Tutorial : Smartphone cu USB-C ca o consolă gaming pe TV

A fost nebunie mare cu consolele în ultimul an. Pur și simplu trebuia să ai noroc să prinzi una sau să cunoști pe cineva pe la vreun retailer că să te ajute să furi startul când intră în stoc. Recent, încep să apară timid pe la raft câte un PS5 sau un Xbox Series X. Doar Xbox Series S pare să fie disponibil pentru toți momentan. Asa ca azi fac un tutorial despre cum poti folosi un smartphone pentru gaming pe tv.

Tutorial: smartphone si gaming pe tv

Reproducerea experienței de gaming pe TV cu un contrôler de consolă e ceva ușor de făcut pentru oricine. Ai nevoie de un smartphone cu android (care nici măcar nu trebuie să fie unul scump), de un TV (toți au acasă așa ceva) și de un simplu adaptor cu tehnologie Display Link. Desigur, ai nevoie și de un controller gaming cu bluetooth, dacă asta iți dorești, dar poți la fel de bine să conectezi la telefon un mouse și o tastatură prin bluetooth sau direct prin cablu în adaptorul prezentat mai jos.

Despre DisplayLink

Cheia acestui setup de gaming constă în adaptorul care include DisplayLink. DisplayLink Corp este compania care a dezvoltat această tehnologie, care are la bază un semiconductor și un software, tehnologie care ajută la conectarea unui PC sau Smartphone la un TV prin USB, Ethernet sau Wifi. Știți că unele Smartphone din gama celor scumpe, includ această funcționalitate, de a conecta direct din ele prin USB-C în TV (HDMI) și să poată fi folosite într-un mod Desktop (vezi Samsung Dex de exemplu). Dar asta e valabil doar la unele modele, destul de puține. Pentru toate celelalte (cu USB-C), soluția este DisplayLink.

DisplayLink Smartphone conectat la TV prin USB

Echipamente necesare

Adaptorul de care ai nevoie e de fapt un docking station. Exemplu : Targus ACP70USZ (link Amazon) sau un Docking Station de la Dell cu DisplayLink, modelul D6000 (link Emag). Nu sunt chiar ieftine, mai ales în perioada asta când sunt probleme de disponibilite și prețurile sunt sus din această cauză, dar înainte de criza asta, prețurile lor erau undeva la sub jumătate, unde sperăm să ajungă din nou în viitorul apropiat. În cazul modelului Targus, vei avea nevoie și de un adaptor de la USB-A la USB-C, dar acesta e ceva ușor de găsit și foarte ieftin, Dell D6000 are deja conector USB-C.

Docking Station Dell D6000

Odată ce ai conectat telefonul la Dock, trebuie să conectezi Dock-ul la TV, prin HDMI. Ultimul pas : descarcă din Google Apps aplicația DisplayLink și instaleaz-o pe Smartphone. Odată deschisă această aplicație, ecranul telefonului vă apărea pe TV. Că să rotești ecranul în mod wide (lanscape) pe TV, e nevoie să instalezi o alta aplicație, Rotation Control (link aici). And done ! Ai conectat un telefon la TV și îl poți folosi pentru gaming, netflix, web browsing sau orice altceva mai dorești.

Setup DisplayLink TV conectat la Telefon pentru Gaming

De ce e preferată metoda asta de conectare ? Pai, latența cu care transmiți semnalul pe TV e foarte mică și poți juca jocuri fară probleme. Varianta alternativa, să zicem un Google Chromecast, deși funcționează bine penrtru Netflix sau Youtube, nu poate fi folosită la gaming.

 

    Urmărește- pe Google News

3 comentarii la „Tutorial : Smartphone cu USB-C ca o consolă gaming pe TV”

Lasă un comentariu