Vrei un upgrade pentru routerul de acasa? Asta ar putea sa fie o varianta buna: Ubiquiti EdgeRouter 12

Pentru un router acasa, Ubiquiti EdgeRouter 12 e cam tot ce ti-ai putea dori. Cu siguranta e peste nevoile tale in cea ce priveste performanta. E peste nevoile uzuale si in privinata numarului de porturi (cel mai probabil). E peste ce ai nevoie si din punct de vedere al optiunilor (vezi porturile de fibra optica si posibilitatea de montare in rack).

Si totusi, de ce acest router? De ce nu un Asus din cele scumpe, de ce nu TPlink..
Raspunsul la aceasta intrebare il obtii dupa ce pui pe hartie situatia in care e reteaua ta si ce-ti doresti in plus. Routerul asta de la Ubiquiti nu va fi unul potrivit pentru toti. Eu l-am cumparat si va zic mai jos de ce.

Despre Ubiquiti EdgeRouter 12

In primul rand, trebuie sa sti ca Ubiquiti ER12 nu are Wireless inclus. Asta poate sa fie un minus major pentru majoritatea celor care l-ar folosi acasa. Pentru mine nu e, planul meu e sa adaug in retea un Acces Point (Ubiquiti sau Miktorik) care sa fie responsabil de conectarea la internet a tututor echipamentelor Wireless.

Ubiquiti EdgeRouter 12
Ubiquiti ER12 specificatii si review video

Motivele pentru care am ales Ubiquiti ER12:
– Numarul de porturi: are 12 porturi, dintre care 7 porturi fac parte din switch-ul integrat. Iar acest Switch e unul hardware, nu software, cum se mai intampla la alte modele. Am nevoie de acest numar mare de porturi pentru ca vrea sa conectez pe cablu mai multe echipamente: 2 televizoare, un NAS, 2 PC-ri, un laptop. Pe wireless, toate cele de mai sus, simultan, ar fi cauzat intarzieri mari la viteza de raspuns si de transfer de date.
– Interfata de configurare si functiile incluse sunt business class. Ai mult mai multe optiuni decat poti avea pe cel mai scump router din gama Home Use.
– Performanta este una de top. Procesorul integrat este un Quad Core la 1Ghz/s. Memoria RAM este 1Ghz. Suporta 3.6 milioane de pachete/s transfer. E mai mult decat ai nevoie acasa.

Mai sunt si alte motive pentru care Ubiquiti ER12 merita apreciat, dar voi incerca sa acopar aceste aspecte in niste prezentari video.
O prima prezentare e deja mai jos.


 Abonează-te la Blogman.ro pe WhatsApp


Urmareste-ma pe Google News


 

 

2 comentarii la „Vrei un upgrade pentru routerul de acasa? Asta ar putea sa fie o varianta buna: Ubiquiti EdgeRouter 12”

  1. Puncte interesante. Mă tentează puțin și pe mine, așa prezentat… cel puțin asta am gândit până am văzut prețul – cam 1200 RON (atenție că pe emag e aproape 1800 RON – deci cumpărați mai bine de altundeva).

    E fain, desigur, și dacă aș avea atâtea aparate ce necesită acces simultan aș fi chiar tentat, dar pentru mine un Switch Mercusys MS105G cu 5 porturi (sub 50 RON pe emag și chiar mai ieftin în alte părți) îmi este suficient pentru două PC-uri (probabil – încă nu l-am cumpărat/testat, dar e plin de review-uri pozitive de la clienți).

    Apropo, se pare că ai scris greșit MicroTik aici (‘Miktorik’). După ce am văzut video-ul mi-am dat seama că e o eroare pur de scris, că ai zis bine pe YouTube (apropo – poftim un like acolo; review bun!).

    Toate cele bune!

    Răspunde

Lasă un comentariu