Dji Mic – un set de microfoane wireless complet. Plus, o comparație cu Rode Wireless Go II

Dji Mic este setul de lavaliere cel mai folosit în acest moment de către vlogeri și influenceri. Nu este deloc ieftin, costa cam 1900-2000 lei, dar oferă, pe langa performante bune, o serie de accesorii incluse pe care nici un alt producător nu le pune în cutie.

Am folosit o perioada lunga de timp și un set similar de la Rode, un Rode Wireless Go II. Rode este un producător mai cunoscut când vine vorba de echipamente de înregistrare audio, cu o istorie și o experiență mai mare.

Dji a reușit totuși sa ofere un produs superior celor de la Rode prin DJi Mic. Și nu e vorba aici de performante, unde Rode sta foarte bine. E vorba de acele câteva accesorii și funcții incluse pe care Rode a omis sa le includă.

În primul rând, DJi Mic oferă în pachet o carcasa pentru încărcare cu baterie inclusă. E un accesoriu care simplifica mult depozitarea, portabilitatea și încărcarea acestor lavaliere. Carcasa oferă încă doua încărcări complete pentru lavaliere și receptor, fără sa ai nevoie de o priza. Asta ridica autonomia de înregistrare pana la 15 ore pentru acest set de microfoane. Rode a sesizat avantajul de a oferi un astfel de accesoriu în pachet și oferă momentan și ei o carcasa pentru încărcare și depozitare. Lansată fix zilele astea, costa cam 90 USD. Un cost total pentru set plus carcasa ajunge la Rode pe la 1800-2000 lei, adică exact cât costa setul de la Dji.

Dar, DJi Mic are și alte avantaje pe langa Rode:

  • are un ecran cu touch care iti permite sa faci setari direct pe el. Ecranul este unul superb, de tip Oled. Rezoluția este net superioara setului de la Rode.
  • Montat pe camera, ecranul este orientat către tine ca sa poți urmări mereu nivelul și funcționarea înregistrării. Setul de la Rode are ecranul orientat în sus, nu-l poți vedea în timp de înregistrezi.
  • Lavalierele de la Dji sunt văzute ca stocare externa când le conectezi pe USB la PC. Poți copia foarte ușor înregistrările de pe ele. La Rode, ai nevoie de un soft oferit de ei pentru asta.
  • Lavalierele de la Dji au inclus un sistem de prindere cu magnet, pe langa acea clema cu arc. Asta te ajuta sa îl poziționezi oriunde mai jos, pe tricou sau cămașă.
  • Dji pune în pachet și doua adaptoare pentru a conecta direct receptorul la un telefon Apple sau orice alt telefon cu USB-C. La Rode poți face asta cu cablu USB-C la USB-C sau cu un adaptor special la iPhone.

Pentru mai multe detalii despre pachet și funcționalități, am făcut și un video:

DJI Mic – Unboxing și comparație cu Rode Wireless Go II

 Abonează-te la Blogman.ro pe WhatsApp


Urmareste-ma pe Google News


 

 

2 comentarii la „Dji Mic – un set de microfoane wireless complet. Plus, o comparație cu Rode Wireless Go II”

Lasă un comentariu