Cambridge Dacmagic XS – DAC pentru audiofili cu buget redus

22 februarie 2019

Dacmagic XS este unul din produsele accesibile din portofoliul de produse al celor de la Cambridge Audio, un producator cu renume in domeniul audio. Pretul este de departe cel care iese in evidenta atunci cand analizezi acest produs, dar mai ales atunci cand ajungi sa-i testezi capabilitatile. Pentru ca Dacmagic XS te va impresiona odata cel vei pune la munca pentru tine.

Am mai scris aici pe blog despre audiofilie, care apropo, poate fi considerata o boala, am mai scris despre produse accesibile care vor satisface un audiofil la inceput de drum, dar probabil, acest DAC de la Cambridge Audio este cel mai indreptatit sa fie ridicat in slavi. Sa nu uitati nici o clipa ca vorbim de un produs pentru bugete reduse si ca aprecierile sunt asociate zonei lui de pret, pentru ca altfel, sunt produse mult superioare, desigur, la preturi superioare.

Am explicat aici ce este un DAC si nu reiau acest subiect. Am mai testat DAC-uri tot aici pe blog, unele mai scumpe, asta pentru ca indeplineau si rolul de player, dar nu neaparat, mai bune.

Mi-a atras atentia intr-o zi o oferta in magazinul online www.avstore.ro . Acest Cambridge Dacmagic XS avea o reducere de aproape 50%. Am inceput imediat sa caut informatii despre el si am descoperit o multitudine de review-uri pozitive. Si l-am cumparat.

Cambridge dacmagic xs blogman

Prima utilizare m-a impresionat. Am fost izbit de un sunet puternic si curat cum nu mai avusesem ocazia sa aud de multa vreme, folosind in tot acest timp sunetul redat de un chip integrat de pe o placa de baza Asus, un chip Realtek. Diferenta in termeni de calitate este foarte mare si parca trecusem intr-un univers muzical paralel, unul unde am petrecut ore bune fara sa-mi dau seama de trecerea timpului. M-am lasat in acele ore cufundat intr-o lume audio, cu detalii audio care pana atunci imi fusesera straine.

Desigur, recomand in continuare sa cautati muzica in formate loosless (FLAC), pentru ca, indiferent ce echipamente audio folosesti, daca sursa audio nu e de calitate, nu vei reusi sa te bucuri de un sunet exceptional. Si, tot aici, mai mentionez ca e important sa-ti cumperi niste casti decente, care sa poata duce mai departe catre urechi in cele mai bune conditii,  ce transmite Dacmagic XS. Si aici optiunile sunt multe si unele chiar foarte costisitoare, dar cu putina atentie si perseverenta, poti gasi calitate la pret accesibil. Recomandarea mea, pentru a imperechea cu acest Dacmagic XS sunt castile AKG Y50, o alegere extraordinar de buna pentru banii platiti pentru ele (va dau un pont aici, zilele astea sunt la un pret foarte bun la www.harman-audio.ro si anume 299 lei). Mai sus de aceste AKG Y50, recomand Sennheiser Momentum Over Ear 2.0. Gusturile in materie de sunet difera de la om la om, asa ca poti gasi alternative mai bune la acesti bani. AvStore au la ei in showroom multe casti care abia asteapta sa fie incercate.

Cambridge dacmagic xs blogman

Zilele astea DAC Cambridge Audio DacMagic XS are din nou un pret foarte bun la Avsore: 299 lei

Cateva detalii tehnice atasez mai jos, dar nu insist in jurul lor pentru ca in esenta, acest Dacmagic XS, isi face treaba cu brio, si asta e mai important decat orice. Vreau doar sa sublniez ca, pentru a-l folosi la capacitate maxima, trebuie sa intrati pe site-ul producatorului si sa descarcati un driver care va activa al 2-lea mode de functionare pe Dacmagic XS, si anume 24 biti. Dupa instalarea acestui driver, trebuie sa activati in setari la sunet (in windows) modul 24 bit, 192000Hz (studio quality). Cum stiti daca e activat acest mod High Quality? Pai, Dac-ul are un led care indica starea de functionare. Daca e albastru, atunci el ruleaza in modul 16 bit, iar daca e portocaliu/rosu atunci e in modul 24 bit. Trecerea de la un mod la altul se face apasand in acelasi timp butoanele de volum timp de 1-2 secunde.

Desigur, tot in meniul Sound din Windows, trebuie sa setati Speakers > CA Dacmagic XS > Set Default ca sa fie folosit implicit atunci cand il conectati prin USB la calculator.

setari sunet dacmagic xs   setari sunet dacmagic xs

Hardware specs:

Digital to analogue converter ESS9023 24-bit DAC
Crosstalk @ 1kHz 66dB
Output impedance 0.5 Ohms
Volume steps 53 steps (54 different volume levels)
Max. power consumption 150mW
Min. headphone impedance 12 Ohms
Frequency response +/-0.2dB 20Hz – 20kHz
THD (unweighted) <0.004%
Signal to Noise Ratio 103 dBr (unweighted)
Connections Micro USB input, 3.5mm analogue output
Sample rates supported USB 1.0 mode: 16/24-bit, 44.1kHz, 48kHz, 88.2kHz, 96kHz USB 2.0 mode: 16/24-bit, 44.1kHz, 48kHz, 88.2kHz, 96kHz, 176.4kHz, 192kHz
Output voltage 2V RMS


Pe aceasi tema

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *