Mai intram în Schengen?

O știre de ieri spune așa:

Cei doisprezece, 9 barbati si 3 femei, au ajuns in Timisoara venind din Bucuresti. Cu totii aveau permise de sedere temporara in Romania, iar unii dintre ei au lucrat cateva saptamani intr-o brutarie de langa capitala.
Dar, isi doreau sa plece din Romania spre Marea Britanie.
Au venit la Timisoara si au inchiriat un apartament asteptand momentul potrivit pentru a se imbarca intr-un tir care sa-i duca spre Germania si apoi, mai departe, spre destinatia finala.

Numai ca, liderul grupului, un cetatean din Sudan in varsta de 28 de ani, cel care tinea legatura cu traficantii de migranti, le-a spus femeilor din Etiopia ca mai au de dat cateva mii de euro pentru a putea fi duse peste granita si ca, pana nu va primi banii, nu le va lasa sa iasa din locuinta. (sursa).

Am văzut știrea și pe TV, pe la Antena 3. Nimeni, dar nimeni, din cei care au scris sau au relatat această știre, nu a tratat subiectul prin prisma traficului de imigranți prin România în contextul în care recent am fost refuzați în Schengen din acest motiv. Vă aduceți aminte că atunci am sărit toți de fund în sus că Austria ne acuză pe nedrept de astfel de fapte.

În mod normal, știrea asta ar trebui să ducă, ca finalitate, la arestarea celor din vamă care se ocupă cu trecerea peste granița a acestor oameni. Asta ar trebui să facă autoritățile acum. Că acum au tot ce e nevoie că să cerceteze și să afle cine sunt ăia. Că e clar că nu trec ascunși fără ca cineva din vamă să știe despre ei. În mod normal, în 2-3 zile, Ministerul de Interne ar trebui să iasă să ne prezinte arestările făcute în acest caz. Dar nu se va întâmplă asta, ai noștri sunt ocupati acum cu împărțirea funcțiilor în cadrul rotativei. 

La următoarea discuție despre Schengen o să sărim iar ca opăriții că Europa nu ne tratează în mod egal cu restul țărilor civilizate și că traficul de imigranți nu are legătură cu România.

 

    Urmărește- pe Google News

Un comentariu la „Mai intram în Schengen?”

Lasă un comentariu