Black Friday 2023 – o parere personala

Pun mai jos o lista cu produsele alea interesante din campania Emag Black Friday. Cel putin, o parte din ele, pentru ca vor mai anunta si maine o parte. In plus, vineri, vor pune in catalogul de Black Friday mult mai multe produse.

Pentru mine personal, evenimentul asta, Black Friday nu mai e de interes. Ma mai atrage doar curiozitatea si frenezia asta care se creaza in jurul acestei zile si statisticile. Dar, din perspectiva clientului, nu mai e de interes. Din contra, mi-am cumparat pana acum cam tot ce aveam nevoie ca sa nu fiu nevoit sa iau parte la balamucul care va urma cu curierii si intarzierile la livrare din perioada urmatoare.

Au fost ani in care m-am trezit cu noaptea in cap sa dau refresh de 1000 de ori ca sa cumpar un SSD pe care l-am luat cu o reducere de 100-150 lei. Privind in urma, nu-mi explic cum puteam sa fac asa ceva. Cred ca eram mai mult atras de ideea de a prinde unul din produsele alea vedeta, mai mult decat economia in sine. Imi aduc aminte, deasemenea, cum m-am certat cu un curier care mi-a zis ca SSD-ul meu nu a incaput in ziua aia in camion pentru livrare 🙂 (desi primisem mesaj ca se livreaza atunci). In fine, alte vremuri, acum avem lockere si situatia e ceva mai clara si mai relaxata. Curierii sunt si ei mai bine organizati.

Singurul produs vedeta pe care l-am prins si cu care cred ca am facut o afacere foarte buna, a fost un Tv LG Oled, cumparat prin 2020 (parca) la 3500 lei. Un pret bun chiar si azi, cand teoretic, tehnologia a evoluat si costurile au mai scazut. In realitate insa, cu inflatie si problemele de productie mondiale, costurile sunt tot sus.

Cred ca asta va fi ultimul Black Friday care mai atrage cat de cat aceasta frenezie, aceasta stare de consumerism, de cheltuit inutil bani pe lucruri de care in mare majoritate nu ai nevoie. Cred ca situatia economica se va schimba anul viitor. Odata cu ea, oamenii vor trebui sa devina mai cumpatati. Toti analistii spun ca Romania sta e un val de incredere creat artificial, val de pe care vom cadea in cele din urma. Tara asta produce prea putin ca sa concluzionam ca am ajuns in mod organic la un nivel de trai decent. In schimb, ne imprumutam si cheltuim mult. Mai pe scurt, rostogolim un rahat mare cat casa care momentan nu pute.

Exista acum metode sa cumperi chiar daca nu ai bani. Carduri de credit, Emag My Wallet, etc… Inclusiv ING am vazut ca are Black Friday la cardul de cumparaturi cu care poti sa platesti ce cumperi de BF in 36-48 de rate. Oamenii se vor arunca sa cheluie anul asta de BF. Pe datorie. Cam asta e apogeul consumerismului de dupa criza din 2008. Asa a fost si in 2008, atunci se ajunsese la credite cu buletinul, nu conta cine esti si ce vrei, important era sa iei un credit. Apoi totul s-a prabusit.

Oferte Emag Black Friday 2023
Oferte Emag Black Friday 2023

 Abonează-te la Blogman.ro pe WhatsApp


Urmareste-ma pe Google News


 

 

Lasă un comentariu