Caști true wireless noi de la Sony – LinkBuds

După ce Apple a dezvăluit uriașul potențial al acestei nișe de căști true wireless, mulți producători se bat acum pe o bucată , fie ea cât de mică dintr-o piață care crește în continuare. Dacă vreți și cifre despe această piață, well, în 2021 a fost pe la 35.3 milioane de USD, dar atenție, proiecția pentru 2028 este de 305 milioane, adică o creștere de aproape 10 ori. Așa că, nu e de mirare de ce toți producătorii de smartphone, și nu numai, aduc în portofoliu și gama asta de produse.

Sony nu încearcă piața pentru prima dată. Ei au deja în potofoliu unele din cele mai bune caști true wireless: Sony WF-1000XM4. Dar Sony știe foarte bine că poate lua cotă de piață mai mare dacă atinge categorii diferite de clienți din perspectiva nivelului de preț. Așa că, noile Sony LinkBuds vin să acopere zona de preț de 150-200 USD, o zonă de preț unde bătălia e foarte intensă, unde activează chiar și liderul pieței, Apple, cu noile Airpods 3.

Sony LinkBuds

Mă bucur să văd că din ce în ce mai multe modele lansate recent vin fară acele dopuri de silicon care intră în ureche, semn că nu sunt singurul care le consideră incomode. Apple a făcut asta, Samsung are câteva modele interesante, iar acum Sony fac și ei asta.

Ce iese în evidență la Sony LinkBuds, este designul, în primul rând. Un concept total nou, pe care îmi e greu să-l descriu în cuvinte, dar pentru care imaginile vorbesc de la sine. Apoi, altă noutate: Sony se laudă cu un mod transparency foarte bun, un mod cu totul special care-ți dă voie să folosești căștile și să asculți muzică chiar în timp de vorbești cu cineva sau asculți pe cineva. Căștile astea includ tehnologii precum Clear Call with AI (un sistem ce îmbunătățește convorbirile telefonice, bazat pe inteligență artificială), sau Sony’s DSEE (Digital Sound Enhancement Engine, o tehnologie care face un fel de upscaling pentru calitatea audio a fișierelor comprimate).

Sony LinkBuds Carcasa

Calitatea sunetului nu este cea mai bună, nu se ridică la nivelul modelului superior din gama, WF-1000XM4. Se simte puțin lipsa frecvențelor joase, însă designul de tip circular (ring) aduce un plus pentru senzația de spațialitate. Tot datorită designului special studiat atent de Sony, confortul în utilizare este foarte bun.

Specificații:

Bluetooth 5.2
Noise-cancelling: Nu
Baterie 5.5 ore (plus 12 ore cu încărcare din carcasă)
Control vocal Google Assistant, Amazon Alexa
Greutate 4.1g (x2)

Casti wireless Sony LinkBuds

Vezi aici si articolul comparativ despre casti:
Caști wireless cu noise cancelling : Bose vs Sony vs Apple vs Sennheiser

Lasă un comentariu