Disney+ creste prețul abonamentului. Merita?

Disney+ mi-a trimis un mail care spune ca începând cu Decembrie 2023 prețul abonamentului creste de la 29.9 Lei, cât e acum, la 37 Lei.

Deși diferența nu e mare, pe mine mă deranjeaza strategia asta de „hai să-i facem pe idioti să-și salveze cardul la noi în platforma, apoi vedem cum smulgem de la ei mai mulți bani”. Am o bănuială ca Disney+ nu are succesul așteptat (financiar vorbind) iar acum încearcă sa compenseze prin creșterea prețului subscripției. Strategia se bazează pe comoditatea multora de a mai renunța sau pe motivul ca diferența nu e mare. Așa cum a procedat recent cu mine și GoPro care „m-a tâlhărit” de 50 euro. Dar n-ar trebui sa fie așa. Sa ne gândim puțin, pentru mine, utilizator, înseamnă 7 lei, dar pentru ei înseamnă sute de milioane de lei. Vorbim de o creștere de aproape 30%. Cum justifica Disney+ creșterea? Citiți textul de mai jos:

We hope you are enjoying Disney+. We are updating our prices so we can keep bringing you brand new Originals, the latest blockbuster movies and most loved binge-worthy series. From 24 December 2023 your subscription price will change to 37 RON per month.

Deci, imi cer mie mai mulți bani pentru ca ei sa poată sa producă și sa aducă mai mult content în platforma. Pentru mine asta suna ca un împrumut. E jenant din partea unei companii care s-a lansat cu surle și trâmbițe și cu promisiuni și laude pana la cer.

Disney+ au o aplicatie pentru TV atât de slabă și de greoaie încât era oricum primul pe lista la anulare.

Așa ca, din punctul meu de vedere, voi spune adio Disney+.

In alta ordine de idei, ma intreb unde vom ajunge cu modelul asta de business care se numește subscripție. Totul se muta pe subscripții. TV, streaming, YouTube, influencerii din YouTube, Microsoft, Windows, Office, etc, etc. etc. Toți visează să-ți vândă o subscripție, un abonament. Toți! Nu e sustenabil, nu se poate așa. Se va ajunge rapid la o limita, oamenii vor realiza ca nu e sănătos sa te abonezi la orice. Unde sunt vremurile când plăteai un produs, și era al tău pe viața?

Disney+ creste prețul abonamentului în România
Disney+ creste prețul abonamentului în România

 Abonează-te la Blogman.ro pe WhatsApp


Urmareste-ma pe Google News


 

 

Lasă un comentariu