Mi Notebook Air – Laptopul de la Xiaomi, competitor pentru MacBook Pro

27 iulie 2016

Chinezii de la Xiaomi au lansat al 2-lea model de laptop din potofoliu. Dupa Xiaomi Redmi Pro, a venit randul lui Mi Notebook Air. De data asta, lucurile stau putin altfel. Modelul nou este anuntat ca un competitor pentru renumitul model de la Apple, MacBook Pro. Aceasta pozitionare ridica asteptarile clientilor destul de mult, ramane de vazut daca strategia aleasa va avea succes sau nu. Pana atunci, putem trage niste concluzii legate de design si specificatiile tehnice, toate in comparatie cu mult mai celebrul model de la Apple.

Xiaomi Mi Notebook Pro

Mi Notebook Air este oferit in 2 variante: 13.3 inch si 12.5 inch, ambele cu carcase de metal, display Full HD si dimeniuni reduse ale ramei ecranului.

Modelul de 13.3 inch:
Grosime de doar 14.8 mm si o greutate de 1.28 Kg. Procesorul cu care este dotat este un Intel I5-6200U, asistat de 8GB memorie RAM DDR4 si un SSD de 256GB pe slot PCIe. Exista spatiu pentru instalarea unui HDD suplimentar pentru cei care doresc extinderea capacitatii de stocare, dar aceasta optiune este valabila doar la cumparare, instalarea nefiind recomandata pentru efectuare acasa (duce la pierderea garantiei). Sunetul este asigurat de difuzoare AKG care promit o experienta audio superioara.
Modelul de 13.3 inch vine cu o placa grafica de la Nvidia: GeForce 940MX. Nu este recomandata gamerilor, dar este cu siguranta o alternativa superioara la placa grafica integrata in procesorul Intel. Bateria este de 40w si promite o autonomie de aprox 9.5 ore si include functia de incarcare rapida prin conectorul USB-C (50% in 30 minute).

Modelul de 12.5 inch are o greutate de 1.07 Kg, procesorul a suferit un downgrade la Intel Core m3, Memoria RAM este 4GB RAM si SSD PCIe de 128GB cu posibilitate instalare inca un hdd. Video dedicate nu mai exista. Ambele modele au inclus un port HDMI. Bateria integrata promite o autonomie de aprox 11.5 ore.

Mi Notebook Air grosime

Probabil, partea cea mai interesanta in aceasta ecuatie este pretul, mai ales in comparatia cu modelul de la Apple. Modelul de 13.3 inch va costa 750 USD in timp ce modelul mai mic de 12.5 inch va costa 520 USD.


Pe aceasi tema

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *