Ce a lansat Apple azi, 7 septembrie 2022

Traditionalul eveniment Apple din toamna a avut loc azi. Acesta este evenimentul din an in care Apple anunta produsele reprezentative din gama iPhone, dar nu numai. Asadar, azi ne-au fost prezentate noile iPhone 14, iPhone 14 Pro, noile AirPods Pro, si noua serie de Apple Watch impreuna cu un model nou, Apple Watch Ultra.

iPhone 14 si iPhone 14 Plus

– iPhone 14 de 6.1 inch
– iPhone 14 Plus de 6.7 inch

799 USD pentru iPhone 14
899 USD pentru iPhone 14 Plus

iPhone 14 Plus este o noutate in gama telefoanelor Apple. S-a renuntat la iPhone Mini si a fost introdus acest iPhone Plus. Cred ca varianta Mini avea utilitatea lui, dar probabil, vanzarile n-au fost pe masura asteptarilor. Procesor nou pe iPhone 14, de fapt e procesorul de pe iPhone 13 Pro. Ceva inedit: Emergency SOS via satellite. Apple zice ca lucreaza de mult la aceasta functie care presupune niste artificii tehnice deosebite. Acum e disponibil si functioneaza, dar momentan doar in SUA si Canada. Sunt ceva imbunatatiri pe la camere, dar nu ceva spectaculos la varianta asta. Au adus deasemenea functia de detectie accident auto si pe iPhone si au adaugat si Action Mode pentru filmare.

iPhone 14 si iPhone 14 Plus Specificatii
iPhone 14 si iPhone 14 Plus Specificatii

iPhone 14 Pro si iPhone 14 Pro Max

– iPhone 14 Pro de 6.1 inch
– iPhone 14 Pro Max de 6.7 inch

999 USD pentru iPhone 14 Pro
1099 USD pentru iPhone 14 Pro Max

Noutati in legatura cu noile iPhone 14 Pro
Nu mai avem acel notch, iar camera fata si Face ID au fost puse pe o sectiune rotunda decupata in partea de sus in ecran. Ei i-au spus insula dinamica si asta pentru ca sistemul de operare e gandit in jurul acestei sectiuni cu o multitudine de functii si notificari pentru o o face cat mai utila. Si cred ca le-a iesit foarte bine. Ramane totusi enervanta aceasta zona neagra atunci cand te uiti la un film, dar cam atat, in rest, nu cred ca se mai poate plange cineva de notch.
Rama de titaniu pe modelele iPhone 14 Pro.
Camere imbunatatite: camera principala are acum 48MP. Fiecare pixel din imagine va fi compus din 4 pixeli fizic. Asta aduce imbunatatiri mai ales pentru HDR si pentru imegini/video in lumina scazuta. Apple zice ca aceste camere de pe iPhone 14 Pro sunt de 2-3 ori mai bune decat cele de pe versiunile anterioare.
Procesor nou, Apple A16
Display cu always-on

iPhone 14 Pro si Pro Max merita daca te intereseaza partea de foto-video. iPhone oricum statea bine la acest capitol pana acum, dar noile modele vor ridica stacheta si mai sus.

iPhone 14 Pro si iPhone 14 Pro Max Specificatii
iPhone 14 Pro si iPhone 14 Pro Max Specificatii

Apple AirPods Pro 2 (2022)

Apple ne-a prezentat si noile AirPods Pro. Arata la fel, dar cu imbuntatiri pe partea de audio. Bateria tine mai mult, 6 ore acum si 30 ore in total cu ajutorul carcasei. Poti in premiera sa setezi volumul cu ajutorul unei zone cu touch de pe casca. Anularea de zgomot de fundal a fost imbunatatita, de 2 ori mai buna zic ei. Vin cu o carcasa noua care poate fi personalizata.

Pret: 249 USD

Apple AirPods Pro 2 (2022) Specificatii
Apple AirPods Pro 2 (2022) Specificatii

Apple Watch Series 8

Ceas nou de la Apple: Apple Watch Series 8.
– include senzor de monitoarizare a temperaturii corpului. Asa cum ne-a obisnuit, Apple duce Watch si mai mult in zona de echipamente medicale, unde au venit cu inovatii in ultimii ani.
– detectie a unui accident de masina, se foloseste de o serie de senzori si un AI pentru a detecta astfel de evenimente.
– monitorizare si predictie pentru menstruatie (pentru doamne)
– autonomie: 18 ore si un nou mod, Low Energy cu 36 ore autonomie. Putin, dupa parerea mea, e nevoie de mai mult.
– 399 USD pentru varianta normala si 499 USD pentru cel cu LTE

Apple Watch Series 8 Specificatii
Apple Watch Series 8 Specificatii

Apple Watch Ultra

Un ceas nou, gandit pentru utilizare in conditii extreme. Autonomie de 36 ore. Materiale premium rezistente. E mai mult dedicat pentru sportivi si duce precizia cu care masoara timpul, temperatura, locatia, pulsul si toate celelalte functii la un nou standard.
Apple Watch Ultra respecta standardul de rezistenta ( echipamente rugged) MIL-810.
Un pret piperat: 799 USD

Apple Watch Ultra Specificatii
Apple Watch Ultra Specificatii

Apple Watch SE

Modelul Low-End de ceas de la Apple cu o versiune imbunatatita. Vine cu multe din functionalitatile seriei principale, dar nu chiar toate, asta si pentru ca e versiunea cea ce mai accesibila din portofoliu.

Pret: 249 USD / 299 USD pentru versiunea cu LTE

Apple Watch SE 2022 Specificatii
Apple Watch SE 2022 Specificatii

Citeste si aceste articole:

2022 MacBook Pro sau MacBook Air cu M2, care e de fapt problema cu stocarea
Apple iPad Pro are ceva probleme cu bateria, dar cred ca am gasit o solutie
Mac Studio și monitor Studio Display cu Apple M1 Ultra, nou de la Apple
Procesul de fabricație și consumul de energie al procesoarelor
Noi PC-uri Apple in 2022 si un nou procesor M…

Lasă un comentariu