi, nevoia de hardware performant si actualizat nu mai e la fel de importanta in zilele noastre, daca facem o comparatie cu situatia de acum 7-10 ani cand de la un an la altul trebuia sa investesti in hardware ca sa poti rula jocurile noi sau sistemele de operare la zi. Nu e cazul aici de gaming sau grafica, dar in rest e un PC foarte bun pentru „daily tasks”. Mie imi plac solutiile astea pe care unii producatori le gasesc ca sa se diferentieze fata de cea ce a insemnat PC-ul pana acum, de foarte multi ani.
      Multumesc pentru urare.
      L:a multi ani!

Lasă un comentariu