S-a lansat seria Samsung Galaxy S24 – primele impresii

1. Aspect Exterior: Familiar, dar Îmbunătățit

La o privire inițială, Galaxy S24 și S24+ păstrează designul similar cu predecesorii lor, în special în ceea ce privește dimensiunile, forma și amplasarea butoanelor. Cu toate acestea, culoarea este noul element distinctiv, oferind variante în negru, gri, violet și galben, toate cu o textură mată, surprinzătoare în comparație cu finisajele lucioase obișnuite. Forma plană, asemănătoare cu cea a iPhone-ului, aduce un aer nou dispozitivelor.

2. Ecrane Îmbunătățite: Culori, Luminozitate și Rezoluție

Spre deosebire de exterior, ecranele au suferit modificări semnificative. Ambele modele, S24 și S24+, beneficiază acum de margini mai subțiri, permitând astfel extinderea suprafeței display-ului. Dimensiunile acestora au crescut la 6.2 și 6.7 inci, cu luminozitate de 2,600 nits și, respectiv, o rezoluție de 1080 x 2340 pixels pe S24 si 1440 x 3088 pixels pe modelul Plus.

3. Baterii Mai Mari: Performanță Îmbunătățită

O altă inovație notabilă este creșterea capacității bateriilor la ambele modele, S24 și S24+. Acestea ating acum 4,000 și, respectiv, 4,900 de miliampere-oră, asigurând o autonomie îmbunătățită.

4. Inovații la Modelul Ultra: Ecran Total Plat și Sistem de Cameră Revizuit

Versiunea Ultra a seriei S24 impresionează prin subțierea și marginile laterale realizate acum din titan, adăugând un plus de durabilitate și eleganță. Ecranul complet plat, fără margini curbate, nu doar sporește estetica, dar și reduce dimensiunile bezelurilor. Sistemul de cameră primește o actualizare, cu un nou obiectiv telefoto de 5x, completându-l pe cel de 3x. Această schimbare indică o adaptare la nevoile utilizatorilor, eliminând zoom-ul de 10x în favoarea celui de 5x, cu o rezoluție mai mare, asigurând imagini de calitate superioară.

5. Procesorul Snapdragon 8 Gen 3: Performanță și Inteligență Artificială

O altă îmbunătățire majoră o reprezintă integrarea noului procesor Snapdragon 8 Gen 3 pe toate modelele. Acest cip de vârf oferă performanță excepțională și aduce cu sine funcții avansate de procesare a inteligenței artificiale. Într-un peisaj tehnologic în continuă schimbare, aceasta deschide ușa unor noi funcționalități inteligente și interactive.

6. Funcții AI Încorporate: O Experiență Utilizator Avansată

Samsung a investit masiv în funcții AI, punându-le la dispoziția utilizatorilor în moduri inovatoare. Un exemplu notabil este funcția de căutare vizuală instantanee, care permite utilizatorilor să facă căutări rapide pe internet prin simpla atingere sau evidențiere a unui obiect pe ecran. Alte aplicații, precum înregistrarea vocală, notițele și aplicația foto, beneficiază acum de îmbunătățiri semnificative prin intermediul tehnologiei AI.

7. Bixby Rămâne în Peisaj: Dar cu Oarecare Reticență

Chiar dacă funcțiile AI au evoluat semnificativ, Bixby, asistentul vocal al Samsung, rămâne prezent pe dispozitive. Cu toate acestea, nu există indicii clare că Bixby a primit îmbunătățiri majore. Rămâne de văzut dacă acest asistent vocal își va găsi un rol semnificativ în viitorul smartphone-urilor Samsung.


 Abonează-te la Blogman.ro pe WhatsApp


Urmareste-ma pe Google News


 

 

Un comentariu la „S-a lansat seria Samsung Galaxy S24 – primele impresii”

Lasă un comentariu