Se va extinde Cel.ro cu o sectiune de marketplace?

12 octombrie 2017

Ceva mi-a atras atentia azi pe site-ul Cel.ro si anume faptul ca in pagina de produs apare (sau poate n-am sesizat eu pana acum) o informatie noua Vandut de:CEL.RO

Nu gasesc alta explicatie logica, decat ca Cel.ro va overi in viitor posibilitatea altor companii de a vinde produse pe site-ul lor. Daca imi aduc aminte bine, Tiberiu Pop, GM-ul lor a declarat acum 2 ani ca si-ar dori sa se extinda si in directia asta, dar de atunci nu s-a mai auzit nimic.

Primul magazin din Romania care a dat posibilitatea altor companii sa vanda pe site-ul lor este Emag. Azi, Emag ofera o gama foarte vasta si variata de produse, produse care nu puteau fi gestionate in house. Pe langa oferta vasta, marketplace-ul poate aduce si castiguri bune pentru detinatorul domeniului. Emag percepe comisioane cuprinse intre 5 si 20% pentru orice produse vandut in marketplace.

Modelul acesta de vanzare vine de fapt de la Amazon, colosul care a revolutionat vanzarile online in lume. Pe Amazon, marele avantaj in a-ti vinde produsele este ca te adresezi practic unui numar foarte mare de clienti (international). Amazon mai are si alte servicii pe care le pune la dispozitie, cum ar fi de exemplu faptul ca poate prelua in sarcina lor stocarea produselor si livrarea catre clienti contra unui comision. Emag e departe de a putea oferi momentan acest serviciu, lor fiindu-le destul de greu sa gestioneze stocurile si comenzile proprii.


Pe aceasi tema

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *