Kit AMD 4700s – procesorul + placa de baza + memoria din XBOX Series X vandut separat de catre AMD – disponibil in Romania

Ati citit bine: AMD vinde componentele din Xbox Series X separat ca un kit pentru PC, iar oportunitatea asta mi se pare foarte buna pentru cei care vor un PC decent, performant, ieftin, da fara posbilitati prea mari de upgrade: AMD 4700s.

Acesta e produsul: link

AMD 4700s
APU AMD 4700s la vanzare – kit de XBOX din care poti face un PC

AMD 4700s

Despre ce e vorba mai exact? E vorba de kituri de procesor+placa de baza + memorie integrata pe placa de baza care din diverse motive nu au trecut testele pentru a deveni un XBOX functional. La astea, banuiesc ca motivul principal este lipsa procesorului grafic din configuratie, care in mod normal e si el inclus in acel procesor. Probabil asta se intampla in productie, sunt multe componente care nu ajung la final sa corespunda cu ce a dorit producatorul, dar iata ca se gasesc solutii entru ele de a fi utilizate. Sunt asa numitele rebuturi, dar din aceste rebuturi, o parte sunt partial functionala, asa cum e cazul si aici, exceptie placa grafica. AMD a inclus totusi un slot PCIe x16 pe placa de baza pentru a putea adauga o placa grafica acestui PC.

AMD 4700s – performante

Din ce am gasit teste pe internet rezulta ca performantele sunt chiar ok, adica procesorul e peste un i7-9700 in majoritatea testelor, mai putin in single threading. Memoria e integrata pe placa de baza, 16GB de tip GDDR6. Ai la dispozitia doar 2 porturi SATA pentru stocare, iar asta e un minus, nu vei putea folosi un SSD Nvme. Procesorul are 8 nuclee si 16 threaduri (3.6-4 Ghz). Pe placa de baza mai sunt incluse: 1 port de retea Gigabit, 4 porturi USB 3.1 si porturi audio. AMD recomanda o sursa de minim 250W pentru acest setup, recomandat e sa aveti peste 300W. Atentie si la lista de placa video comatibile cu acest kit, sunt toate modelele date acolo un linkul de mai sus.

Interesant ca se gaseste la vanzare in Romania, eu citisem acum cateva zile despre acest kit, iar prin SUA s-a vandut instant cand a aparut. La noi poate fi cumparat de aici, dar ma astept sa apara si la alte magazine in curand.

PCGarage il are listat, dar la un pret mai mare, ma astept sa mai scada (momentan 1999 lei)
One-IT, un alt magazin online vad ca il are in stoc la 1509 lei, iar asta e un pret foarte bun pentru un PC aproape complet. Foarte important, inclus in acest pret, primesti si o placa video Radeon X550


 Abonează-te la Blogman.ro pe WhatsApp


Urmareste-ma pe Google News


 

 

Lasă un comentariu