Reinstalare WhatsApp pe un telefon nou fără sa pierzi mesajele

Îmi voi pierde mesajele în caz de reinstalare WhatsApp? Aceasta este o întrebare frecventă pe care și-o pun mulți utilizatori.

Pentru a răspunde la întrebare, trebuie sa știm în ce scenariu te afli și ce telefon (IOS sau Android) utilizați. 

Ce înseamnă să dezinstalezi Whatsapp de pe telefon?

Utilizatorii trebuie să cunoască diferența dintre ștergerea WhatsApp și Dezinstalarea WhatsApp și rezultatul acesteia.

Dezinstalează WhatsApp

Dezinstalarea WhatsApp nu vă afectează în niciun fel contul. Nu veți mai vedea aplicația pe telefonul dvs., dar contul este încă acolo, ceea ce înseamnă că alții vă pot trimite mesaje, dar nu le veți putea accesa decât dacă utilizați un alt telefon pentru a vă conecta la contul dvs.

Șterge contul WhatsApp

Ștergerea contului tău WhatsApp înseamnă că ți-ai șters detaliile și nu-l vei accesa.

Dacă instalați o altă aplicație, nu veți putea accesa contul șters. Puteți configura doar un cont nou.

Pentru iOS, reinstalare WhatsApp fără pierderi de date?

Deși iPhone este un sistem de operare foarte utilizat, acesta conține unele dezavantaje. De exemplu, dacă dezinstalați WhatsApp, datele dumneavoastră se vor pierde deoarece iPhone-ul nu stochează datele pe serverele lor.

Dacă doriți să vă accesați datele după ce instalați un alt WhatsApp, trebuie să faceți o copie de rezervă în iCloud în mod regulat.

Înainte de a vă dezinstala aplicația:

  • Verificați dacă există o copie de rezervă înainte de a reinstala WhatsApp. Trebuie să verificați dacă aveți o copie de rezervă înainte de a dezinstala WhatsApp. Dacă nu aveți backup, puteți crea o copie de rezervă accesând Setări > Chat > ​​Backup chat. Se va face backup pentru datele tale și poți dezinstala WhatsApp acum.
  • Reinstalați WhatsApp și restaurați din backup iCloud
reinstalare whatsapp - IOS
WhatsApp IOS Backup iCloud

Pentru a reinstala WhatsApp fără pierderi de date, descărcați aplicația din magazinul Apple și deschideți-o pe iPhone, apoi urmați pașii de mai jos:

  • După instalarea aplicației, verificați numărul și ID-ul iCloud.
  • Selectați opțiunea „Restaurare de pe iCloud” pentru a vă restabili mesajele de rezervă.

Pentru Android, reinstalare WhatsApp fără pierderi de date?

Dacă nu ați făcut o copie de rezervă a datelor înainte de a dezinstala WhatsApp, veți pierde datele. Prin urmare, este recomandabil să faceți o copie de rezervă a datelor dacă nu ați configurat o copie de rezervă automată.

Pentru a face o copie de rezervă a datelor și a le restaura:

  • Deschide WhatsApp și selectează Setări > Backup chat > ​​Backup acum. Dacă sunteți conectat la o rețea, se va face backup pentru datele dvs. Permiteți procesul de backup să se termine, dezinstalați WhatsApp, apoi instalați-l din Magazinul Play.
  • Verificați-vă numărul de telefon pentru a putea restabili backupul.
  • Selectați opțiunea „Restaurare”, iar backup-ul dvs. va fi restaurat.
reinstalare whatsapp - Android
WhatsApp Backup Android

Dacă vrei sa muți doar WhatsApp de pe un telefon pe altul, cu tot cu mesaje, atunci situația se complica. Poți sa faci asta gratuit doar dacă faci un backup total al telefonului, cu tot cu contul tău Apple sau Google.

Eu, de exemplu, am vrut sa mut doar WhatsApp de pe un telefon pe un alt telefon, dar fără sa transfer pe noul telefon și restul de date. Ei bine, asta nu poți face decât cu ajutorul unor aplicații pe care trebuie sa dai bani.

Eu am folosit Dr.Fone – Whatsapp Transfer. Aveți în vedere ca Dr.Fone reprezintă un grup de aplicații specifice pentru anumite nevoi. Dacă îl cumpărați ca un bundle, el va costa 150 USD. Doar aplicația care te ajuta sa faci backup și restore pe alt telefon la WhatsApp și mesaje, te costa 29.9 USD. E ușor de folosit și e una din cele mai ieftine care face transfer de cont și mesaje WhatsApp pe un telefon nou.

reinstalare whatsapp - Dr.Fone
Dr.Fone – WhatsApp Transfer

Citeste si alte articole utile:

2 comentarii la „Reinstalare WhatsApp pe un telefon nou fără sa pierzi mesajele”

Lasă un comentariu