Apple iPad Pro are ceva probleme cu bateria, dar cred ca am gasit o solutie

Am 2 modele de iPad in casa, un Mini (varianta noua) si un iPad Pro 10.5, versiunea aia din 2017-2018. Despre iPad Mini asta de 8 inch, numai de bine, nu i-am gasit probleme pana acum.

iPad Pro 10.5 – probleme cu bateria

iPad-ul vechi a avut de cand ma stiu o problema cu bateria. In sensul ca se descarca nejustificat de repede in anumite situatii, chiar si fara a avea aplicatii care sa ruleze in background. Pe scurt, il las un stand-by cu 100% sa zicem, iar in maxim 2 zile se descarca. Lucru care nu e normal.

Am inceput sa caut solutii pentru problema asta printr-o cautare pe google si asa am descoperit ca sunt multi utilizatori cu aceasta problema, iar multi dintre ei sunt chiar cu modele mai noi de iPad Pro. De unde am dedus ca e o problema de soft si nu hardware cum incepusem eu sa banuiesc.

Am inceput prin a da un reset general la setarile din fabrica. Fara efect. Am inceput sa elimin din aplicatiile instalate pe cele pe care le suspectam eu ca lucreaza impotriva mea (in background), dar nici asta nu a fost o rezolvare. Stiti ca iPad OS iti indica autonomia ramasa si aplicatiile care s-au ocupat de descarcarea bateriei intr-o prioada de timp determinata. Problema la mine e ca acolo nu imi indica nici o aplicatie, deci, cumva, e o problema de servicii din OS. Mai grav e faptul ca bateria se descarca foarte repede in timp de lucrezi pe ea. La modul ca, daca te uiti la un video pe Youtube de 5 min, bateria scade cu 2-4 procente. Asta e chiar enervant pentru ca, dincolo de problema cu descarcarea in stand-by, aici iti afecteaza fluxul de lucru cu ea.

iPad Pro – schimbare baterie

Am decis intr-un final sa schimb bateria. Chiar daca banuiam a fi o problema de soft, am zis sa incerc si varianta asta. Pana la urma e o baterie care are peste 4 ani. Asa ca am cumparat o baterie (ceva brand GreenCell) de aici si am urmat tutorialul celor de la iFixIT. Desi apare ca procedura cu grad mare de dificultate, m-am descurcat destul de bine, mai ales ca noua baterie vine cu niste unelte utile pentru procedura asta, direct in pachet. Dupa ce am schimbat-o, i-am facut un ciclu complet de incarcare-descarcare. Si surpriza: aceasi problema, nu asta e solutia.

Totusi, o problema cu iPad OS

Ramas in continuare cu problema si eliminand posibilitatea de a fi o defectiune hardware, am inceput sa investighez care parti din sistemul de operare iPad OS ar putea sa fie atat de des utilizate in background astfel incat sa consume o baterie de tableta atat de repede. Am inceput prin a dezactiva anumite functii care tineau de display cum ar fi rata de refresh mare si acele animatii din iPad OS. Apoi am dezactivat total APP Background Refresh (inainte de asta lasasem cateva aplicatii pe care eu le considerasem utile pentru asta).

Problema in cazul meu – iCloud (sincronizarea)

In felul asta testand dezactivarea mai multo procese, am ajuns la iCloud. Si aici am inceput sa realizez ca se intampla lucruri. iCloud pare sa fie responsabil de ceva procese pe care tableta le face periodic in background si care se pare ca consuma multa energie in timp scurt. Pe scurt am dezactivat cam majoritatea functiilor de sincronizare a tabletei cu contul iCloud si am observat ca bateria este mult mai durabila de atunci. Cel putin, am urmarit vreo 15 minute de video pe Youtibe si bateria nu scazuse nici macar un procent.

Sigur ca dezactivarea tuturor functiilor de sincronizare cu iCloud nu este solutia optima, e clar ca Apple trebuie cumva sa remedieze aceste probleme printr-un update de software. Ma surprinde totusi ca discutiile gasite de mine pe acest subiect dateaza deja de cativa ani si pana acum nu s-a gasit o solutie oficiala. In cea ce ma priveste, voi tine aceste procese oprite, pe mine nu ma afecteaza mult asta pentru ca cea ce fac eu pe tableta nu e vital sa fie replicat cu iCloud si alte echipamente, dar aceste functii sunt foarte importante pentru majoritatea utilizatorilot de Ipad. Mai ales daca Ipad-ul e varianta Pro.

Citeste si…

Am instalat singur Apple CarPlay in BMW Seria 5 F10

Caști wireless Bose vs Sony vs Apple vs Sennheiser

Noi PC-uri Apple in 2022 si un nou procesor M…

Am testat Apple Music Lossless și am făcut și o comparație cu Spotify și Youtube Music

Apple a lansat noul lor procesor si este uimitor, dar asta nu e tot…

 

    Urmărește- pe Google News

Lasă un comentariu