Daca crezi ca PS5 e prea scump, iata o buna alternativa

Citeam ieri la Radu Dumitru un articol despre PS5. Noutatea e ca e disponibil, dupa o lunga perioada de absenta si pretul e bun (zice Radu), la 3500 lei. Parerea mea e ca e mai mult decat exagerat acest pret.

Eu am renuntat la ideea de PS5 si m-am orientat catre tabara adversa: Xbox.

Si aici urmeaza partea interesanta. Gasesti pe OLX varianta Xbox One X la preturi sub 1000 lei. Pentru cei care nu au verificat in detaliu, aceasta versiune de Xbox este una foarte potenta. Are HDMI 2.1 deci suporta rezolutii 4K la 120Hz. Ideal daca ai un TV compatibil (eu ma joc pe un OLED LG Seria B). Si include si unitate de disc Blue-Ray.

Daca vreti mai in detaliu:
XBox One X (6 TFLOPS, 40 CUs @ 1.172GHz GPU), care e peste mai noul lansat Xbox Series S care are doar 4 TFLOPS, 20 CUs.
Spre comparatie, PS5 are 10.28 TFLOPS, 36 CUs
Desigur ca mai conteaza si alte detalii precum generatia procesorului, a memoriei etc.. Dar ce e important si relevant e ca poate sa duca jocuri la 4K si minim 60Hz.

Ce am facut eu:
– am luat un Xbox One X de pe OLX cu 800 lei (stare foarte buna)
– am cumparat un SSD de 1TB (WD Blue) de 2.5 inch pe care l-am montat in locul HDD-ului de pe Xbox One X.

Concluzie: cu 1100 lei am consola cu HDMI 2.1, rezolutie 4K la 120Hz Merge foarte bine. Porneste instant, totul se incarca instant.

Ar mai fi in dicutie aici si istoricul, daca ai cont si jocuri cumparate pentru o anume plarforma. Altfel, daca acum intri pe acest teren, Xbox are ceva ce mi se pare foarte tare: abonamentul GamePass Ultimate care costa vreo 150 lei pe 3 luni si care iti da acces nelimitat la multiplayer si cel putin 100 de jocuri bune din platforma de jocuri Microsoft. In plus, cu abonementul asta, poti juca jocurile alea si pe PC, nu esti limitat doar la consola.


 Abonează-te la Blogman.ro pe WhatsApp


Urmareste-ma pe Google News


 

 

Lasă un comentariu