Player pentru muzica High Resolution la sub 100 dolari

2 martie 2016

Cand vine vorba despre a asculta muzica preferata in timp ce esti in miscare, primul lucru care iti vine in minte este telefonul personal. Un lucru normal atata timp cat aceste device-uri au evoluat mult si in aceasta directie prin marirea capacitatii de stocare si diversele upgrade-uri din punct de vedere al softului dedicat pentru organizarea si redarea colectiei personale de melodii. Pana la un anumit punct, Smartphonul isi face treaba, dar daca ajungem sa ne referim la calitate (high resolution audio), majoritatea acestor device-uri nu se califica.

Ce inseamna muzica High Resolution

Am mai scris in articole mai vechi despre factorii ce influenteaza calitatea audio la un device portabil.

Exista o piata destul de mare pentru echipamente dedicate redarii formatelor audio High Resolution, in Romania insa sunt putini entuziasti din acest punct de vedere. Totusi, pentru cei care sunt in curs sau isi doresc sa descopere avantajele muzicii Hi Resolution, recomand documentarea pe unul din forumurile dedicate: Head Fi sau What Hi Fi. Pentru achizitii de echipamente de calitate aruncati o privire pe AVStore.ro

Muzica High Resolution la sub 100 dolari

Ne vom referi in acest articol la un gadget, pe cat de mic, pe atat de ieftin si performant in redarea de formate audio de calitate. E vorba de Sandisk Sansa Clip Zip.

Eu am facut rost de acesta jucarie de la un vanzator pe un site de anunturi. Desi, am incercat sa-l cumpar de la cateva magazine online, nimeni nu ul avea pe stoc. La prima vedere si fara o documentare atenta, acesta poate fi trecut cu vederea. Daca insa o sa cautati feedback-uri pe forumurile indicate mai inainte, o sa vedeti ca este un player foarte apreciat in comunitatile audiofililor.

Player audio Flac

Cu un pret de sub 100 dolari (eu am dat pe el 250 lei) Sandisk Sansa Clip Zip este ideal pentru un player portabil. Este incredibil de mic si de usor de folosit. Are memorie incorporata de 8GB, FM Radio, inregistrare voce si cronometru.

Poate cel mai important atu al acestui player audio este acela ca stie sa redea muzica in format FLAC, un format audio necomprimat (cum este formatul MP3) care nu face compromisuri in cea ce priveste calitatea audio.

Specificatii Sandisk Sansa Clip Zip

Dimensiuni:2.25 x 1.42 x 0.58 in. (57.15 x 36.07 x 14.73 mm)
Greutate:15.876 g
Capacitate memorie: 4Gb sau 8GB
Culori disponibile: Negru, Gri, Violet, Albastru, Rosu, Portocaliu, si Alb
Baterie inclusa: reincarcabila cu posibilitatea de redare pana la 15 ore.
Formate audio suportate: MP3, WMA, secure WMA, Ogg Vorbis, FLAC, Audiobooks, Podcasts si AAC
Display: color 1.1 inch
Extindere memorie: slot card Micro SD

sansa clip zip blogman

Bonus, pentru entuziasti: Sansa Clip Zip suporta un firmware custom, dezvoltat de Rockbox care permite utilizatorului sa customizeze playerul atat din punct de vedere al interfetei cat si al parametrilor audio.


Pe aceasi tema

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *