Tutorial video – cum setezi DNS Dinamic la RDS, pas cu pas

Am scris un articol pe aceasta tema, dar a venit vremea sa fac un tutorial video pe acest subiect. Sper sa reusesc sa continui seria asta de tutoriale video pe subiecte ca: port forwarding, FTP server, Web Server, Configurare firewall, IP Public si IP Privat, NAT, etc…

DNS Dinamic este gratuit oferit de RDS la orice contract de internet. Este util pentru ca te ajuta sa accesezi reteaua de acasa de oriunde din internet. E important sa sti sa folosesti cu precautie aceste servicii, ele pot aduce probleme de securitate daca nu sunt configurate corespunzator. Dns Dinamic plus Port Forwarding te ajuta sa realizezi multe scenarii de conectare in reteaua ta de acasa.

Sper sa fie util, astept pareri in comentarii…

Video Tutorial – Dns Dinamic la RDS (Digi)

4 comentarii la „Tutorial video – cum setezi DNS Dinamic la RDS, pas cu pas”

 1. Nu ți-a scris nimeni parerea.. dar ai scris tu și pentru ei, in tutorial ! :))) Felicitări, reușit și ingenios materialul! Eu in schimb sunt setat pe celălalt.. cu host in debian 😀 am aproape 20h de când sunt pe treabă.. fara pauza, doar ce am mai mâncat :)) faza e că am reinstalat de vreo 2 ori că nu îmi plăcea configurația.. inițial am zis să îl pun pe laptop pe o partiție de 20gb.. dar până la urmă l-am formatat tot și l-am dedicat pentru așa ceva 😀 sa vad ce iese. Spor in toate, Man! Ești tare!

  Răspunde
 2. Salut Valentin,
  Am declarat la RDS un nume pentru DDNS. Il pinguiesc si raspunde dar routerul nu l pot acceasa utilizand in browser nume.go.ro.
  Unde gresesc ?
  Multumesc,
  Horatiu

  Răspunde
 3. Salut,
  Exista in setarile routerului una care permite/blocheaza accesul la interfata routerului din internet. Cauta si seteaza-l sa accepte aceste conexiuni.
  Asta poate fi o bresa de securitate, de obicei acest tip de conexiune e bine sa fie interzis. Asigura-te ca ai o parola foarte complexa. Schimba si username din ADMIN in orice altceva mai complex.

  Răspunde

Lasă un comentariu