Noi PC-uri Apple in 2022 si un nou procesor M…

Zvonuri noi în legătură cu Apple și lansările de produse din 2022. Inclusiv un nou procesor, un succesor al lui M1, care probabil se va numi M2. Da, înainte ca Apple să poată ajunge la M2, trebuie să termine implementarea M1 Pro și M1 Max pe Mac Mini Pro și Mac Pro, unde au deja varianta entry level M1, pe Mac Mini alături de M1 MacBook Air și MacBook Pro.

Apple in 2022 – Procesor M2

apple 2022 procesor m2
Apple Mac Mini Pro 2022

Apple M2: Mac Mini Pro

De ce un Mac Mini Pro? Pentru că avem acum un Mini argintiu și nu Space Gray, care, după regulile Apple anterioare, înseamnă gama Pro. Mac Mini (silver) a reprezentat tranziția gamei Mini de la Intel la M1, dar o mutare logică din partea Apple e să aducă în gama și o variantă Pro a lui Mini, iar asta se va face cu ajutorul procesoarelor M1 Pro și M1 Max. Sperăm la o forma mai compactă pentru noul Mac Mini, noile procesoare, ce includ memoria RAM și stocarea inclusă pe placa de bază, permit asta. Mac Mini a avut în trecut și variante „server” așa că e de așteptat ca noul mac Mini să primească tot ce e mai bun din noile procesoare, până la 32 Gpu, memorie RAM maximă de 64 GB, 3 porturi Thunderbolt.

apple 2022 procesor m2
Apple iMac Pro 2022

Apple M2: iMac Pro

Zvonurile sfârșitului de an 2021 indicau o lansare de iMac Pro de 32 inch, dar recent se pare că e mai probabil să fie de 27 inch. Ca design, se va apropia mult de aspectul monitoarelor Pro Display XDR. Desigur, pentru că e vorba de Pro, display-ul fi pe tehnologie Mini Led care va acoperi toate cerințele recente în materie de HDR. Apoi, desigur, aceleași opțiuni la procesoare: M1 Pro și M1 Max cu toate nucleele active și suport pentru ProRes. Memoria Ram va ajunge la 64GB, dar aici e posibil să intervină ceva probleme ca așteptări din partea clienților, pentru că iMac Pro pe platforma intel putea fi configurat cu până la 256GB, iar, pentru a compensa acest neajuns, Apple poate implementa o soluție dual procesor M pe iMac Pro.

apple 2022 procesor m2
Apple Mac Pro 2022

Apple M2: Mac Pro

Mac Pro este versiunea aia de PC ultra peroformant pe care Apple la cam ignorat în ultimii ani. Asta, probabil, datorită planurilor cu arhitectura M1. Anul ăsta este anul în care Mac Pro va avea un nou membru, de data asta cu procesoarele noi M1 Max (poate chiar dual procesor). Cel mai probabil va avea o formă cubica, în trend cu noul design Apple. Mac Pro va fi un PC destinat exclusiv profesioniștilor, prețurile vor fi greu accesibile celor care nu produc mulți bani cu aceste PC-uri ca să merite achiziția.

apple 2022 procesor m2
Apple MacBook Air 2022

Apple M2: MacBook Air si MacBook Pro 13

Noutatea absolută ar fi intoducerea unui processor Apple M2 pe MacBook Air și MacBook Pro 13. În linie cu strategia de anul trecut, Apple va lansa un Apple M2, care va fi un entry pentru gama MacBook așa cum a fost și M1 în 2020 pentru ca apoi să fie completat de M1 Pro și M1 Max. M2 va fi un procesor construit pe arhitectura lui Apple A15, procesorul din iPhone 13, așa cum M1, la rândul lui, a fost construit pe baza lui A14. M2, va beneficia din plin nu numai de sporul de performanta rezultat din trecerea de la o generație la alta, dar se va pune un mare accent pe optimizarea consumului de energie, acolo unde Apple de fapt a dat lovitura cu M1.


 Abonează-te la Blogman.ro pe WhatsApp


Urmareste-ma pe Google News


 

 

3 comentarii la „Noi PC-uri Apple in 2022 si un nou procesor M…”

Lasă un comentariu