Bitdefender Gravityzone – Instalare si configurare (video)

7 iulie 2016

Bitdefender este una din companiile romanesti cele mai cunoscute in lume, lucru cu care ne putem lauda destul de rar noi, romanii. De-a lungul timpului Bitdefender ca produs de securitate a avut o crestere continua, chiar daca pe alocuri au fost semnalate si produse neoptimizate perfect.

Bitdefender ofera momentan protectie antivirus atat pentru utilizare acasa cat si in mediul business: companii mici, mari si foarte mari. La momentul actual, Bitdefender se lauda cu un numar de terminale protejate la nivel international impresionant : peste 500 milioane, cea ce il claseaza ca lider din acest punct de vedere. Deasemenea, o performanta este si timpul de 3 secunde de la care o amenintare nou aparuta este blocata de produsul Bitdefender oriunde in lume. De mentionat este si faptul ca noul produs, Gravityzone, protejeaza utilizatorii impotriva amenintarilor nedescoperite inca, prin integrarea unei tehnologii inteligente care analizeaza in timp real comportamentul nefiresc al anumitor aplicatii si le blocheaza pentru investigatii amanuntite.

Vom discuta in cele ce urmeaza despre produsul adresat mediului business, pentru ca a adus la momentul lansarii mai multe noutati in cea ce priveste productivitatea si performantele oferite.

Asadar, Bitdefender Gravityzone este o solutie de Securitate care se adreseaza tuturor companiilor si care ofera protectie avansata pentru toate terminalele din retea: desktop pc, laptopuri, servere, servere virtuale, statii virtuale, protective email, protective terminale mobile (smartphone, tablete).

Pe scurt dintre functionalitatile Gravityzone: management centralizat pentru toate terminalele de la o singura consola, agenti de Securitate instalati pe fiecare terminal (instalarea lor se poate face automat din consola fara a fi nevoie sa te deplasezi la fiecare terminal in parte), protectie antivirus, antimalware, control web, control aplicatii, firewall, detectarea intruziunilor, filtrare web. Noul produs se lauda cu faptul ca este un forte mic consumator de resurse hardware, lucru foarte important in alegerea unei solutii de securitate. Bitdefender Gravityzone inglobeaza tehnologii care reduc la minim consumul de resurse, in functie de performantele terminalului cat si de procesele rulate la un moment dat de utilizator, adaptandu-se dinamic in functie de resursele disponibile.

consola management

Exista 2 moduri de utilizare a consolei Gravityzone: instalare in cloud (Bitdefender) sau instalare locala (in reteaua utilizatorului). Fiecare dintre ele are vine cu avantaje, alegerea finala tine de nevoile fiecarei companii in parte.

Bitdefender Gravityzone Cloud Avantaje: instalare usoara, conectare rapida si sigura, interfata intuitiva. Dezavantaje: nu include protective pentru terminale mobile (smartphone si tablete)

Bitdefender Gravityzone On-Premise (instalare locala) Avantaje: permite licentiere dinamica in functie de nevoile companiei, include scanare centralizata inteligenta, ofera performante si functionalitati extinse pentru companiile mari. Dezavantaje: cerinte hardware minime destul de ridicate, cunostinte medii despre virtualizare si masini virtuale, cunostinte medii de retelistica, timp de instalare si configurare mai mare.


Pe aceasi tema

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *