Action Camera: Dji Osmo Action 3 vs GoPro Hero 11 Black

Fara sa am in plan asta, am reusit sa testez cele mai populare action camera ale momentului. Scopul initial a fost sa-mi cumpar o camera si sa raman cu ea. Ulterior, dupa achizitie, am realizat ca nu e ce-mi doream si mi-am luat varianta cealalta.

Urmaream de ceva vreme un astfel de gadget. GoPro este liderul in domeniu, multe modele, bune, cu functii extinse. Dji Osmo e intrat mai recent in lupta asta. Primul model Osmo Action 1 a fost foarte bine primit. Avea 2 mari avantaje in fata GoPro, si anume: nu se incalzea si interfata de utilizare e mult mai simpla si mai responsive decat cea de la camerele GoPro. Apoi, Dji a venit cu varianta Osmo Action 2, acea camera patrata si mica, care aducea ceva nou pe partea de design si portabilitate (un sistem de prindere magnetic inovativ), dar care are probleme mari cu supraincalzirea. GoPro a mers relativ constant cu modelele, aducand pe Hero 9 Black un display frontal si inregistrarea la 5.3K. Hero 10 Black a fost un upgrade incremental mic, cu noi functii software (profile de culoare, o stabilizare mai buna), dar cu mai multe probleme decat Hero 9 pe partea de caldura.

Action camera: cele mai noi modele lansate

In septembrie anul asta, ambii producatori au anuntat modelele lor noi. Dji Osmo Action 3 a revenit la form-factorul seriei initiale, iar asta eu zic ca e un plus, oamenii fiind obisnuiti cu acest design. Inregistrare 4K la 120Fps si din nou, Dji anunta ca noul lor model nu se va supraincalzi. Bateria este foarte buna, cel mai bun timp de inregistrare dintre toate modelele. GoPro, la randul sau, a lansat Hero 11 Black. Din nou, un upgrade destul de mic, cu imbunatatiri mai ales in software. Noul model vine in pachet cu baterii enduro, astfel ca noul model rezista mai bine la supraincalzire. O alta noutate la Hero 11 Black: mentinrea orizontului indiferent de pozitia in care rotesti camera, imaginea ramane dreapta. Asta a fost posibil datorita noului senzor al camerei cu raport 8:7 (o forma aproape patrata) cu care GoPro poate sa faca din software o multitudine de artificii, de la stabilizare pana la mentinerea liniei orizontului. Noul raport al senzorului permite sa decupezi imagine in post-procesare fie in raport desktop (16:9) fie in raport telefon (9:16, pentru video Shorts, tik-tok, youtube).

Dji Osmo Action 3 vs GoPro Hero 11 Black

Comparatie Dji Osmo Action 3 vs GoPro Hero 11 Black (dupa ce m-am jucat cu ambele):

  • Calitatea imaginii: mult mai buna la Hero 11, de altfel, Osmo Action 3 se zice ca are niste probleme cu focusul. Am facut niste teste si imaginea lui Hero 11 e mult mai sharp. Asta nu e neaparat un mare avantaj, sunt situatii unde nu-ti doresti neaparat o imagine perfect sharp, dar ideea e ca la Hero 11 o poti avea daca vrei.
  • Carcasa si mobilitatea: Osmo Action e mai mic si mai usor, manvrabilitatea e mai buna, sistemul de prindere magnetic e superior din punctul meu de vedere celui de la GoPro. Butoanele sunt mai intuitive. Hero 11 e ceva mai mare, dar asta nu poate fi un mare dezavantaj. Totusi, castigator aici este Osmo Action 3.
  • Sunet: Hero 11 Black capteaza mult mai bine si mai exact sunetul, asta e clar. Dezavantajul lui Hero 11 e ca, daca vrei sa pui un microfon extern, trebuie sa-ti cumperi Media Mod-ul, care mai costa vreo 70 USD. Media Mod are deja microfon extern, dar iti da posibilitatea sa adaugi altul pe mufa de 3.5inch inclusa. Osmo Action 3 accepta microfoane pe USB-C, iar asta e un mare avataj. Totusi, considerand microfoanele incluse in camera, Hero 11 Black e mai bun.
  • Software: Osmo Action 3 e mult mai responsive, iar meniul e mult mai intuitiv si mai usor. Hero 11 Black vine insa cu mult mai multe optiuni. Imi place in mod deosebit ca ai posibilitatea sa setezi mai multe moduri de inregistrare in functie de unghiul (latimea) imaginii. La Osmo Action 3 unghiul mi se pare totusi prea larg pe modul cel mai mic. Castigator: Hero 11 Black.
  • Baterie: Castigator clar aici este Osmo Action 3
  • Stabilizare: egalitate

Asa cum probabil ati dedus din textul de mai sus, am cumparat initial Osmo Action 3. Dupa ce am vazut ca sunt ceva probleme cu focusul si cu imaginea, iar update-ul de firmware nu reusise sa corecteze problema, am decis s-o returnez si sa cumpar Hero 11 Black. Asta a fost un motiv, al 2-lea motiv este faptul ca prefer modurile de inregistrare mai stramte (narrow) din Hero 11 vs Osmo Action 3.

Osmo Action 3 vs Hero 11 Black: Preturi si pachete

Pe Osmo Action 3 am dat 1900 lei, dar exista si pachet unde primesti extra 2 baterii si un incarcator foarte elegant si util la 2400 lei. Hero 11 Black a fost cumparat direct de pe site-ul GoPro. Am dar pe camera + media mod vreo 2600 lei. Mi-au dat bonus inca 2 baterii si un incarcator + un card de 32GB. Mi se pare super afacere avand in vedere ca doar camera costa la noi in magazine 2800 lei. In plus, mi-a fost livrata a 2-a zi, livrarea facandu-se de undeva din Olanda. Mi se pare incredibil de eficient (am platit livrare express vreo 20 euro).

Un comentariu la „Action Camera: Dji Osmo Action 3 vs GoPro Hero 11 Black”

Lasă un comentariu