Review: Moto 360 smartwatch

Este cel mai bun smartwatch Android si totusi nu se ridica la nivelul asteptarilor. Cand vine vorba de gadgeturi wearables, moda conteaza mai mult decat functiile. Acesta a fost si scopul Motorola atunci cand a proiectat acest ceas inteligent si acest scop a fost atins, pentru ca la lansare a obtinut multe laude pe partea de design.

Ok, toti suntem de acord ca Motorola a reusit sa creeze un accesoriu la moda si a luat in acet fel fata Samsung, care cu ale sale Gear Smartwatch arata deja foarte invechite. Avem aici curea de piele premium, sticla tesita si design circular.

motorola-moto-360-smartwatch

In cele ce urmeaza vom vorbi pe larg despre principalele aspecte ce caracterizeza un smartwatch in zilele noastre si vom puncta plusurile si minusurile lui Moto 360.

Hardware

Moto 360 este primul smartwatch cu forma rotunda. Acesta este un aspect important, avand in vedere ca un accesoriu si este esential sa arate bine. Motorola a ales aces design pentru ca au considerat, pe buna dreptate ca un ceas trebuie sa fie rotund inante de toate. Si bine au facut!

moto-360-dimensiuni

Carcasa este construita din sticla si otel inoxidabil, iar cureaua din piele provine de la un tabacarie celebra din Chicago. Este un smartwatch care se simte confortabil atunci cand este purtat. Cu toate aceste materiale premium, Moto 360 reuseste sa fie chiar mai usor decat competitorii de la Samsung sau Sony, cantarind doar 49g. Cureaua este interschimbabila, totusi, Motorola spune ca nu se vor potrivi decat curelele originale. Un lucru e sigur, pentru a scimba cureaua trebuie sa va adresati unui specialist in domeniul ceasurilor de mana. Diametrul este de 46mm iar grosimea este de 11.5mm. Motorola spune ca e un ceas conceput atat pentru barbati cat si pentru femei, totusi, unii s-ar putea considera prea mare, in special doamnele. Pana la urma e o chestiune de gusturi…

Display

Ecranul circular are un diametru de 1.56 inch cu o rezolutie de 320 x 290 pixeli (densitate de 205 pixeli pe inch). Nu e deloc rau petru un ecran cu touch atat de mic. Din pacate, in partea de jos exista o parte dreapta. Motivul: avand in vedere dimensiunile si faptul ca marginea (bezel) este foarte mica, a fost singura solutie de a conecta circuitele la ecranul Led in aceasta zona.

moto-360-design

Functii

Moto 360 functioneaza doar impreuna cu un telefon Android, minim Android 4.3. Pentru a-l pune in functiune trebuie sa instalati din Android Market o aplicatie dedicata pe telefon. Aceasta se va ocupa de fluxul de informatii dintre telefon si ceas. Puteti primi pe ceas notificari, mesaje, mailuri, toate aceste pot fi setate din aplicatie.

Durata bateriei

Din punct de vedere al bateriei, Moto 360 nu exceleaza. Aceasta rezista totusi o zi. In felul asta mai adaugam la colectia de gadgeturi inca unul pe care sa il incarcam in fiecare seara. Dimensiunile bateriei isi spun cuvantul, iar durata bateriei este direct influentata de design. Exista si o parte buna aici: incarcarea se face fara cabluri, ceasul fiind livrat cu un dock-ing station in care se aseaza si se incarca prin inductie.

incarcator-moto-360

Concluzii

Puncte forte:

  • Design reusit
  • Confortabil si usor
  • Materiale premium:piele si otel
  • Senzor ambiental
  • Incarcare wireless

Puncte slabe:

  • Durata de viata a bateriei
  • Dimensiunea mare poate sa nu fie pe gustul tuturor
  • Pret destul de ridicat pentru un Android Wear
  • Incarcatorul nu este livrat cu cablu usb, trebuie sa folositi unul din dotare

Lasă un comentariu