Skydio 2 este cea mai inteligenta drona produsa pana in acest moment

Skydio este o companie americana care produce drone, dar nu orice fel de drone, ci unele inteligente, capabile sa urmareasca, fara nici un fel de ajutor, un subiect aflat in miscare, indiferent de aglomerarea spatiului in care se afla.

Imi aduc aminte ca, acum 4-5 ani, un start-up isi propunea fix acelasi lucru, sa lanseze mini-drone care sa urmareaca sportivii in actiune intr-un mod autonom. Ulterior au renuntat, dupa ce primisera mai multe finantari si nu reuseau sa avanseze catre un produs viabil.

Skydio reuseste sa lanseze aceste produse si intr-un context politic-economic tensionat, in care DJI, lider in acest moment in categoria asta, pare sa fie luat la ochi de administratia prezidentiala americana sub pretextul spionajului pe care, teoretic, l-ar putea face prin prezenta si zborurile pe teritoriu american.

skydio drona
Drona Skydio 2 inteligenta

Nu o sa detaliez aici partea tehnica a acestor produse, dar niste teste recente arata cat de inteligente sunt aceste drone, cum reusesc sa evite obstacolele in tipm ce nu pierd din ochi subiectul. Mai mult decat atat, camerele video par sa livreze o calitate foarte buna, 4K 60Fps.

Acest video este edificator pentru ce poate face aceasta drona:

Lasă un comentariu