Comparatie viteze internet mobil si fix Vodafone, Orange, Digi, Telekom, UPC

8 iulie 2015

Ancom a facut publice masuratorile pentru viteza la internet 3G si 4G (traficul de date mobil) pentru cei mai importanti operatori din Romania. Surprinzator din punctul meu de vedere e ca Orange se claseaza pe primul loc, desi stiu foarte multi apropiati nemultumiti total de serviile lor de date dar si de voce. Probabil ca cei de la Orange au beneficiat si de ceva avantaje nerelevante in acest studiu, totusi faptul ca au atins aceste valori de transfer certifica faptul ca detin tehnologie de ultima generatie. Problema lor cea mai importanta poate sa fie acoperirea, aspect la care Vodafone este mult mai bine vazut.

in interior in exterior
Orange 35.15 Mbps 52.81 Mbps
Vodafone 16.94 Mbps 27.8 Mbps
Digi 2.71 Mbps 2.66 Mbps
Telekom 9.68 Mbps 9.18 Mbps

Vodafone sta mai bine si la ofertele de pret pentru abonamentele cu trafic de date inclus, dar totusi nici unii nu reusesc sa surclaseze din acest punct de vedere Digi.

Telekom Romania (Cosmote + Romtelecom) mizeaza pe pachetul lor cu de toate, dar nu stau deloc bine la acoperire si nu exceleaza nici la viteze de transfer.

Pentru vitezele de transfer internet fix, Digi domina clasamentul cu valori mult peste competitie, urmatorul care poate fi luat in seama tinand cont si de acoperire este UPC.

internet fix
Digi 95.21 Mbps
UPC 49.52 Mbps
Telekom 29.34 Mbps
DCS 47.96 Mbps

Pe aceasi tema

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *