Google Pixel 5 este unul din cele mai bune telefoane Android -vezi de ce!

Google Pixel 5 este ultimul telefon lansat de Google sub brand propriu in tandem cu OS-ul lor Android. Am zis in titlu cel mai bun, a nu se confunda cu cel mai performant, sunt doi termeni diferiti pentru clienti cu pretentii diferinte. Google Pixel 5 va fi apreciat de cei mai practici dintre cei care prefera ca sistem de operare Androis OS.

De ce cred ca este Pixel 5 unul din cele mai reusite telefoane cu Andoid? Iata cateva motive:

  • Find un telefon sub brand Google vei avea acces instant la ultimele actualizari de software. Acest aspect, al intarzierii cu care update-urile de soft ajung pe telefoanele cu Andoid este cam cea mai mare problema a telefoanelor cu acest OS. Google Pixel este singurul model care primeste imediat update de OS nou si pe o perioada mai lunga decat ofera orice alt productor de telefoane cu Android.
  • Pixel 5 beneficiaza de optimizarea hardware-software cea mai buna, e si normal sa fie asa, fiind produs sub acelasi brand cu OS-ul.
  • Seria de telefoane Pixel a beneficiat mereu de cele mai capabile camere foto-video. Motivul nu este acela ca pun un senzor si lentile de top, in schimb, softul lor care gestioneaza camera este cel mai bun.
  • Are dimensiunea corecta, nici prea mare, nici prea mic. 6 inch la display, un display care se intinde pe aproape toata suprafata telefonului. Apropo, display-ul este Oled si vine cu o rata de refresh de 90Hz (feature pe care Apple nu l-a pus pe abia lansata serie de iPhone 12. Chiar si la grosimea carcasei, Pixel 5 sta tot undeva in zona medie cu cei 8mm.
  • Are un display perfect drept (doamne’ ajuta!). Nu stiu de ce inca mai exista oameni care prefera si cumpara telefoane cu ecran curbat (edge)? Care e utilitatea? (ca la inutilitati pot sa insir eu o zi intreaga…)
  • Din punct de vedere procesare hardware, Pixel 5 nu este cel mai dotat telefon, dar cu Qualcomm 765 Snapdragon (8 core), cu 8GB Ram si 128Gb memorie interna, se pozitioneaza peste medie. Pana la urma, goana asta dupa numere nu poate decat sa-ti scoata extra bani din buzunar in loc sa judeci mai pragmatic acest raport caracteristici/pret.
  • Pixel 5 vine la pachet cu ultimele tehnologii in materie de conectivitate si securitate: 5G, Fingerprint reader, incarcare wireless, reverse charging. Bateria este si ea peste medie, 4080 MAh.

Pretul in Romania se va stabiliza in jurul sumei de 3000 de lei, eu zic ca merita acesti bani pentru un telefon pe care il poti folosi lejer 2-3 ani cu tot ce inseamna noutati software adaugate ulterior.

pixel 5
Google Pixel 5

Lasă un comentariu