Lista cu telefoanele ce vor primi update la Android 7

10 octombrie 2016

Google a reusit sa imbunatateasca semificativ sistemul de operare Android incepand cu versiunea 5. Acum suntem la versiunea 7 (Nougat) si evolutia este sesizabila, in bine. Dezavantajul Google in ecuatia asta e ca majoritatea terminalelor nu vor beneficia niciodata de update la acest sistem de operare. Motivul este simplu: producatorii de terminale nu au de ce le mai multe ori resurse, sau nu vor sa actualizeze terminalele cu ultimul sistem de operare pentru a mentine interesul de achizitie al noilor modelele lansate. Mai mult decat atat, unii producatori opteaza sa modifice versiunea standard a sistemului de operare cu diverse optiuni grafice sau aplicatii proprietare. Acest lucru ingreuneaza si mai mult procesul de upgrade la versiunile noi ale sistemului de operare, pentru ca ar trebui dezvoltate update-uri pentru fiecare terminal in parte.

Cert este ca, daca vrei un smartphone care beneficiaza rapid si sigur de un update, ai o singura optiune de ales : Google Nexus, sau mai nou, Google Pixel. Telefoanele produse de Google impreuna cu diversi producatori de hardware beneficiaza instant de update la ultimul sistem de operare, atunci cand acesta e disponibil.

Pentru restul producatorilor, nu exista garantii in acest sens. In principiu, flagship-urile intra pe lista scurta a telefoanelor care urmeaza sa primeasca update, dar chiar si daca vor primi acest update, de multe ori vine mult prea tarziu.

Lista cu producatori si terminale care vor beneficia de update la Android 7:

  • Sony: Xperia Z3, Xperia Z3+, Xperia Z4 Tablet, Xperia Z5, Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 Premium, Xperia X, Xperia XA, Xperia XA Ultra and Xperia X Performance.
  • LG: momentan nu exista informatii
  • HTC: HTC 10, One A9, One M9
  • Motorola: Moto G4, Moto G4 Play, Moto X Pure Edition, Moto X Style, Moto X Play, Moto X Force, Droid Turbo 2, Droid Maxx 2, Moto Z, Moto Z Droid, Moto Z Force Droid, Moto Z Play, Moto Z Play Droid si Nexus 6
  • Samsung: Galaxy S7 and Galaxy S7 Edge