Pe iPhone 15 poti sa vezi numărul de cicluri ale bateriei și alte detalii interesante

Cu lansarea mult-așteptatelor modele iPhone 15, utilizatorii vor avea o nouă opțiune la îndemână pentru a verifica starea bateriei lor – numărul de cicluri. Această noutate a fost dezvăluită recent pe Twitter, punând capăt metodelor neoficiale și deseori complicate utilizate anterior pentru aflarea stării bateriei.

Cum verificai pana acum starea bateriei pe un iPhone?

Până acum, pentru a afla numărul de cicluri ale bateriei unui iPhone, utilizatorii erau nevoiți să recurgă la aplicații terțe sau la proceduri complicate precum copierea și adăugarea analizelor într0un fișier text și căutarea termenului „last_value_CycleCount”. Odată cu lansarea iPhone 15, această informație devine mai accesibilă ca niciodată.

Numarul de cicluri alte bateriei – adăugat în meniu

Așa cum se vede în captura de ecran de mai jos, informația despre ciclul bateriei poate fi acum găsită în setările telefonului, sub secțiunea „General” și „About”. O nouă secțiune numită „Battery” apare în partea de jos a paginii, oferind nu doar numărul de cicluri ale bateriei, ci și data de producție și data primei utilizări.

Cicluri baterie în meniu pe iPhone 15
Cicluri baterie în meniu pe iPhone 15

Deși sănătatea bateriei a fost vizibilă pe iPhone de mai mulți ani sub forma „Maximum Capacity”, capacitatea de a vedea numărul specific de cicluri este o metrică adițională valoroasă pentru determinarea stării acesteia. Un ciclu de încărcare este înregistrat de fiecare dată când epuizezi toată capacitatea bateriei. Informația despre ciclul bateriei poate fi ușor accesată pe MacBook-uri, navigând în „System Information”.

Cum se calculează un ciclu de încărcare baterie

Potrivit paginii Apple dedicată informațiilor despre baterii, bateriile litiu-ion Apple funcționează în cicluri de încărcare. Un ciclu este încheiat atunci când ai utilizat o cantitate care echivalează cu 100% din capacitatea bateriei – dar nu neapărat toată de la o singură încărcare. De exemplu, poți utiliza 75% din capacitatea bateriei într-o zi, apoi să o încarci complet peste noapte. Dacă utilizezi 25% a doua zi, vei fi epuizat în total 100%, iar cele două zile vor adăuga un ciclu de încărcare. Complearea unui ciclu poate dura câteva zile, iar capacitatea oricărui tip de baterie va scădea după un anumit număr de reîncărcări. În cazul bateriilor litiu-ion, capacitatea scade ușor după fiecare ciclu de încărcare completă.

În plus, a ieșit la iveală o alta caracteristica interesantă: toate modelele ‌iPhone 15‌ și iPhone 15 Pro includ o nouă setare de sănătate a bateriei care previne încărcarea acestora peste 80% când este activată. Apple susține că toate modelele ‌iPhone 15‌ au aceeași durată de viață a bateriei ca predecesorii lor iPhone 14.

Seria de telefoane iPhone 15 a fost lansată săptămâna trecută, găsiți detalii aici.
S-a dat drumul la update-uri și pentru IOS 17 începând de ieri, detalii găsiți aici.


 Abonează-te la Blogman.ro pe WhatsApp


Urmareste-ma pe Google News


 

 

Un comentariu la „Pe iPhone 15 poti sa vezi numărul de cicluri ale bateriei și alte detalii interesante”

Lasă un comentariu