DRPCIV Pipera – o institutie a statului in care abuzurile nu au limite

Povesteam intr-un articol recent ca DRPCIV Bucuresti nu mai elibereaza autorizatii de circulatie provizorii, exceptie doar cazurile in care masina n-a beneficiat niciodata de numere rosii, caz in care iti poti lua autorizatie pe 30 zile si atat (nu 90 cum era inainte). Ei bine, am aflat ca asta nu e o lege, e un ordin intern al institutiei Prefectura Bucuresti, de care DRPCIV apartine. Adica, asa vor ei si cu asta basta. Aflu ca in alte judete ale tarii nu exista regula asta, acolo se elibereaza fara probleme autorizatii provizorii pana la 90 zile. De ce a luat Prefectura Bucuresti decizia asta….? Nu stim. Nu au motivat, nu au anuntat, nu exista nici macar un comunicat oficial pe siteul lor pana la aceasta ora. Asa ca inca mai vezi oameni pe acolo stand la cozi fara sa stie ca stau degeaba.

Pe de alta parte, la DRPCIV Pipera exista zilele astea (nu stiu de cand e asa) o aglomeratie nebuna la toate ghiseele: inmatriculari auto, autorizatii provizorii de circulatie, pasapoarte (aici e crancen) sau ridicare numere de inmatriculare (da, si aici e o coada de ore bune la asteptare). Organizarea este absolut defectuoasa, oamenii aia (functionarii) sunt neputinciosi in fata multimii nemultumite pe drept de faptul ca in anul 2016 n-am reusit si noi ca tara/insitutii sa ne organizam pentru a nu mai injosi cetatenii la modul la care se intampla aici. E clar ca sefii de aici, sunt depasiti din toate punctele de vedere, nu e clar de ce raman in functii si nu sunt trasi la raspundere. Poate pentru ca sunt numiti politic? Oare? Acum cativa ani de exemplu, era acolo un sistem functional cu bon de ordine si afisaj, care punea totusi ceva ordine in desfasurarea evenimentelor. Acum, sistemul nu mai exista. Oare de ce?

Trecand peste, si asta e cel mai grav: sunt functionari la anumite ghisee care depasesc cu mult regulile bunului simt, fara a mai lua in calcul faptul ca ar trebui sa se poate frumos cu cetateanul @ cel care ii plateste salariul. Ba mai mult, sunt sefi de-ai lor care fac la fel. Am asistat la cateva scene in care o doamna functionara ragnea si vorbea ca in mahala catre cativa oameni care puneau niste intrebari legitime. Efectiv ragnea si vorbele plus accentul erau demne de o ocupatie de pietar/bijnitar, nici o legatura cu functia pe care o ocupa. Daca discutiile au luat amploare, a venit seful ei, un nene cu ceva grade in politie care ce sa vezi: mai rau si la comportament si la limbaj. Oamenii astia sunt rupti de realitate, in general, functionarii de la stat nu mai au masura lucrurilor. Ei nu mai au simtul responsabilitatii fata de client, pardon, cetatean. Asta pentru ca pe ei nu-i evalueaza nimeni si nu sunt trasi la raspundere. Drept urmare, timpul trece, leafa merge, da-i dracu pe cei care au nevoie de noi.

Cand oare s-or schimba in bine aceste situatii? Sau macar, cand vom avea si noi cetatenii o metoda eficienta de a semnala astfel de abuzuri? Cand spun eficiente, ma refer la faptul ca vreau sa ma asculte cineva si ulterior sa traga la raspundere daca se adevereste ca am avut dreptate. Imi este imposibil sa cred ca cei din ministere nu aud de aceste probleme. Totusi, nu se face nimic. Toti sunt la trecerea timpului, iar Bucuresti este un oras din ce in ce mai nenorocit.

drpciv pipera aglomeratie

3 comentarii la „DRPCIV Pipera – o institutie a statului in care abuzurile nu au limite”

  1. Mi e greu să cred ca in 2016 s ar inmatricula cu mult mai multe mașini decât in anii anteriori ci cred că au dezorganizat totul pentru a lăsa loc de șpagă pentru mulți de pe acolo

    Răspunde
  2. Stau la o coada foarte mare de aproximativ 150 de persoane sa mă programez la ex auto,cineva sa facă ceva nu mai pot nici sa stau în picioare atâtea ore stau deja de doua ore și mai am de stat cam doua ore,faceți ceva ori plecați de acolo voi mari șefi ce sunteți,va bateți joc de noile infinit.

    Răspunde

Lasă un comentariu