Bluetooth headset review – Plantronics Explorer 50

15 octombrie 2016

Caut de ceva vreme o solutie pentru a scapa de emisiile daunatoare in timpul convorbirilor generate de telefonul mobil. Vorbesc destul de mult la telefon zilnic si imi doream, pe langa rezolvarea problemei cu emisiile, sa pot rezolva si alte probleme in acest timp prin folosirea ambelor maini.

plantronics

Am incercat de-a lungul timpului mai multe solutii. Castile (in ear) cu microfon, sunt o solutie, dar calitatea audio pe care o livreaza microfonul catre celalalt ascultator nu e cea mai buna. Pe langa asta, la folosire intensa, castile nu rezista, cedeaza in special conectorul, se intrerupe cablul fix acolo langa el. Apoi, cablul nu reprezinta cea mai eleganta si mai potrivita solutie, dar ma rog, depinde de activitatile pe care le ai in acest timp. Am incercat si casti bluetooth (stereo, on ear). Sunt multumitoare daca ne referim la calitatea audio receptionata sau emisa, ai avantajul ca poti asculta in ele si muzica in timp ce nu apelezi sau esti apelat. Partea proasta aici e ca bateria nu rezista prea mult, si nu sunt nici pe departe cea mai eleganta solutie daca esti pe strada sau in masina. Si la birou poti atrage priviri stranii datorita acestei solutii. Alta solutie incercata a fost o casca bluetooth, clasicul „maini libere” pentru o singura ureche. Dezavantajele aici au fost: slaba calitate audio, sunet mono, autonomie de maxim 1 zi.

plantronics explorer 50

Recent am citit niste pareri foarte bune pe un website despre Plantronics Explorer 50. Asa cum am spus, mai testasem varianta asta si nu mi s-a parut cea mai convenabila. Nu e cazul, insa, si cu Plantronics Explorer 50. Acest Bluetooth headset este genial prin funtionalitatile si performantele oferite. Reprezinta un mix intre casti bluetooth stereo si headsed bluetooth mono, luand de la ambele variante ce era mai bun. Calitatea sunetului in convorbiri este excelenta, in ambele directii. Are marele avantaj ca beneficiaza de protocolul A2DP, cea ce inseamna ca suporta streaming audio. Da, poti asculta muzica in timpul in care nu efectuezi apeluri. Mai mult decat atat, se pot conecta concomitent 2 echiapemente cu bluetooh. Eu imi conectez telefonul pentru convorbiri si laptopul pentru streaming audio (radio, muzica). Convorbirile telefonice sunt tratate cu prioritate, astfel ca la fiecare apel, casca va intrerupe muzica si va reda convorbirea. Autonomia bateriei m-a impresionat. La pornire, esti anuntat in casca cata autonimie mai ai. La o incarcare full, te anunta ca ai suficienta baterie pentru 11 ore de convorbiri. Si acestea sunt reale. O folosesc o zi intreaga, convorbiri + streaming audio, iar seara mai raman cam cu 2 ore disponibile. In tot acest timp, pot verifica nivelul bateriei pe telefon (am iPhone) unde, langa conctivitatea bluetooth, telefonul imi afiseaza bateria headsetului. Foarte inteligent. In standby rezista pana la 16 zile. Pretul : un chilipir as putea spune la ce ofera. 99 lei am platit pe ea la CEL.ro (era in stoc, am ridicat-o pe loc din showroom-ul lor).

plantronics-360-schematic bluetooth_hs_batt_icon

Plantronics Explorer 50: recomand pentru cei care vorbesc mult la birou, sau in masina. Reprezinta o solutie pentru un plus de sanatate (emisiile telefoanelor) si pentru productivitate (aveti libertatea sa va folositi mainile la alte activitati).

Specificatii complete: pagina oficiala Plantronics
Le gasiti la Emag.ro, Cel.ro, Evomag.ro si altii…


Pe aceasi tema

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *