Cum faci upgrade la Windows 11 chiar dacă nu apare opțiunea la Settings-Windows Update

Procesul de upgrade e foarte simplu. În primul rând, e posibil sa poți face asta pe calea cea mai simpla.
Mergi în Windows Settings > Windows Update si sa verifici dacă ai opțiunea de update la Windows 11. E foarte probabil sa nu ai opțiunea, pentru ca Microsoft va trimite acest update pe rând utilizatorilor din întreaga lume, pentru ca numărul foarte mare al acestora poate pune probleme de conectivitate în centrele de date ale Microsoft, asta dacă foarte multi ar face update simultan.
Poți totuși sa escaladezi aceasta măsură și sa faci imediat upgrade.
Mergi pe site la Microsoft și descarci Windows 11 Installation Assistant.
Acesta e un utilitar care te asista în instalarea noului sistem de operare. Îl rulezi și urmărești Instrucțiunile, el iei da imediat opțiunea de upgrade la Windows 11. E posibil sa nu poți începe instalarea imediat, caz în care vei fi direcționat sa descarci alt utilitar de pe site-ul Microsoft, cel care iti verifica compatibilitatea sistemul tău cu Windows 11. Acest utilitar este aici. Rulează-l și acesta iti va spune ce anume nu e compatibil cu Windows 11. Iti dau un exemplu: dacă raportul spune ca nu găsește TPM 2.0 pe sistem, trebuie sa mergi în Bios-ul PC-ului și sa cauți în opțiuni dacă nu cumva acesta este dezactivat. E posibil chiar sa nu-l ai, caz în care nu poți face upgrade la Windows 11.

E posibil sa se blocheze instalarea la 71% în unele cazuri și sa primești cod de eroare 0x8007007f. Nu intra în panica. Anulează și rulează din nou Windows 11 Installation Assistant, dar de data asta ca Administrator (click dreapta pe el și click pe Run as Administrator. Dacă asta nu merge, încearcă sa dai enable din Bios la Secure Boot.

Windows 11 upgrade

 Abonează-te la Blogman.ro pe WhatsApp


Urmareste-ma pe Google News


 

 

2 comentarii la „Cum faci upgrade la Windows 11 chiar dacă nu apare opțiunea la Settings-Windows Update”

  1. Alternativ, eu am de gând să îmi mențin Win 7 pe un rig nou nouț, cu placă Tomahawk și CPU Ryzen.

    Implică câteva customizații de drivere și BIOS mai esoterice (unele publicate de un programator din China pe care le-am găsit pe un forum cu engagement destul de ridicat), dar se pare că se poate.

    Dacă se duce totul pe apa sâmbetei, presupun că va trebuii să înghit și eu oribilitatea ce este Win 10 (bloat, lack proper root control, Microsoft-spyware, reduced customization options, etc), dar n-am idee de ce cineva ar sări voluntar pe un Windows nou – încă nu au făcut unul fără bug-uri și lipsuri majore la lansare!

    Voi vedea peste câțiva ani dacă merită Win 11, dar după cum au mers de la XP în jos, mă îndoiesc și probabil voi trece pe linux cu emulare de Win 7 în vreo 4-8 ani. Sau… defapt… am citit că s-au lansat destule 3rd party drivers/apps care rezolvă multe din problemele pe care le am cu Win 10 – doar că pare tare agasant să trec prin atâtea obstacole, dar poate va fi mai puțin enervant decât să trec pe linux cu emulare.

    Vom trăii și vom vedea.

    Răspunde

Lasă un comentariu